Her seiler verdens største cruiseskip fra verftet

Det spektakulære cruiseskipet «Harmony of the Seas» skapte stor oppmerksomhet da det seilte fra Saint-Nazaire til Southampton.

Tilskuere strømmet til skipsverftet i Saint-Nazaire for å se skipet «Harmony of the Seas» lette anker og seile av gårde til Southampton.

Les også: Nytt cruiseskip får undervannslounge - bygges i Norge

Den 30 sekunder lange videoen fra rederiet Royal Caribbean viser at deler av skipets mannskap har samlet seg på skipets helikopterdekk mens tusenvis av tilskuere følger spent med på den historiske avreisen.

De forsvinnende små speedbåtene som gir gass ved siden av skipet gir et inntrykk av hvor kolossalt stort fartøyet er.

Les også: 10 turistfeller verden rundt

Harmony of the Seas har plass til over 8.000 personer. Skipet er 362 meter langt, noe som er 50 meter lengre enn høyden av Eiffeltårnet.

Noen av attraksjonene om bord inkluderer den enorme rutsjebanen «The Ultimate Abyss», zipline, minigolf, surfesimulator, kasino og et teater med 1.400 seter.

Skipet legger ut på jomfrucruise i slutten av mai inneværende år med kurs mot Barcelona. Derfra vil det pågå vanlige cruiseturer til slutten av oktober.

Les også: Aldri har så mange nordmenn unnet seg bobil-luksus

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus