Reisetips:Anniken Hauglie: - Det er flyselskap jeg unngår

Make it simple: Pakk så lite som mulig, og ikke minst sikre deg en god reiseforsikring. Det er de klare turtipsene fra viseadministrerende direktør i NHO, Anniken Hauglie.
Make it simple: Pakk så lite som mulig, og ikke minst sikre deg en god reiseforsikring. Det er de klare turtipsene fra viseadministrerende direktør i NHO, Anniken Hauglie. Foto: Moment Studio
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHO-topp Anniken Haugli pakket for tre ukers tur i Himalaya. Det ble under 10 kilo. Nå pakker hun aldri for mer enn en uke når det bærer ut på tur. Alt kan vaskes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Kapital Reise.

REISETIPS: Etter flere år som arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs regjering, og med et påfølgende opphold som toppsjef i Norsk Olje og Gass, er Anniken Hauglie i dag viseadministrerende direktør i NHO.

Reiseminnene er mange og varierte, og flere ferieopplevelser står nå for tur når pandemien endelig har sluppet taket.

Favorittflyselskap

Jeg har ingen sterke preferanser på selskap, så fremt de er seriøse og serviceinnstilte. Men det er selskap jeg unngår.

Reiseantrekk

Jeg pleier å reise så behagelig som mulig, men antrekk avhenger jo gjerne av om jeg reiser privat eller i jobbsammenheng, kort eller langt, natt eller dag.

Pakkestrategi

I 2002 reiste vi til Himalaya med ryggsekk og fikk på forhånd en pakkeliste fra turoperatøren. Dette var en tre ukers tur som skulle inneholde alt fra bikini til fleece, sovepose og overnatting i telt. Jeg tror ikke sekken veide mer enn ti kg. Etter det har jeg lært, og pakker sjelden for mer enn en uke og vasker heller underveis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
- Snow Leopard Inn hadde akkurat fått tak på utedoen da vi bodde der, og vi hadde en fantastisk utsikt til Mount Everest fra soverommet, minnes NHO-topp Anniken Hauglie. Foto: TripAdvisor
- Snow Leopard Inn hadde akkurat fått tak på utedoen da vi bodde der, og vi hadde en fantastisk utsikt til Mount Everest fra soverommet, minnes NHO-topp Anniken Hauglie. Foto: TripAdvisor

Beste hotell

Etter at vi fikk barn oppgraderte vi hotellstandarden. I og med vi har reist endel utenfor Europa, og særlig i Asia, er det også mulig å bo på fantastiske hoteller til en relativt rimelig pris. Men litt mer spesielle hotellopplevelser var Emerson on Hurumzi Hotel i Stonetown på Zanzibar og Snow Leopard Inn i Tibet. Førstnevnte var som å komme inn i Tusen og en natt, og datteren min og jeg hadde et fantastisk rom med en liten takterrasse til. Taket var ikke lukket, så dagen startet tidlig med innkalling til bønn fra de fleste verdensreligionene. Men det var verdt det. Snow Leopard Inn hadde akkurat fått tak på utedoen da vi bodde der, og vi hadde en fantastisk utsikt til Mount Everest fra soverommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tips-tips

Følg lokal skikk og bruk!

Beste praktiske reisetips

Pakk så lite som mulig! Man bruker ofte mindre enn man tror, og det er enkelt å vaske uansett hvor i verden man er. Dessuten hender det jo at man fyller opp kofferten underveis også. Vi har også hatt som leveregel at der det vokser opp barn, kan man ha med barn, hvilket har spart oss for mye unødvendig pakking av bleier, barnemat og utstyr. Og velg en god reiseforsikring. Er ulykken ute, er du mange bekymringer mindre. Jeg snakker av erfaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uunnværlige gadgets på reiser

Ladere til diverse elektroniske duppedingser må være med! Dessverre glemmer jeg ofte adaptere, og har derfor en stadig tyngre pose av dem hjemme.

Shopping-favoritt

Jeg er ikke spesielt glad i å shoppe. De siste 17 årene har jeg dessuten reist med to barn, og da er shopping enda mindre lystbetont enn ellers. Men amerikanske outlets er veldig praktiske dersom man først skal. Alt du måtte ønske og trenger på ett og samme sted, og til gode priser. På våre USA-turer har vi gjerne valgt å gjøre unna all shopping på ett sted på én dag. Det er veldig effektivt.

Sterkeste reiseminne

Vi har reist mye og har mange fantastiske opplevelser. Mine sterkeste ferieminner var nok en ferietur til Bosnia i 1998 og en reise til Tibet i forbindelse med en tur til Himalaya i 2002. Vi fløy fra Kathmandu til Lhasa og kjørte bil tilbake. Helt fantastisk og spesielt på alle måter. Landet er i stor endring, og den kulturelle og religiøse overlevelsestrangen er sterk og tilstedeværende. På den samme turen opplevde vi også kupp i Nepal. Det første tegnet var at den engelskspråklige avisen som lå utenfor døren hver morgen plutselig sluttet å komme, og da vi etterlyste den, fikk vi bare mumling til svar. Svaret fikk vi da det ble rullet ut piggtråd i byen. I 2012 hadde vi en rundtur i Myanmar, hvor det nok ikke var så vanlig med blonde barn, for våre ble i alle fall behandlet som rockestjerner som alle, selv munkene, skulle ta bilde av. Men safari i Tanzania og Zanzibar, Malaysia og Borneo kan også anbefales. Når jeg nå sitter og ser tilbake på tidligere reiser, gleder jeg meg enormt til å kunne reise igjen.