Dining Week 9-18. februar:Nordens største restaurantfestival

Over 100.000 gjester strømmer til bordene når danskene arrangerer den største restaurantfestivalen i Norden.
Over 100.000 gjester strømmer til bordene når danskene arrangerer den største restaurantfestivalen i Norden. Foto: Dining Week
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sulten på billigere restaurantopplevelser? I Danmark feires nordens største restaurantfestival i februar. Du er invitert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om du tilfeldigvis er i nabolandet disse februardagene, eller vil planlegge en spesiell danmarksopplevelse når den hvite striskjortemåneden januar er over, så vit at mer enn 250 restauranter i over 45 byer over hele Danmark står klar til å ta imot deg.

De har spesialtilbud på ganefryd.

Siden 2011 har Dining Week sammen med restaurantbransjen invitert gjester inn for fantastiske matopplevelser til spesialpris. Med mer enn 100 000 gjester årlig har Dining Week fått tittelen Nordens største restaurantfestival.

Når Dining Week 9-18. februar inviterer til middag for 13. år på rad, er det lagt planer for nok en uke fylt med både kjente, kjære og nye restauranter, og i år har den store restaurantfestivalen lyttet til sine matglade gjester og utviklet konseptet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Dining Week byr på et hav av smaker, og smaker fra havet hører til. Foto: Dining Week
Dining Week byr på et hav av smaker, og smaker fra havet hører til. Foto: Dining Week

Til nå har det kun vært mulig å velge mellom en 3-retters meny og enten 5 eller 10 serveringer på enkelte restauranter. Men i år presenteres et nytt unikt smakskonsept på et utvalg av stedene:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tasting-konseptet er rettet mot gjester som er sultne på mer gastronomi enn treretter og fem porsjoner. Der de andre menyene er mer tradisjonelle og faste, gir dette konseptet restaurantene større frihet til å være kreative med sammensetning og servering av menyen, sier Anja Truelsen, festivalsjef for Dining Week i en pressemelding.

Dining Weeks nye konsept gir rom for kreativitet, fleksibilitet og uttrykk, og gir restauratører mulighet til å leke med menyen, utforske temaer, lage colabs, langbordsmiddager. Alt dette er noe gjestene i økende grad etterspør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Over 250 restauranter har spesialtilbud under den danske restaurantfestivalen Dining Week. Foto: Dining Week
Over 250 restauranter har spesialtilbud under den danske restaurantfestivalen Dining Week. Foto: Dining Week

Mulighet for å oppleve smak på nytt

Restaurantfestivalen, med sitt brede utvalg av kulinariske tilbud, har blitt en helt ny måte å oppleve den danske restaurantbransjen. Over 10 dager i uke 7 - den danske vinterferien - kan du unne deg overdådige menyer, skreddersydd av lidenskapelige kokker og restauranter som presenterer det deres restaurant er best på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med venner, familie eller kolleger har Dining Week blitt en tradisjon, hvor mange dansker samles en uke i året for å utfordre smaksløkene på nytt, oppleve nye verdenskjøkken og få et enda dypere innblikk i dansk gastronomi.

Dining Week er en spesiell atmosfære, hvor også service, en koselig atmosfære og opplevelsen som helhet er viktige elementer.

Under festivalen er det faste priser fra 250 til 525 danske kroner på de faste rettene og de dyrere smaksmenyene. I tillegg kommer et festivalgebyr på 26 danske kroner. Restauranter som er med, menyer, priser og bestilling finner du her