Isfjord Radio Adventure Hotel: Feirer 90 år med matshow på National Geographic

Isfjord Radio Adventure Hotel ligger ytterst i Isfjorden på Svalbard. Hit kommer du bare med snøscooter eller hundeslede.
Isfjord Radio Adventure Hotel ligger ytterst i Isfjorden på Svalbard. Hit kommer du bare med snøscooter eller hundeslede. Foto: Preben Falk / Basecamp Explorer Spitsbergen AS
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenger ut i ødemarken finner du neppe et hotell i Norge: Isfjord Radio Adventure Hotel på Svalbard er bare oppnåelig med snøscooter eller hundesleder. I sitt nittiende år har radiostasjonshotellet åpnet for sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HOTELL: Reisen ut til Isfjord Radio Adventure Hotel, ni mil utenfor Longyearbyen, er en opplevelse som gjør stort inntrykk på gjestene.

- De er helt tett på de mektige naturelementene, og turen over tundra, isbreer og frosne innsjøer berører dypt. Når den lune gjestfriheten ved Isfjord Radio møter gjester som har utfordret seg selv i det arktiske landskapet, oppstår en helt spesiell følelse av å komme hjem, sier Kay Varpen, stasjonsmester ved Isfjord Radio Adventure Hotel.

Kommer på National Geographic

Inernasjonalt publikum skal i løpet av året bli nærmere kjent med det særegne hotellet: National Geographic har laget en ny serie - Restaurants at the End of the World - hvor den amerikanske kjøkkensjefen Kristen Kish opplever kjøkkenet ved Isfjord Radio Adventure Hotel.

Kristen har fulgt kjøkkensjef Rogier Jansen ut i jakten etter de beste arktiske råvarene. Sammen tryller de fram særegen mat med en anelse galskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi gleder oss til å oppleve magien i møtet mellom mat, mennesker og arktisk natur på National Geographics sendeflater.

Sommelier Lill Karina Bøhn er vertskap sammen med meg gjennom årets sesonger, og hun sørger blant annet for at Rogiers mat matches med nydelige smaker i glassene. Hele gjengen her ute, inkludert våre kompetente guider, er toppmotiverte for å gi hver eneste gjest opplevelser som er preget av ekte ekspedisjonsånd og solid kvalitet, sier Varpen i en pressemelding.

90 år

Isfjord Radio har hatt sentral betydning for kommunikasjonen i Nord-Atlanteren helt siden 1933. Fremdeles er radiostasjonen viktig for kystradioen og skipstrafikken i Arktis.

Men først og fremst er Isfjord Radio et villmarkshotell som formidler arktisk kultur, historie og natur.

2023 blir et år som skal markere radiostasjonens historie gjennom 90 år. I tillegg skal fase to av Store Norskes pilotanlegg for fornybar energi ferdigstilles.

Og i september blir det musikkfestival: For fjerde gang kommer noen av Norges kjæreste artister til en helg der akustiske toner møter den nakne naturen.