Stor undersøkelse avslører globale strandvaner

Østerrikere kaster gjerne klærne, Spania er mest populært og europeiske strandløver er mest attraktive, viser en studie fra 2016.

En stor undersøkelse fra 2016 avslører i de mest populære stranddestinasjonene i verden, hvilke nasjonaliteter som har lettest for å kaste klærne og hva som ansees som de største blunderne når det gjelder strandetikette.

Les også: Verdens 10 beste strender er kåret

I forbindelse med Expedias årlige «Flip Flop Report» ble mer enn 11,150 deltagere i Nord- og Sør-Amerika, Europa, Asia, Australia og New Zealand spurt om sine strandvaner.

Les også: Her er Asias beste strender

Her er noen nøkkelfunn fra 2016:

  • Østerrikere har størst sannsynlighet for å kaste klærne: 28 prosent av østerrikerne som ble spurt i undersøkelsen innrømmer at de fint kunne ha badet nakne på en offentlig strand. Tidligere var det tyskerne som var mest komfortable med nakenhet, men i år svarte «bare» 25 prosent av tyskerne at de ville ha kastet klærne. Forøvrig svarte 18 prosent av amerikanerne som ble spurt i undersøkelsen at de kunne ha badet nakne. De mest sjenerte strandgjestene er ifølge undersøkelsen asiatene.
  • Europeiske strandløver er mest attraktive: Det mener i hvert fall 24 prosent av alle som svarte på undersøkelsen. Europeiske strandløver blir tett fulgt av karibiere (17 prosent) og amerikanere (14 prosent).
  • Spania mest populært: På verdensbasis er spanske strender mest populært, tett fulgt av australske, italienske og mexicanske strender. Amerikanerne skilte seg imidlertid ut i undersøkelsen med å rangere Mexico som den soleklare favoritten.
Langs kysten på Costa Brava i Spania finner du en rekke små strender med klipper og stein. Foto: Colourbox
Langs kysten på Costa Brava i Spania finner du en rekke små strender med klipper og stein. Foto: Colourbox

Er du en strandboms? Eller kanskje du lukker øynene når ungen kaster sand på de som soler seg, for moro skyld? Gratulerer, da er du blant de mest avskydde strandløvene der ute.

Les også: De 10 beste strendene i Hellas

Disse strandvanene irriterer mest:

  1. Strandbomsen: 48 prosent
  2. Den uoppmerksomme forelderen: 44 prosent
  3. Den høylytte: 37 prosent
  4. Manglende respekt for intimsoner: 35 prosent
  5. Den fulle: 34 prosent

Oversatt og tilrettelagt av Kathleen Buer / ABC Nyheter

Les også: Middelhavets heteste strender

Personvernpolicy