Da fisken forsvant, måtte det tenkes nytt

ENDRING: Fiskeskøytene har lagt til kai, mens bobilene har rykket inn i Kårehamn. FOTO: Geir Svardal
ENDRING: Fiskeskøytene har lagt til kai, mens bobilene har rykket inn i Kårehamn. FOTO: Geir Svardal

Fisken forsvant fra havet rundt Öland. Hva skulle havnene på øya nå leve av?

Tilpasning. Årets ord? Alt er i endring, og vi må tilpasse oss, sies det.

Slik ble det også for alle de flotte havnene på den svenske øya Öland. Havner som i årevis var preget av fiskebåter som kom til lands bugnende av fisk og skalldyr.

Men så forsvant fisken. Bransjen havnet gradvis på land, der den sprellet litt før sløyinga var et faktum. Og det ble helt stille. Hva nå?

Tilpasning. Det var "hva nå". Havnene måtte få nye ben å stå på. Nye inntekter.

Blikket ble vendt innover på øya, som allerede var et yndet mål for campingturister, og berømt for campingplassen med eget TV-program - Böda Sand. Bobilturismen hadde vært økende i noen år, og disse folkene etterspurte alternativer til campingplasser med hoppeslott og annen halloj.

Så tenkt, så gjort. I dag tilbyr fjorten havner på Öland noen av Sveriges fineste bobilparkeringer. "Rullestuene" invaderer øya om sommeren, og ikke minst bobiler med norske skilter finner gjerne veien til Kalmar på Sveriges østkyst, der man aldeles gratis kan ta bruen over til Öland.

Vi gjorde det samme, for å se hva stedet har å tilby.

Les også: Aldri har så mange nordmenn unnet seg bobil-luksus

(Saken fortsetter under)

VAKKERT: Ytterst på kaia i Kårehamn i solnedgang. © Geir Svardal
VAKKERT: Ytterst på kaia i Kårehamn i solnedgang. © Geir Svardal

Ställplats

I Sverige kalles plasser eksklusivt ment for bobiler for "ställplatser". Et uttrykk arvet fra det tyske "stellplatz". I Norge er muligens "stellplass" på vei inn, men vi velger inntil videre å kalle det for "bobilparkering".

Over på Öland-siden av brua setter vi mer eller mindre tilfeldig kursen mot nordøstkysten, og Kårehamn. Intet dårlig valg!

Etter å ha funnet oss en nydelig plass på den ytterste bryggekanten, ringer vi "hamnkapten" Stefan Milsten. Gjett hva han kan fortelle?

- I 2011 ble vi kåret til Sveriges beste ställplats!

Det betyr noe i et land som har rundt 430 av dem. Milsten kan tilby hele 45 bobilplasser, hvorav 35 av dem er tilknyttet strøm. Ellers har betalende gjester tilgang til toaletter og dusj. Selv om dette finnes i bobilene, er det alltid bedre å å skite andre steder enn i eget reir.

Så mange nordmenn har ikke Milsten sett ennå. Men de er begynt å dukke opp.

- Bare husk at det ofte er fullt her på sommeren. Men vi prøver å lirke det til, kommer det et par for mye.

Les også: Jevnt i kåringen av «Norges campingfavoritt»

(Saken fortsetter under)

FORTSATT FISK Å FÅ: Tomas Isaksson og kona Eva driver fiskebutikken i Kårehamn. Flyndre er spesialiteten. © Geir Svardal
FORTSATT FISK Å FÅ: Tomas Isaksson og kona Eva driver fiskebutikken i Kårehamn. Flyndre er spesialiteten. © Geir Svardal

Lekker sjømat

Vi slår oss til ro på bryggekanten. Lager mat, nyter et glass vin. Lever med solnedgangens bedagelige tempo, minutt for minutt.

Og så står jeg opp klokken 04.00. Da er nemlig sola klar for en ny arbeidsøkt over vår del av planeten, og lyset er på sitt aller vakreste over Kårehamn når den titter frem fra horisonten.

Etter frokost oppdager jeg at det også er en restaurant i havna. Du verden! Og ikke bare det, rundt hjørnet ligger en fiskebutikk. Der treffer vi på Tomas Isaksson, som sammen med kona Eva driver Kårehamns Fisk & Havskök.

Ekteparet er også de egentlige administratorene av Kårehamn Gjestehavn (Stefan Milsten er ansatt av dem til å styre selve bobilparkeringen). Selv har de en avtale med kommunen, som eier havnen.

For slik er det med mange av fiskehavnene - kommunen eier dem, men har ikke selv lov å drive næring som konkurrerer med privat næringsliv på øya.

- Campingplassene prøvde først å hindre oss i å starte med bobilparkering her. Men det måtte de gi opp. Og nå har vi 2500-2800 gjestenetter i året, forteller Tomas Isaksson.

På fiskebutikkens meny står det varm- og kaldrøkt laks, røkt makrell, gravet laks, laksepai, hjemmelaget potetsalat, sauser og mye annet snadder. Jeg går inn for å hilse på og ta noen bilder, og kommer ut igjen 365 kroner fattigere. Som erstatning har jeg fått noen poser med smaskiga greier.

Les også: Isfiske med litt godt i koppen

(Saken fortsetter under)

POPULÆRT: Borgholm slott er kanskje Nord-Ölands største turistattraksjon. © Geir Svardal
POPULÆRT: Borgholm slott er kanskje Nord-Ölands største turistattraksjon. © Geir Svardal

Slottet som ble slått

Med på kjøpet fulgte en rekke tips om steder vi bør besøke her nord på Öland. En av dem er å kjøre langs vestkysten av øya, helt ytterst, bort fra hovedveien. Kommunen har ikke skiltet til denne veien, og vi kan forstå det.

For det første er det snakk om en hullete grusvei man knapt kommer over 25 km/t på. For det andre er det mange gående og syklende folk her, som nyter den friske lufta og den nervebalsamerende stillheten, og man føler seg litt malplassert med en breial dieselputrende bobil.

Stenhuggeriet i Sandvik, Byxelkrok og et par andre plasser Tomas anbefaler, får vi overhodet ikke tid til. Vi har et par viktige steder å besøke på denne delen av Öland, før vi skal helt sør for en ny overnatting.

Derimot tar vi oss tid til å se Borgholm slott. Bare ruinene står igjen av det som etter siste halvdel av 1200-tallet lenge var et militært støttepunkt, som et symbol på at slott i riktig gamle dager var noe man oftere brukte til forsvar enn til representasjon eller til et egnet sted å vinke fra.

Borgholm slott har da også en dramatisk historie. Blant annet falt det i kamp mot danskene i 1612, etter at de uniformerte drengene hadde klart å blåse et hull i muren stort nok til fire vogner. Senere sluttet de to landene fred, Sverige fikk Öland og slottet tilbake, og bestemte seg for å invadere Russland. Og sånn gikk visst dagene på den tiden.

I 1806 tok en storbrann knekken på enda mer av slottet, som etter den tid har klart seg godt som ruin. Og som Ölands kanskje fremste turistmål. Bak de hardt prøvde murene finner du også et spennende museum.

Les også: 5 ting som gjør reisen mye bedre

(Saken fortsetter under)

BERØMT: Böda Sand er uten tvil Sveriges mest kjente campingplass. © Geir Svardal
BERØMT: Böda Sand er uten tvil Sveriges mest kjente campingplass. © Geir Svardal

TV-stjerne

Tilbake på asfalten går det unna nordover. Fartsgrensen er som regel 90 km/t, og veiene er rette og oversiktlige. Vi er på vei mot den eneste campingplassen vi har tenkt å vise oss på her på øya. Ganske enkelt fordi campingplassen er en etablert TV-stjerne i Norge - Sveriges svar på vår egen fordums TV-serie Campingliv fra Larkollen.

For du har kanskje hørt om Böda Sand? Vi snakker om campingplassen som er Ölands største, med Sveriges lengste sandstrand. Kjent fra en realityserie fra Kanal 5, også sendt på TV Norge.

Böda Sand fremstår ikke like skremmende i mai, som når den er stappet full av hoj og gnål og organisert sommermoro i høysesongen. Faktisk utelukker jeg ikke at det kunne være fint å ta en natt i bobilen her.

Men vi velger likevel å dra videre til et nærliggende, og for oss mer relevant, tilbud. Böda Hamn. "Årets Ställplats 2009". Et sted med plasser enda nærmere sjøen enn hva en bobilist kan oppnå på Böda Sand. Og med en langt roligere hvilepuls.

Også der kan bobilistene nyte godt av mer enn de selv kan trylle frem på tre bluss. Is, fiskemat, kafé - tilbudene om å "spise ute" setter en spiss på oppholdet, også i en fiskehavn for bobiler.

(Saken fortsetter under)

MYSTISK: Det tørre steppelignende alvaret finner du bare på Öland og Gotland. © Geir Svardal
MYSTISK: Det tørre steppelignende alvaret finner du bare på Öland og Gotland. © Geir Svardal

Mystisk landskap

Noen overnatting på Böda Hamn blir det heller ikke. Vi har nemlig fått tips om at "Årets Ställplats 2014" befinner seg sør på Öland. Degerhamn. Den må vi jo sjekke ut.

Så vi legger oss i fint driv på I36 sørover. Der møter vi noe de færreste nordmenn har hørt om. Men den som har lest Johan Theorins bøker fra Öland kjenner til det særprege geologiske fenomenet som kalles alvar.

Et alvar er en landskapstype du bare finner på Öland og naboøya Gotland. Jordbunnen består av et tynt dekke av forvitringsjord på kalkfjell. I det relativt nedbørfattige klimaet man har på Öland gir dette grobunn for en steppeliknende flora.

Det er tørt, mystisk og - for en som er vant med å bruke bobilen som utgangspunkt for vandring i norske fjell - ikke spesielt fristende. Men vi ser da flere turgåere ute i alvaret.

Etter et par timers kjøretur fra nordsiden av øya svinger vi fra I36 og ned på Degerhamn i Mörbylånga kommune. Et tettsted med rundt 300 innbyggere.

Først forbi sementfabrikken som med sine 75 ansatte er stedets livsnerve, og som er eier av grunnen der det i dag er bobilparkering. Så bort til gjestehavnen, som ikke har Kårehamns rene bryggekai-plasser. For her står bobilene i spredt orden på gress; noen litt i le nær den lille vika som skjærer inn mellom sementfabrikken og bobilparkeringen, andre direkte ut mot sjøen.

Man skulle kanskje tro at sementfabrikken, som avgir noe støy, skulle være til en viss plage og irritasjon for bobilgjestene. Men vi legger faktisk ikke særlig merke til den, det lille døgnet vi er her. Kanskje fordi Degerhamn Gjestehavn i seg selv har så mye bra å by på?

(Saken fortsetter under)

IDYLL: Stort finere kan man ikke stå med en bobil. © Geir Svardal
IDYLL: Stort finere kan man ikke stå med en bobil. © Geir Svardal

Karismatisk havnevert

Plassen oppleves som et stort "smultronställ", med et servicebygg som både er praktisk og hjemmekoselig. Her det gullende rent som et resultat av forbudet mot bruk av utesko for den som benytter seg av dusjer og toaletter, vaskemaskin og tørketrommel.

ARTIG KAR: Stein Persson ser kanskje ut som en sjørøver, men var Degerhamns karismatiske "kaptein". © Geir Svardal
ARTIG KAR: Stein Persson ser kanskje ut som en sjørøver, men var Degerhamns karismatiske "kaptein". © Geir Svardal

Og så finnes det her et vandringsbibliotek.

- Det er ikke et sånt bibliotek som springer omkring, altså!

Det er havnevert Sten Persson som kommer med denne nyttige opplysningen. Og forklarer deretter flirende at dette er et bibliotek hvor man kan sette igjen egne bøker og forsyne seg med nye. Smart, selv om royalty-mottakere kanskje ikke er helt enige.

Persson er ordfører i båtforeningen som styrer bobilparkeringen, og ber meg aldeles ubeskjedent bare å kalle ham "Mr. Degerhamn". Så folder han hendene, setter blåblikket i meg, og lurer på hva jeg kan gjøre for ham.

En karakter, denne havneverten (som i ettertid har sluttet i jobben). Etter et fall fra et tak er føttene hans ikke helt klare for nye steg ennå, så "Mr. Degerhamn" fjerter rundt på bobilparkeringen på en ombygget gressklipper, med hestehale, ringer i øret, pengetaske, kvitteringsblokk og splitter ny kortautomat. Høylytt og humørfylt, alltid klar for en kaffetår og litt skitsnakk.

Det er Persson som tipser oss om det som blir vårt besøks siste reise. Ölands Södra Slinga er navnet på en veistrekning sør på Öland, med tilhørende brosjyre der alle som kan ha noe å tilby en bobilist står oppført. Det handler om å selge seg!

Vi besøker borgen Eketorp, som tidligere også var en liten bondelandsby, og sklir ned til Gräsgård hamn der vi angrer som pokker på at vi har brukt opp kontantene. For der gikk vi glipp av et solbadet Fish'nChips-måltid på bryggekanten.

Så ta med kontanter, og sørg for å ha rikelig med tid, helst minst en uke, når du besøker Öland. Øya er et paradis for deg med bobil. Det er egentlig bare å få turen i havn.

Denne saken var opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 NASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med «high five» og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy går til søksmål mot Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Over 500 gårder kan ryke: – Dette kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale
Siste nytt
14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02VerdenNASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med «high five» og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy går til søksmål mot Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerOver 500 gårder kan ryke: – Dette kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus