Italiensk kystperle sier stopp ved 1,5 millioner turister

<p>Riomaggiore er en av de fem byene i Cinque Terre, turistdestinasjonen som får en årlig besøkelsesgrense på 1,5 millioner turister.</p>
Riomaggiore er en av de fem byene i Cinque Terre, turistdestinasjonen som får en årlig besøkelsesgrense på 1,5 millioner turister. Foto: Foto: Colourbox.com

Cinque Terre er et så populært feriemål at antall turister skal begrenses til 1,5 millioner årlig.

Myndighetene ønsker å bevare naturen og kulturen i de fem små kystbyene langs den italienske rivieraen kalt Cinque Terre, ifølge the Guardian.

Den britiske avisen melder at det vakre kystområdet hadde 2,5 millioner besøkende i fjor, og det er også en populær destinasjon for nordmenn.

Les også: 10 populære destinasjoner som er lei turister

Pågangen belastende for lokalmiljøet

Pågangen av turister har i de siste årene frem til 2016 vært helt overveldende for lokalmiljøet. Mer enn 470.000 cruiseturister besøkte de fem byene i 2014, og i 2016 er det ventet 645.000, ifølge Daily Mail.

– Vi kommer til å bli kritisert for dette, men for oss er dette et spørsmål om å overlevele, sier lederen for nasjonalparken Cinque Terre, Vittorio Alessandro, til den italienske avisen la Repubblica.

Les også: Slik blir Italia-turen enda bedre

Planlegg reisen godt

Cinque Terre består av de fem små byene Monterosso al Mar, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, og er knyttet sammen av fantastiske turstier.

Tidligere var det kun mulig å ta seg til byene kystveien, og fortsatt i dag er det ingen enkel sak å kjøre mellom dem med bil. Å ta lokaltog til den første eller siste byen og gå mellom alle fem, er imidlertid en flott og populær måte å oppleve Cinque Terre på.

Dersom du ønsker å besøke Cinque Terre i nærmeste framtid, må du passe på å planlegge godt, slik at du blir en av de 1,5 millioner menneskene som får komme årlig.

Ifølge the Guardian skal turistbilletter selges over nett, og en egen app skal vise turister hvilke av byene som opplever størst pågang fra turister.

Les også: Gjenoppbygger italiensk idyll

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus