Meny

Verdens største yacht skal ta deg med på polekspedisjon

Har du behalig mye penger på bok og lyst til å oppleve keiserpingviner i deres rette element? Da kan kanskje Crystal Endeavor være løsningen. Foto: PR News Foto/ Crystal Cruises
Et flytende palass tar deg med til Antarktis og Arktis. Men det blir ikke billig.

Luksuscruise-selskapet Crystal Cruise Lines bygger i skrivende stund et nytt skip, og de sparer ikke på budsjettet. Skipet har fått navnet Crystal Endeavor og skal være tilpasset til å ta passasjerene med de to kalde ytterpunktene på kloden; Antarktis og Arktis.

Det enorme polarskipet skal også følge hvalene på deres vandringer gjennom vinteren langs kysten av Europa og USA. Underveis vil det kaste anker ved tropiske øyer i Atlanterhavet og Stillehavet som ellers er utilgjengelig for andre cruiseskip.

Les også:   Nå kan du dykke til Titanic

Tar deg ned til Titanic

Det luksuriøse cruiseskipet skal være utstyrt med landingsplass for dets to helikoptre, to ubåter med plass til syv personer i hver, bølgeløpere, gummibåter og vannscootere. Fartøyet skal også være i stand til å sende sine gjester 3.810 meter under havoverflaten i fjernstyrte fartøy for å oppleve sunkne skip som Titanic på nært hold.

Som du forstår er det ikke snakk om noe lite fartøy, med en tyngde på 25.000 tonn og lengde på 183 meter vil det ha plass til 200 passasjerer fordelt på 100 suiter i ulik størrelse. Gjennomsnittlig gjestesuite vil være på 37 kvadratmeter, men det spørs om ikke cruiseselskapets eier Edie Rodriguez kommer best ut.

Skipets to eiersuiter skal nemlig bli de største suitene når det kommer til megayachter – 290 kvadratmeter med tumleplass fordelt på soverom og to gjesterom, privat vinterhage, utendørs boblebad og eget treningsstudio.

Les også:   Avslørte navnet på verdens største cruiseskip

Eventyrere med smak for luksus

En tur med Crystal Endeavor gir tilgang til spa og velværesenter, vinterhage, kino med plass til 200 personer og eget datasenter. Besetningen vil være like stor som passasjertallet, slik at ale i teorien kan ha sin egen tjener underveis.

Så hvem utgjør målgruppen for Crystal Endeavor som legger ut på jomfrutur i august 2018? Med unntak av de som har komfortabelt mye penger på bok, ønsker de å strekke seg frem til de som kan kombinere lommebok med eventyrlyst.

– Vi sikter oss mot reisende som er spesielt dristige og som verdsetter luksuriøse fasiliteter like høyt som uforglemmelige opplevelser, sier Edie Rodriguez til nyhetsbyrået AFP.

Les også:   Forsker hevder Titanic var svekket av brann

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus