Sjelden superblomstring i ørkenen

Ørkenen bugner over av blomster. Se video i vinduet over.

Dette skjer bare en gang i tiåret.

Ørkenen Death Valley i USA opplever i disse dager en helt spesiell oppblomstring. De kaller det for ‹‹super bloom›› eller ‹‹superblomstring››, og det er en av de mest spesielle gavene naturen gir oss.

– Jeg har bodd i Death Valley i 25 år, og jeg har sett mange blomster titte fram, mange ville blomster. Og jeg tenkte stadig at det jeg så var helt utrolig. Jeg ble alltid veldig oppspilt når jeg så blomster her. Det var helt til jeg så en av disse superblomstringene, sier Alan van Valkenburg, som jobber i Death Valley nasjonalpark.

Les også: Death Valley er en opplevelse helt på kanten

Krever perfekte forhold

Da Alan så en superblomstring for første gang, ble han helt satt ut. Han ante ikke at det fantes så mange frø der ute, som bare ventet på de rette forholdene for å vokse.

– Når du får de perfekte forholdene kan alle de frøene blomstre samtidig, sier van Valkenburg.

Les også: Da det snødde i Sahara

Fra dødens dal til livets dal

Navnet Death Valley betyr dødens dal på norsk, og det er det en grunn til. Vanligvis består ikke Death Valley av noe annet enn steiner, sand og grus, og stedet byr på et ugjestmildt klima.

– Så Death Valley går rett og slett fra å være dødens dal til å bli livets dal, men bare for en kort periode. Det er sånn i et øyeblikk, også er det over, forteller Alan van Valkenburg.

(Saken fortsetter under videoen)

Chiles Atacamaørken opplevde også nylig en superblomstring. Den første på 18 år. Se hvordan det så ut:

– En opplevelse for livet

Valkenburg anbefaler alle som har muligheten til å ta en tur innom Death Valley under en blomstring.

– Hvis du får sjansen til å se en superblomstring i Death Valley burde du gripe den, for det kan være en sjanse for livet til å oppleve det. Det er et privilegium å få være her og se en sånn blomstring, avslutter blomsterentusiasten.

Se også det utrolige lappeteppet av blomster som kommer til syne i Nederland hver vår:

Personvernpolicy