Norsk familie fant irsk «skatt» på fjelltur

MORSOMT FUNN: Magnus Taule sammen med mammaen Linda og vinnerballongen.
MORSOMT FUNN: Magnus Taule sammen med mammaen Linda og vinnerballongen. Foto: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

En norsk familie var på fjelltur i Naustdal da de oppdaget noen malplasserte heliumballonger. Ballongene skulle vise seg å ha fløyet helt fra Irland, og kom med lovnader om en rekke premier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringslivsorganisasjon i Dunmanway i Irland sendte 19. desember i 2015 opp seks heliumballonger, seks måneder senere ble den funnet i Norge. På en av ballongene fulgte det med en beskjed: Finneren skulle få en rekke premier sponset av lokale bedrifter.

Les også: Syv vakre vandreturer i Irland

Flydde helt til Naustdal

At vinnerballongen skulle ende opp i Naustdal i Norge hadde arrangørene bak konkurransen neppe sett for seg.

– Da vi slapp ballongene så det ut som om de ikke en gang skulle komme seg over takene, sa arrangør Catherine Crowley ifølge BreakingNews.ie, og la til:

– Seks måneder senere hadde vi imidlertid nesten gitt opp håpet om at de skulle bli funnet. Men så fikk jeg en telefon forrige onsdag fra en kvinne i Norge som sa hun hadde funnet ballongen vår. Det var utrolig.

FUNNSTEDET: Panorama over området der ballongen ble funnet. Foto: Privat
FUNNSTEDET: Panorama over området der ballongen ble funnet. Foto: Privat

– Trodde det var søppel

Linda Taule og sønnen hennes Magnus hadde vært på fjelltur da de oppdaget ballongene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi så noe som hang i et tre og tenkte at dette var litt rart. Jeg trodde først det var en genser eller noe sånt, men da vi gikk nærmere så vi at det var plast, sier Linda Taule til ABC Nyheter.

Sammen fant de ut at de skulle fjerne plasten og ta den med hjem så den ikke ble liggende i naturen. Det var da de oppdaget at det hang en beskjed knyttet til det som skulle vise seg å være ballonger.

– Arket var såpass vått at jeg ikke ville åpne det før vi kom hjem. Vi undret jo på hva dette var på veien. Da vi kom hjem så vi at det stod «Congratulations, you have won», sier Taule.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tre gode opplevelser i Irland

Overraskende samtale

VINNER: Det lønner seg å ta en tur ut i naturen. Foto: Privat
VINNER: Det lønner seg å ta en tur ut i naturen. Foto: Privat

– Jeg syntes jo det var litt morsomt og tenkte «oi, hvor lenge har den vært her?». Magnus lurte på hvordan den hadde klart seg gjennom uværet, forteller Taule.

Hun hadde ikke de helt store forventningene da hun ringte det oppgitte nummeret for å si ifra om at ballongen hadde dukket opp i Norge. Det tok også en stund før arrangøren Catherine Crowley koblet hva hun snakket om. Ballongene ble tross alt sendt opp for et halvt år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men når hun først koblet det så ble hun overrasket.

Les også: Ferien skal være nær og spektakulær

Begeistrede irer

I Dunmanway i Irland har man virkelig latt seg begeistre over at ballongene er funnet i Norge. Taule sier at hun har blitt oppringt av to radiostasjoner og tre aviser de siste dagene.

Hele familien har nå blitt invitert til Dunmanway for å bli gjort stas på, og lokale næringsaktører ønsker å sponse reiseutgiftene.

– Det var jo litt utenfor vårt feriebudsjett da vi sjekket hva flybillettene kostet, men hvis de har lyst til å sponse oss med en tur til Irland så skal vi ikke være vanskelige på det, smiler Taule.

Premiene inkluderte i utgangspunktet gratis opphold på et irsk overnattingssted, sjokolade, en gavekurv, en flaske vin, champagne, lunsj på en restaurant og en time på frisørsalong.

Les også: Svenskene har funnet «den siste nordmannen»