Dette er de sikreste flyselskapene i verden

Listen over de tryggeste flyselskapene i verden er publisert. Kun et norsk selskap er representert på listen.
Listen over de tryggeste flyselskapene i verden er publisert. Kun et norsk selskap er representert på listen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Oversikten over de 20 tryggeste flyselskapene i verden er ferdigstilt. Et norsk selskap pryder listen.

Om du har flyskrekk kommer kanskje listen over de 20 sikreste flyselskapene i verden godt med når du skal booke din neste flytur.

Den årlige oversikten er publisert av nettstedet Airlineratings.com, og avslører at det sikreste selskapet i verden er Australia´s Qantas - og det for tredje år på rad. Det er verdens nest eldste flyselskap, og er også Australias største.

Redaktøren i Airlineratings, Geoffrey Thomas, sier til Aftenposten av selskapet er på toppen blant annet fordi de operer i alle slags klima på kloden, men også fordi de er i forkant over hele verden.

Kun fire europeiske selskaper på listen

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier at det er stort fokus på å utvikle en best mulig sikkerhetskultur i selskapet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier at det er stort fokus på å utvikle en best mulig sikkerhetskultur i selskapet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det eneste norske bidraget på listen er SAS. Flyselskapet er ett av fire europeiske selskaper på listen.

— Det er svært gledelig at vi kommer på denne listen. SAS har sikkerhet som første prioritet og jobber kontinuerlig med å opprettholde og videreutvikle god sikkerhetskultur i selskapet, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til ABC Nyheter.

Selskapet har fått en plass på listen fordi de har flyvninger i hardt vintervær, ifølge Thomas.

Les også: Ferie på budsjett: Her finner du billige hotell

De tryggeste valgene

De sikreste selskapene er presentert i alfabetisk rekkefølge på nettsiden, og er følgende: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airlines, American Airlines, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, SAS, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines, Virgin Atlantic og Virgin Australia.

Les også : Dette er verdens farligste flyplass

Så høy er risikoen for å bli smittet på fly

Personvernpolicy