Bilferie: Her kan du stoppe i Tyskland

PLUTSELIG BILFERIE: Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) lanserer forslag til stoppesteder til deg som plutselig er på bilferie i Tyskland i stedet for fly til et annet sted.
PLUTSELIG BILFERIE: Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) lanserer forslag til stoppesteder til deg som plutselig er på bilferie i Tyskland i stedet for fly til et annet sted. Foto: Brecht Denil

Flykaos gjør at flere ferierende nordmenn velger bil til Sør-Europa. Her er forslag til stoppesteder i Tyskland mens du er på veien.

TYSKLAND: Streik, overbelastede flyplasser og underbemannede flyselskap får stadig flere nordmenn til å droppe flyreisen og heller velge bilen når de reiser sørover i sommer. – I juli har Tyskland blitt til et transittland for feriesugne nordmenn, forteller Turistsjef i Tysklands Nasjonale Turistkontor i Norge, Joelle Janz i en pressemelding.

En serie med arbeidskonflikter og streiker – i kombinasjon med mangel på piloter, bakke- og kabinmannskap – har ført til stor usikkerhet for mange reiseklare nordmenn i sommer.

Svært mange kansellerte flyvninger og ombookinger fører til at mange må endre sine ferieplaner, og en stor andel reisende må ut på ufrivillige rundreiser i Europa før de når sine endelige destinasjoner.

De kaotiske tilstandene har ført til at mange nå revurderer sine ferieplaner, og heller pakker bilen og kjører til sin feriedestinasjon.

Plutselig ble det bil i Tyskland

Folk vil ikke risikere å komme for sent fram til feriestedet, forteller Turistsjef i Tysklands Nasjonale Turistkontor i Norge, Joelle Janz.

– For tiden får vi henvendelser fra mange som skal kjøre bil til destinasjoner i Italia, Frankrike, Spania eller Hellas. Da går reisen igjennom Tyskland, og fordi de ikke har kunnet planlegge turen i detalj er de interessert i å høre mer om attraksjoner og ting de kan oppleve på veien, forteller Janz i pressemeldingen.

– Autobahn er bygget for å gjøre turen igjennom Tyskland så rask som mulig, og strekningen fra Kiel i nord til Munchen i sør kan unnagjøres på under 10 timer. Likevel opplever vi nå at svært mange ønsker å gjøre mer ut av turen enn bare å sitte i bilen, sier Joelle Janz.

Janz mener at bilturen som mange nordmenn nå legger ut på kan skape en større interesse for Tyskland som feriedestinasjon.

– At flere nordmenn kjører bil igjennom Europa i sommer gjør at mange får øynene opp for de mange mulighetene og attraksjonene som Tyskland har å tilby. Dette er utvikling vi selvsagt er glade for, og som vi mener kan skape interesse også på sikt, sier den tyske turistsjefen.

42 prosent har ikke planlagt ferie

En landsdekkende reiseundersøkelse nylig gjennomført av Norstat på vegne av Schibsted, viser dessuten at mange nordmenn fortsatt «sitter på gjerdet» med tanke på sommerferien i år:

Hele 42 prosent av deltakerne i undersøkelsen, som ble gjennomført i slutten av juni, oppgir at de ennå ikke har bestilt noen form for ferie i løpet av sommeren.

Mange av disse vil trolig velge bilferie i år, mener Janz.

– De som har et ønske om å komme seg utenlands i sommer, men som ennå ikke har bestilt reise, er nok ikke fristet til å fly akkurat nå. I så måte fremstår en bilferie i Skandinavia eller Tyskland som et mer fristende alternativ for stadig flere, avslutter Turistsjef i Tysklands Nasjonale Turistkontor i Norge, Joelle Janz.

Tips til tyske stoppesteder på reisen

For alle som skal kjøre bil igjennom Tyskland de kommende ukene, har Joelle Janz følgende tips til stopp underveis som kan gjøre turen mer spennende:

Hansapark, Tyskland
Hansapark, Tyskland

Hansapark: En kort kjøretur sør for fergeleiet i Puttgarden finner du en av Tysklands største fornøyelsesparker, Hansapark. Parken, som tar imot over 1 million besøkende hvert år, huser en rekke attraksjoner for barn og ungdom.

Lübeck, Tyskland
Lübeck, Tyskland

Hansabyen Lübeck har en vakker gamleby med sju tårn og 90 vakre smug og bakgater som byr på et spennende middelaldermiljø. Et fint stoppested og avbrekk fra motorveien.

Lüneburg, Tyskland
Lüneburg, Tyskland

I naturreservatet Lüneburger Heide en liten time sør for Hamburg finner du forskjellige typer fritidsparker, dyreparker, turområder og andre opplevelser for hele familien.

I Bad Wilhelmshöhe finner du flere vakre historiske bygg og museer som gir et tilbakeblikk på Tysklands rike og adelige historie. Fjellparken Wilhelmsöhe er registrert på UNESCO sin kulturarvliste.

Vinruten_Rheinland-Pfalz, Tyskland
Vinruten_Rheinland-Pfalz, Tyskland

En tur langs den tyske vinruten på veien sørover er noe de fleste bør unne seg. Ruten, som strekker seg fra Mannheim til Karlsruhe, byr både på vakker natur, unike små landsbyer og flotte hotell.

Rothenburg ob der Tauber, Tyskland
Rothenburg ob der Tauber, Tyskland

I middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber kan du oppleve historie, tysk kultur, og aktiviteter som sykkel, golf og klatring.

Metzingen Outletcity, Tyskland
Metzingen Outletcity, Tyskland

Står shopping høyt på ønskelisten, kan Wertheim Village utenfor Frankfurt, eller Outletcity Metzingen utenfor Stuttgart være verdt et stopp.

Neuschwanstein Slott, Tyskland
Neuschwanstein Slott, Tyskland

Uansett alder vil de fleste sette pris på et ekte eventyrslott. Neuschwanstein i Füssen er en av de mest imponerende slottsbygningene i Europa. Slottet ble åpnet for offentligheten i 1886, og tar imot over 1,4 millioner turister hvert år.

Fornøyelsesparken Europapark ligger helt sør-vest i Tyskland nær landsbyen Ringsheim ved den franske grensen. Dette er en park av det spektakulære slaget, med noen av Europas største berg-og-dal baner, et stort hotellresort, bade og spa-anlegg og mye mer.