Myndighetene på Gran Canaria slår snø-alarm

<p>Sol, strand og bading - som her på Playa del Ingles på Gran Canaria - er det viktigste for turistene på Kanariøyene. Nå kan du også oppleve snø de nærmeste dagene.</p>
Sol, strand og bading - som her på Playa del Ingles på Gran Canaria - er det viktigste for turistene på Kanariøyene. Nå kan du også oppleve snø de nærmeste dagene. Foto: Friedel Gierth / Ntb Scanpix / NTB Tema

Et av nordmenns mest populære reisemål, Gran Canaria, står overfor en uvanlig situasjon de kommende dagene.

Myndighetene på øya går i dag ut med en pressemelding hvor de advarer folk mot å reise opp i fjellene hvis det blir snø, skriver Canariajournalen.

Det norske nettstedet skriver at værmeldingene varsler høy sannsynlighet for nedbør, fallende temperaturer og sterk vind på torsdag og fredag.

På over 1500 meters høyde er det ifølge værmeldingene stor sannsynlighet for at det blir temperaturer ved frysepunktet, og dermed kan turistene og den lokale befolkningen vente seg snø i fjellet.

Les også: Kanariøyene lokker til seg ti prosent av Norges befolkning

Det har også tidligere ved flere anledninger vært snø på Gran Canaria og vanligvis valfarter befolkningen opp i fjellene for å oppleve snø. Nå oppfordrer myndighetene til varsomhet.

Ifølge Canariajournalen er det fare for ulykker, og i dag holder offentlige institusjoner på Gran Canaria møter for å avgjøre hvilke tiltak de skal ta foran det varslede uværet.

I år var det over 70.000 nordmenn som tok fly til Kanariøyene i januar, skriver nettstedet. 50.745 av disse reiste til Gran Canaria.

Les også: Kvinne bitt av hai sørøst på Gran Canaria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus