Nye, hotte hoteller

Hotel Fasano Trancoso, Bahia, Brasil.
Hotel Fasano Trancoso, Bahia, Brasil. Foto: Daniel Pinheiro
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et hotell er aldri så fresht og fascinerende som når det er helt nytt. I enden av pandemien dukker stadig nye, hotte hoteller opp som paddehatter på verdenskartet. Vi har tatt en sniktitt og funnet frem til ti av de mest spennende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Kapital Reise.

HOTELL: Høst og vinter presser seg på, og det er tid for drømmer. Litt luksus, velvære, varme - hvor som helst i verden. Den internasjonale hotellbransjen har mye å by på på det området.

The Londoner Foto: Andrew Beasley Photography
The Londoner Foto: Andrew Beasley Photography

London, England - The Londoner

Midt i Leicester Square i London, hvor teater og drama utspiller seg på de mange West End-scenene året gjennom, ligger det nye boutique-hotellet The Londoner. Hotellet strekker seg over 16 etasjer med en rekke ulike rom og suiter. Ifølge Vogue har The Londoner allerede blitt en kjendismagnet.

Hotellets restauranter og barer gjenspeiler byens internasjonale status, med blant annet japansk izakaya og en moderne vri på det franske middelhavskjøkkenet. Romnøkkelen din åpner også døren til “The Residence”, tre designrom kun for hotellgjester, for ikke å glemme “retreatet”. Hotellet har eget treningssenter, spa og en rekke velværebehandlinger, og du kan blant annet delta på yogatime i bakgården.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

www.thelondoner.com

Habitas Alula Foto: Habitas Alula
Habitas Alula Foto: Habitas Alula

Alula, Saudi-Arabia - Habitas Alula

Skal man først reise til myteomspunnede og kontroversielle Saudi-Arabia, er Alula stedet. Den nye ørkenresorten tilbyr luksus innpakket i arabisk kledning. Alle villaene, som ligger i Ashar Valley, har private terrasser, king-size-senger, innendørs og utendørs dusjer og utsikt over dalen. Restauranten tilbyr gourmetmat med innspill både fra det europeiske og arabiske kjøkkenet.

Hotellets spa Thuraya Wellness tilbyr en fredelig salong med en såkalt alkymibar med et bredt utvalg urteteer, oljer og kroppsskrubber, spabehandlinger, et treningssenter og et yogastudio. I tillegg til å organisere besøk til Unescos verdensarvsteder i området, kan du også dra på aktiviteter som fjellturer, kamelriding og guidede UTV-turer, eller bare slappe av i bassenget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

www.ourhabitas.com/alula

Minos Beach Art Hotel Foto: Minos Beach Art Hotel
Minos Beach Art Hotel Foto: Minos Beach Art Hotel

Kreta, Hellas - Minos Beach Art Hotel

Kretas nye hotellperle fremstår som et ypperlig tilholdssted i pandemiens sluttfase, når mange ønsker å ha private områder å nyte ferien på. Det greske femstjerners hotellet tilbyr intet mindre enn 121 bungalower og villaer med private bassenger som skal ligge skjermet fra naboen. Med sitt minimalistiske interiør og tradisjonelle arkitektoniske design, oser Minos Beach Art Hotel luksus, samtidig som det har beholdt Kretas autentisitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellets restaurant preges av slow food-bevegelsen og fokuserer på farm to table-konseptet, hvor sesongbaserte og lokale råvarer er i fokus. Hotellet har også eget spa, og tilbyr en lang rekke aktiviteter, med alt fra tennis og dykking til bærekraftutflukter hvor du får innsikt i øyas bærekraftarbeid.

www.minosbeach.com

Aman New York Foto: Aman New York
Aman New York Foto: Aman New York

New York City, USA - Aman New York

Snart avduker luksushotellkjeden Aman et nytt urbant fristed i et arkitektonisk ikon i hjertet av Manhattan. Siden 1921 har Crown Building vært et av New Yorks landemerker, på hjørnet av Fifth Avenue og 57th Street. Bygningen stiger 26 etasjer opp fra gaten og vender ut mot verdens mest gjenkjennelige skyline.

Hotellet, hvor Jean-Michel Gathy har stått for interiørdesignet, skal angivelig være en hyllest til Amans filosofi om å skape hoteller hinsides vanlige forestillinger om luksus, samtidig som det hyller bygningens arkitektur og historie. Aman New York vil bestå av 83 hotellrom samt restauranter, en hageterrasse og bar med en 7.000 kvadratmeter stor uteservering, privat medlemsklubb, treetasjers Aman Spa, jazzklubb og vinrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

www.aman.com/hotels/aman-new-york

Kisawa Sanctuary Foto: Kisawa Sanctuary
Kisawa Sanctuary Foto: Kisawa Sanctuary

Benguerra, Mosambik - Kisawa Sanctuary

Kisawa Sanctuary er 300 hektar med rolig strand og kystskog på øya Benguerra i Mosambik. Hotellets fokus er en kombinasjon av kulturell feiring og miljøvern. Kisawa åpnet for fullt i november 2021, med lanseringen av 22 bungalower, noen ved bukten og andre i ly av sanddynene.

Designet er en avgjørende del av Kisawas DNA, hvor beslutninger er nøye tatt for å beskytte den omkringliggende naturen ved å gli naturlig inn, i stedet for å forstyrre det lokale landskapet. Her får man privat basseng og strandlinje, samt et spa og flere spisesteder som serverer retter basert på råvarer fra nærområdet.

www.kisawasanctuary.com

El Vicenç de la mar Foto: El Vicenç de la mar
El Vicenç de la mar Foto: El Vicenç de la mar

Mallorca, Spania - El Vicenç de la mar

I en vik med krystallklart vann på Mallorca ligger det nye boutique-hotellet El Vicenç de la Mar, som inneholder 35 rom, inkludert fire suiter og en Penthouse-suite. Noen rom og suiter har egne private terrasser, boblebad eller privat svømmebasseng. Hotellet har også takterrasser over flere nivåer med svømmebasseng, cocktailbar og restauranter hvor gjestene kan nyte utsikten over Cala Sant Vicenç og Sierra Tramuntana-fjellene, som er oppført på Unescos verdensarvliste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellet har også et lite bibliotek, kino og to restauranter med Michelin-vinnende kokk på kjøkkenet. Snorkling, dykking, fjellklatring og sykling er bare noen få aktiviteter på menyen, men hotellet har også et velutstyrt spa og treningssenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

www.designhotels.com

Coco Hotel Foto: Coco Hotel
Coco Hotel Foto: Coco Hotel

København, Danmark - Coco Hotel

Hotellet beskrives best som et lite hotell i parisisk stil med en dansk følelse av rom og tid. Interiøret er en skreddersydd blanding mellom moderne og klassisk, vintage og nytt, skriver hotellet på egen nettside. I hjertet av Vesterbro er Coco “designet for å gi deg lyst til å bli og aldri dra”. På gateplan finner du Café Coco.

Kafeen har direkte tilgang til gårdsplassen og tilbyr frokost, økologisk kaffe, småretter, snacks og en nøye utvalgt vinliste og drinker. Hotellet har også partnerskap med flere nærliggende velværesentre og gourmetrestauranter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

www.coco-hotel.com

Hotel Hotel Foto: Francisco Nogueira
Hotel Hotel Foto: Francisco Nogueira

Lisboa, Portugal - Hotel Hotel

Portugals Hotel Hotel er en del av hotellorganisasjonen Design Hotels, og interiøret er skapt av kunstnere, noe som gir eiendommen et unikt utseende og preg; definert av rød og svart marmor, en fargepalett med naturtema av grønt, blått, jordfarger og grått, og åpne rom.

Hotellets hage, inspirert av den nærliggende botaniske hagen i Lisboa, bringer omverdenen inn. Med 40 rom i ulike kategorier, en restaurant, et yogaområde og et basseng har hotellet det du trenger for en pause fra den hektiske storbyen utenfor.

www.hotelhotel.pt

Grumeti Serengeti River Lodge Foto: Grumeti Serengeti River Lodge
Grumeti Serengeti River Lodge Foto: Grumeti Serengeti River Lodge

Serengeti, Tanzania - Grumeti Serengeti River Lodge

I juni åpner luksusturoperatøren andBeyond nok et eksklusivt paradis på den afrikanske savannen, denne gang i Serengeti nasjonalpark i Tanzania. Grumeti Serengeti River Lodge tilbyr ni luksussuiter midt i nasjonalparken, hvorav to har to soverom, perfekt for barnefamilier. Hver suite har også et lite, privat basseng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er det et felles svømmebasseng med utsikt over flodhestenes favorittbadeplass i elven like ved, samt treningssenter og sparom. Her kan du oppleve Serengetis rike dyreliv fra hotellsengen, du kan delta på de daglige safariturene eller ta en tur opp i luftballong for spektakulær utsikt over savannen.

www.andbeyond.com

Fasano Trancoso Foto: Daniel Pinheiro
Fasano Trancoso Foto: Daniel Pinheiro

Bahia, Brasil - Fasano Trancoso

Den brasilianske luksushotellkjeden Fasano åpnet i høst et nytt hotell i en liten fiskerlandsby sør i brasilianske Bahia med 40 bungalower fordelt på 300 hektar – hvorav 100 er vernet naturområde. Her bor du i frodig skog ved en varm og som oftest helt stille sjø. Hotellet er designet og utarbeidet med respekt for naturområdet og nærsamfunnet.

Restauranten er preget av beliggenheten, med fokus på sjømat, samt det italienske kjøkkenet, i tråd med hotellkjedens DNA. Hotellet har to store basseng langs den private 500 meter lange strandlinjen, som byr på flott utsikt over havet. Bar, spa og treningssenter er selvsagte fasiliteter her.

www.fasano.com.br/hoteis/fasano-trancoso