Fem grunner til å reise til Vikna i sommer

Utsikten over mange tusen holmene og skjærene på Vikna er en av mange grunner til at turister kommer hit om sommeren Foto: Paul Woxeng Sollid
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vikna er en av ti finalister i konkurransen om hvilket sommersted som er Norges beste. De mange tusen skjærgårdene og de gamle fiskeværene er noen av grunnene til at leserne stemmer på akkurat dette stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen ble skrevet i forbindelse med en konkurranse ABC Nyheter arrangerte i 2015 for å finne Norges beste sommersted.

Vikna består av i underkant 6000 øyer, holmer og skjær, noe som er en av grunnene til at leserne stemmer frem denne kommunen som Norges vakreste sommersted. Skjærgården, blank sommersjø og gode fiskemuligheter settes høyt av de som mener at Vikna er det beste stedet å reise til på sommeren.

Leserne har satt opp fem gode grunner til å reise til Vikna.

1) Turisttrafikken til Vikna har i løpet av de siste ti-årene økt. Et ønske om å oppleve sjøfiske og rorbuferie i de gamle fiskeværene på Sør-Gjæslingan er en stor grunn til dette. Fiskeværet er fredet, og om man har en drøm om å overnatte på et museum, så får man sjansen her.

2) En annen god grunn til å reise til Vikna i Namdalen er de store vindmølleparkene. Fra Ytre Vikna Vindpark blir man presenter for en fabelaktig havutsikt som strekker seg så langt øyet kan se både nordover og sørover. I tillegg er det utsikt over de mange tusen øyene som sprer seg innover mot landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen fortsetter under videoen.

Se da ABC Nyheter kjørte fra Rørvik til Brønnøysund i videoen under:

3) Kystmuseet «Norveg», ligger i Rørvik. Her kan man bli kjent med Kyst-Norges utvikling gjennom 10 000 år. Bygget er tegnet av arkitekten Gudmundur Jonsson, og bare synet av det spektakulære bygget som ligner ei skute for fulle seil er en opplevelse i seg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

4) Med båten Sunniva får man opplevd Namdalskysten og skjærgården på nært hold mens man drar ut for å få et innblikk i hvordan man driver lakseoppdrett på Vikna.

5) Hvis man drar ut i båt for å se på Viknas mange tusen øyer fra vannet, kan man også ta turen over til nabokommunen for å få en opplevelse utenom det vanlige. Hvis man ikke har vært i USA og opplevd Grand Canyon, kan man få en smakebit av det på Leka. Landskapet skinner som gull både i solskinn og regn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bli med i konkurransen og stem på Norges beste sommersted og vinn en tur med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen.
(Konkurransen er avsluttet)

Les også:

Her er de andre kandidatene:

Fem grunner til å ta turen til Svolvær og Lofoten i sommer

Fem grunner til å besøke Vikna i sommer

Fem grunner til å besøke Kragerø i sommer

Fem grunner til å besøke Langesund i sommer

Fem grunner til å besøke Skudeneshavn i sommer

Fem grunner til å besøke Stavern i sommer

Fem grunner til å besøke Brønnøy i sommer

Fem grunner til å besøke Vestvågøy i sommer

SE VIDEO: Her forvandles Norge til en miniatyrverden:

SE VIDEO: Himmelen over Norge på sitt beste: