Senket passasjerfly for å tiltrekke turister

Tyrkias turistnæring sliter etter de siste års terrorangrep. Dermed bestemte de seg for å sende et passasjerfly til bunnen av havet.

Tyrkia er et populært turistmål, men etter å ha blitt rammet av flere terrorangrep i skrivende stund og ha et anstrengt forhold til Russland, har landets turistnæring sett seg nødt til å ta grep for å snu en nedadgående trend og samtidig lokke flere til landet.

Les også: Hit vil vi på norgesferie

I juni 2016 ble et 36 år gammelt passasjerfly av typen Airbus A300 senket til bunnen av Egeerhavet ved Kusadsi vest i landet. Planen er at flyet over tid skal bli nytt hjem for et rikt utvalg av fisk og andre marine dyrearter, og følgelig yndet reisemål for dykkere verden over.

I løpet av 2016 har Tyrkia vært rammet av flere alvorlige selvmordsangrep. I april samme år gikk USAs ambassade ut og advarte om konkrete trusler mot turister som oppholdt seg i havner og på åpne plasser i byene Istanbul og Ankara.

Les også: Reisemålene der du garantert får se dyr

I april hadde hotellene i Tyrkia leid ut 52 prosent av rommene. Dette var en nedgang på 22 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opplyste Tyrkias hotellforening.

Ferske tall fra departementet med ansvar for turisme, viste i skrivende stund at det kom 1,75 millioner utlendinger til Tyrkia i april, mens det året før på samme tid var 2,43 millioner utlendinger som besøkte landet.

Les også: Nordmenns interesse for Tyrkia-ferie øker

Personvernpolicy