Ekspertenes beste tips:

Slik oppdager du veggedyr på hotellrommet

Du legger vel ikke bagasjen på senga når du kommer inn i rommet?

Du kommer inn på et nytt hotellrom etter en lang reise, men er du virkelig alene?

Mange reisende har fått ferien ødelagt av blodsugende veggedyr på hotellrommet. Universitetet i Maine har laget en instruksjonsvideo om hvilke enkle forholdsregler du kan gjøre for å hindre å få ferien ødelagt.

Se tipsene i videon øverst.

Legg bagasjen i badekaret

Den første tabben mange gjør er å legge bagasjen på senga. Dette er i følge ekspertene fy-fy! Legg de heller i badekaret eller dusjen, mens du sjekker at det ikke er annet enn laken og pute i senga.

Les også: - Jeg måtte sove på sofaen med klærne mine på og teppe over i to uker

Folkehelseinstituttet anbefaler deg å sjekke spesielt sengetøy og madrassene etter spor på veggedyr. Sorte, blanke ekskrementflekker er blant sporene du kan se etter.

De anbefaler også at man holder klærne mest mulig i kofferten til enhver tid. Kun ta ut det man trenger. Og ikke minst holde kofferten unna senga.

Be om nytt rom

Oppdager du veggedyr på rommet er det første du bør gjøre å kontakte resepsjonen og be om nytt rom. Det kan være veggedyr både på 5-stjerners hotell og enkle hosteller, men at de finnes i ett rom betyr nødvendigvis ikke at de finnes på alle rom.

Les også: Skadedyr kan gjemme seg i støvsugerposen

Mistenker du at du har vært på et sted der det har vært veggedyr, er det første du bør gjøre å vaske all bagasjen med én gang på 60 grader ifølge Folkehelseinstituttet. Les reiseråd om insekter og dyr på deres hjemmeside.

Les også: Småkrypene du ikke ønsker å møte på hjemme

Sjekk også historien om kjæresteparet som opplevde alle hotellgjesters mareritt under dyna i videoen under:

Personvernpolicy