Puppe-gjerde til fryd og forargelse

Et postkort med motiv av Cardrona Bra Fence på New Zealand vil utvilsomt skille seg ut på kjøleskapet hjemme hos de fleste av oss. Foto: Clement127/Flickr
Et postkort med motiv av Cardrona Bra Fence på New Zealand vil utvilsomt skille seg ut på kjøleskapet hjemme hos de fleste av oss. Foto: Clement127/Flickr

Fire enslige brystholdere på et gjerde skulle bli starten på en morsom, og for noen kontroversiell, turistattraksjon på New Zealand.

En gang mellom julen i 1998 og nyttår i 1999 var det noen som tok seg turen bort til et gjerde i Central Otago på New Zealand og hengte opp fire BH-er. Om det skyldtes politisk budskap eller et morsomt stunt på fylla er ikke godt å si siden ingen har stått frem siden.

Grunneier og sauebonde John Lee, som er av det liberale slaget, lot brystholderne henge, og snart fikk de fire første selskap av flere. Innen utgangen av februar 2000 var antallet kommet opp i 60 flagrende puppedeksler før de på mystisk vis ble fjernet av ukjente gjerningsmenn.

Les også: Populær ferieøy stenges for turister

(Saken fortsetter under)

Stadig nye tilskudd finner veien til det etterhvert så kjente puppe-gjerdet Cardrona Bra Fence på New Zealand. Foto: Casey Jean/Flickr
Stadig nye tilskudd finner veien til det etterhvert så kjente puppe-gjerdet Cardrona Bra Fence på New Zealand. Foto: Casey Jean/Flickr


Får tilsendt BH-er i posten

Her kunne det kanskje sagt stopp for en morsom, om enn rar, lokalsak. Men da New Zealands riksdekkende nyheter plukket opp historien om det som er blitt kalt Cardrona Bra Fence, dukket det igjen opp BH-er på gjerdet i hopetall.

Innen høsten 2000 kunne du telle 200 stykker i alle mulige former og farger, og nok en gang var det en ivrig samler som i nattens mulm og mørke sanket inn hver bidige en.

Denne gangen fant imidlertid nyheten om det alternative gjerdet veien til europeiske medier. Brått ble en morsom, og for noen kontroversiell, turistattraksjon født. Antallet opphengte BH-er økte til firesifret, og John Lee fikk med jevne mellomrom tilsendt undertøy i posten med ønske om at han skulle henge de opp.

Les også: 5 triks for å unngå ydmykelsen

Potensiell trafikkfare

Men tanken på at landskapsbilder med vakre åser og grønne jorder med tusenvis av beitende sau skulle bli rammet inn av et gjerde med BH-er i alle regnbuens farger var vanskelig for enkelte å svelge.

I 2006 krevde kommunestyret i Queenstown Lakes District at gjerdet skulle strippes for undertøy med begrunnelse i at det var stygt og utgjorde en potensiell fare for trafikanter som ferdes på veien. Videre kunne det fornærme internasjonale turister fra Afrika og Asia.

(Saken fortsetter under)

Cardrona Bra Fence er hva man trygt kan kalle et fargerikt og uvanlig innslag i landlige omgivelser. Foto: Paul Wadham/Flickr

I forbindelse med fjerningen ble det i 2006 arrangert en festival der målet var å få gjerdet inn i Guinness Rekordbok. Forsøket mislyktes, men på det meste var antallet på respektable 7.400.

Men til tross for stadige plyndringer og ordre om å strippe gjerdet for undertøy, fortsetter den unike pryden på Cardrona Bra Fence å vokse for fulle mugger med stadige tilskudd i ulike cup-størrelser.

Les også: Norge er det tryggeste landet å besøke i 2018

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus