Magisk jul og nyttår i Trysil – dette gjelder nå

Reiselivet i Trysil går nok en jul- og nyttår med restriksjoner i møte, men gjør seg nå klare til å ta i mot julegjestene.
Reiselivet i Trysil går nok en jul- og nyttår med restriksjoner i møte, men gjør seg nå klare til å ta i mot julegjestene. Foto: Jonas Sjögren
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Trysil rigger de seg til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter, og det tilrettelegges for at gjestene skal føle seg trygge i Trysil. Se hva som gjelder i Trysil i jula.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiselivet i Trysil går nok en jul- og nyttår med restriksjoner i møte. Dette er kritisk for mange aktører i Trysil. Men til tross for restriksjoner gjør man seg nå klare for å ta i mot julegjestene.

Trysil har nå god erfaring i forhold til smittevern, og de følger til enhver tid regler, råd og anbefalinger fra myndighetene.

- Nå gleder vi oss til å ønske julegjestene våre velkommen til Trysil. Vi tror at mange setter pris på å komme seg på fjellet nå, og være ute. Utendørsaktiviteter ses på som trygt, og ikke minst det er godt for folkehelsen, sier Olve Norderhaug, konstituert daglig leder i Destinasjon Trysil i en pressemelding.

- Vi gjør vår jobb med å sørge for å holde godt smittevern, og så forventer vi at gjestene våre gjør sitt med å holde avstand, bruke munnbind og holde seg hjemme hvis de blir syke, sier Norderhaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Ola Matsson / Trysil
Foto: Ola Matsson / Trysil

Gode forhold i skianlegget

Skianlegget er åpent som vanlig, og det er gode forhold i bakken. Fredag 17. desember åpnet H1 Høgekspressen, F7 Stormyra, F13 Myrsnipa og T4 Fryvil. T5 Tussi åpnet lørdag 18. desember, det samme gjorde nedre del i Blåparken, med blant annet tre hopp.

Det anbefales å bruke munnbind i i heiskø og i heis der én meter ikke kan overholdes. Det oppfordres til å kjøpe SkiPass, bestille skitime og skiutleie på forhånd. Det er ikke bare lønnsomt, man bidrar også til å redusere kø på plass.

I tillegg til 6,5 km preparerte løyper på Trysilfjellet Arena har det også blitt preparert løype fra Skihytta-Grønskaret og deler av hytteområdet i Fageråsen. Det er fortsatt litt lite snø, så disse løypene vil ikke bli preparert hver dag. Det har også blitt preparert en lengre strekning på Ole-G vegen, som går ut fra Trysilfjellet Arena.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bredt tilbud med spisesteder og take-away

I Trysil finner man et bredt tilbud av spisesteder enten man vil spise lunsj, middag eller bare kose seg med kaffe og kakao.

- Vi tilrettelegger for en trygg matopplevelse på våre spisesteder. Det er mulig å holde én meter avstand til andre som ikke er i samme følge. De fleste serveringssteder tilbyr bestilling via app eller QR-kode som kan gjøres når man sitter ved bordet, forteller Norderhaug.

Det er innført nasjonal skjenkestopp som innebærer at det ikke er tillatt å servere alkohol. Tiltakene varer i fire uker fra 15. desember. Husk at det er munnbindpåbud på spisestedene i Trysil.

Vil man heller spise måltider hjemme på hytter eller leiligheter så tilbyr mange spisesteder i Trysil både take-away og catering.

Foto: Hans Martin Nysæter 7 Trysil
Foto: Hans Martin Nysæter 7 Trysil

Spennende utendørsopplevelser

I Trysil er det mange utendørsopplevelser å velge mellom. Aktivitetsbedriftene tar smittevern på alvor. Hva med å prøve kanefart, guidet trugetur, sledehundtur eller rett og slett bli bedre på ski med en skiinstruktør?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det oppfordres til å gjør julehandelen i Trysil. Her finner man mange dagligvarebutikker, både nede i Trysil sentrum, men også på Høyfjellssenteret og ved Turistsenteret. Dagligvarebutikkene har lange og gode åpningstider slik at man får spredt trafikken på butikkene så godt som mulig.

I Trysil sentrum og på Mosanden finner man også mange koselige butikker hvor man kan handle inn de siste julegavene dine, eller kanskje sjekke ut romjulssalget?