Åpen for alle - alltid

20 av Norges fineste hoteller

The Bolder Skylodge
The Bolder Skylodge Foto: The Bolder
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har ferielandet Norge fått usedvanlig mange fine overnattingssteder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert av Kapital Reise 20.11.2020.

Alt fra råflotte femstjerners hoteller av internasjonal kaliber til små, unike krypinn med så mye særpreg at du skal slite med å matche det noe annet sted i verden.

The Bolder, Lysefjorden

The Bolder Skylodge Foto: The Bolder
The Bolder Skylodge Foto: The Bolder

I Lysefjorden, 604 meter over havet, står to lodger og balanserer på hver sin søyle. De er bygget slik for å minske fotavtrykket i landskapet, så designet er både symbolsk og modig. De har nemlig en visjon om å lage så lite fotavtrykk på jorden som mulig. Enhetene er på 22 kvadratmeter og tilbyr all komfort du skulle ønske og består av to doble soverom, designkjøkken, bad og spisestue med utsikt over hele Lysefjorden. Priser for en lodge per natt er 3700 kroner og da er høydeskrekk inkludert. Tør du?

www.thebolder.no

Opus XVI, Bergen

Opus XVI Foto: Opus XVI
Opus XVI Foto: Opus XVI

Noen av komponisten Edvard Griegs etterkommere ønsker her gjestene velkommen til en klassisk hotellopplevelse med moderne vri som skal gi innblikk i komponistens rike liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget som en bank – eller Banco Rotto i nyere tid, i hjertet av Bergen. Det inneholder restaurant, bar, utstilling med kunst av lokale kunstnere, treningsrom, samt møte- og bankettfasiliteter som passer perfekt til bryllup og private feiringer. I tillegg har hotellet en utstilling om Edvard Grieg og komposisjonen av hans mest kjente a moll-konsert, opus 16. Et opphold her kan med fordel kombineres med konsert på Troldhaugen, ekteparet Griegs hjem på Hop, eller et av de mange spennende arrangementene i Grieghallen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opus XVI har 65 luksuriøse rom noen få skritt unna Fisketorget. Utsikten fra rommene er mot Fløyen eller Vågsallmenningen.

www.opusxvi.no

Solstrand Hotel & Bad, Bergen

Solstrand Hotel & Bad Foto: Solstrand Hotel & Bad
Solstrand Hotel & Bad Foto: Solstrand Hotel & Bad

Solstrand Hotel & Bad ligger idyllisk til ved Bjørnefjorden bare 30 km fra både Bergen sentrum og Flesland flyplass. Hotellet ble bygget i 1896 av ingen ringere enn Norges første statsminister etter unionsoppløsningen, Christian Michelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solstrand er miljøsertifisert og maten som serveres er kortreist. Eiendommen er på 124 mål med turstier. Gjestene oppmuntres til havbad fra badebryggen. I tillegg finnes to kaier om du skulle ankomme med båt.

www.solstrand.com

Hotel Oleana, Bergen

Oleana superior twin room Foto: Oleana Hotell
Oleana superior twin room Foto: Oleana Hotell

Hotellet ligger på historisk grunn ved populære Torgalmenningen i sentrum av Bergen, og het opprinnelig Holdts Hotel, men det gikk tapt i 1916. I dag er Oleana (inspirert av Ole Bull) et boutiquehotell med 97 værelser, tre møterom, spa, treningsrom og en populær restaurant.

www.hoteloleana.com

Juvet Landscape Hotel, Gudbrandsjuvet

Juvet hotell Foto: Juvet hotell
Juvet hotell Foto: Juvet hotell

Langt inn i huttiheita på nordvestkysten av Norge, i ei grend i Valldalen ca 90 minutter fra Ålesund, ligger Juvet landskapshotell ved turistveien mellom Geirangerfjorden og Trollstigen. Dette særpregede hotellet egner seg til mange anledninger. Det fristes med et badehus ved elvebredden, fjøset Burtigarden som har blitt «matstove» som serverer frokost, lunsj og middag. Rommene i de to fuglehusene minner om hvor lite man egentlig trenger for å ha det bra. De koster 1950 kroner inkludert frokost. Landskapsrommene består av syv små kuber på stylter med glassvegger og koster 3200 kroner inkludert frokost.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

juvet.com

Laagen, Larvik

Laagen Larvik Foto: Kristina Slinning
Laagen Larvik Foto: Kristina Slinning

Laagen består av fem glasscontainere og en tretopphytte ved Numedalslaagen, cirka én time og tyve minutter med bil fra Oslo. Glasscontainerne og tretopphytta byr på panoramautsikt både mot skog og elv, god komfort og løsninger som er i pakt med naturen. Det er plass til opp mot fire personer på hvert sted. Ønsker du å gjøre mer ut av oppholdet kan du velge mellom el-sykkel-, kjæreste- eller klatrepakke. Stedet har ingen restaurant, men hver boenhet har en enkel kjøkkenløsning, og bestiller du inntil syv dager før ankomst, fyller vertskapet opp kjøleskapet for deg.

www.visitlaagen.no

Farris Bad, Larvik

Farris Bad Foto: Farris Bad
Farris Bad Foto: Farris Bad

Farris Bad har en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik. Med en fot på land og en fot i vannet er spa-hotellet noe spesielt i nordisk sammenheng. Ikke minst fordi Farris Bad er det eneste hotellet i Norden med egen mineralholdig kilde. Farris Bad har mange ulike rom og suiter å velge mellom. Uansett om man ønsker noe enklere, fantastisk utsikt eller rom med god plass finnes noe for enhver smak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

www.farrisbad.no

Lyngen North, Lyngen

Lyngen North Foto: Lyngen North
Lyngen North Foto: Lyngen North

I 2016 ble den første glassigloen satt opp, etterfulgt av tre til et par år senere, og nå består hotellet av fem hytter og to små hus. Lyngen North ligger på halvøya Spåkenes, tre timer fra Tromsø. Glass Igloo 180 grader er på 25 kvadratmeter og Igloo 360 grader er på 22 kvadratmeter og har utsikt gjennom tak og vegger på alle kanter. Begge har utsikt til Lyngsalpene og fjorden. De har plass til to og er perfekt for observasjon av nordlyset. Restaurant Solvind serverer lokal mat med en vri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

www.lyngen-north.com

Hotel Christiania Teater, Oslo

Hotel Christiania Teater Foto: Hotel Christiania Teater
Hotel Christiania Teater Foto: Hotel Christiania Teater

Med 102 rom fordelt på 7 kategorier har Hotel Christiania Teater noe for enhver smak. Ingen rom er helt like, men med små forskjeller i design, størrelse og utforming. Hvert rom har tapet i friske farger, regndusj og store, komfortable senger. Med slottet på den ene siden, Stortinget på den andre og Oslo rådhus rundt hjørnet skal det mye til for å bo mer sentralt for å kunne utforske det kulturelle og historiske i byen. I andre etasje finner du Restaurant Teatro, som serverer alt fra hotellets frokost til uforglemmelig pizza og et stort utvalg av gode viner fra den prisberømte vinlisten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

www.christianiateater.com

Amerikalinjen, Oslo

Amerikalinjen Foto: Amerikalinjen
Amerikalinjen Foto: Amerikalinjen

Hotell Amerikalinjen samler det beste av det gamle og det nye Oslo. Hotellet har 122 rom og suiter i klassisk og moderne norsk design med utsikt over fjordbyen og Operaen eller mot den grønne bakhagen. Hotellets første etasje huser en restaurant, en café, en bar og klubben Gustav, inspirert av New Yorks jazzscene. Atlas Brasserie og Café serverer frokost, brunsj, lunsj og middag både til hotellets gjester og alle andre som er ute etter en fin matopplevelse. I baren Pier 42 står klassiske cocktails med moderne vri og et stort utvalg viner på menyen.

www.amerikalinjen.com

Camillas Hus, Oslo

Camillas hus Foto: Camillas hus
Camillas hus Foto: Camillas hus

Rett ved Slottsparken, i Parkveien 31, ligger Camillas Hus – en Sveitservilla fra 1845. Det er familien Bertel O. Steen som eier både nr 31, 29 og 27 og som har pusset opp de tre verneverdige bygningene. Husets første eier hadde Camilla Collett som første leietager, derav navnet. Boutiquehotellet har syv unike rom. Frokosten serveres i koselige restaurant Park29, og hotellet tilbyr gratis parkering. Ønsker man privatliv, leier man ganske enkelt hele hotellet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

www.camillashus.no

The Thief, Oslo

The Thief Foto: The Thief
The Thief Foto: The Thief

Eksklusivt og elegant designhotell ytterst på Tjuvholmen med 114 rom og suiter, alle med privat balkong. The Thief er det første hotellet i Oslo med direkte sjøadgang. Toppsuiten på 160 m² har privat terrasse med panoramautsikt. Hotellets restaurant Thief Foodbar serverer utsøkt mat laget av lokale råvarer, og om sommeren kan dere nyte noe godt å drikke med utsikt fra hotellets takterrasse. Hotellet har også styre- og møterom med mulighet for private middager. The Thief Spa har 800 m2 med spa- og treningsfasiliteter.

www.thethief.com

Lysebu hotell, Oslo

Lysebu Foto: Lysebu
Lysebu Foto: Lysebu

Lysebu, tegnet av den kjente arkitekten Magnus Poulsson, ble gitt som norsk nasjonalgave til Fondet for dansk-norsk samarbeid som takk for den danske matvarehjelpen under krigen. Det ligger vakkert til i Holmenkollåsen og tilbyr alt fra enkeltrom til suiter. Kokkekunsten står i høysetet, maten er kortreist og vinkjelleren kåret til en av verdens beste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lysebu er medlem av De Historiske og er landets fremste arena for formidling av dansk kultur i Norge og har egen gavebutikk og et galleri.

www.lysebu.no

Hotel Continental, Oslo

Continental Hotell Foto: LHW
Continental Hotell Foto: LHW

I fire generasjoner har samme familie drevet hotellet som ligger vis-à-vis Nationaltheatret og er medlem av The Leading Hotels of the World. I 2018 avsluttet de den største renoveringen i hotellets historie, med ny resepsjon, lobbybar og ombygging av 59 rom. Nå består hotellet av 151 vakre rom og suiter, smykket med håndplukket kunst. Med berømte Theatercatéen, Bar Boman, Eik Annen Etage, Caroline og Casbar skulle de fleste kulinariske bebov bli dekket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

www.hotelcontinental.no

Eilert Smith Hotel, Stavanger

Eilert Smith Hotel Foto: Eilert Smith Hotel
Eilert Smith Hotel Foto: Eilert Smith Hotel

En gammel, modernistisk lagerbygning, beliggende blant Stavangers gamle trehus har fått nytt liv som boutiquehotell og med Michelin-restauranten Ra-Naa i første etasje. Hotellet er oppkalt etter arkitekten av bygget. Hotellet har 12 individuelt utformede rom og suiter, og på toppen troner Eilerts Residence, hvor diskret service inngår og med pris på forespørsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

www.eilertsmith.no

Britannia Hotel, Trondheim

Britannia Hotel Trondheim Foto: Lars Petter Pettersen
Britannia Hotel Trondheim Foto: Lars Petter Pettersen

Trondheims store stolthet, Britannia, feirer 150 år i år. Etter en formidabel oppussing til over 1,3 milliarder kroner, gjenåpnet det i 2019 og Odd Reitans gamle drøm ble endelig realisert – hotellet ble medlem av «The Leading Hotels of the World». Britannia har 257 rom, fire restauranter, hvorav én med Michelin-stjerne, to barer, spa og konferansesenter.

Alle rom har komfortable senger fra Hästens, Carrara marmorbad, turn-down service, inngang til Britannia Spa & Fitness og frokostbuffét i ærverdige Palmehaven. Mange romkategorier – fra luksus-suiter med pris på forespørsel til dobbeltrom fra 2500 kroner.

www.britannia.no

Tollboden hotell og restaurant, Kragerø

Tollboden hotell Foto: Tollboden hotell
Tollboden hotell Foto: Tollboden hotell

Hotellet, med sine 19 unike rom og suiter sjønært midt i Kragerø sentrum, tilbyr historisk sjarm iblandet moderne design og personlig miljø. Restauranten er viden kjent der den ligger og dupper ved vannkanten og byr på gode mat og vinopplevelser. En suite med sjøutsikt koster 3890 kroner med frokost nå utenfor sesong, et dobbeltrom med sjøutsikt 1890 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

www.tollboden.com

Aurland Boutique Hotel, Aurland

Aurland boutique hotel Foto: Aurland boutique hotel
Aurland boutique hotel Foto: Aurland boutique hotel

Stedet for fiskeentusiaster med sans for det gode liv – også utenom elven. Gården har vært et yndet overnattingssted for sportsfiskere fra inn- og utland i flere generasjoner. Bygningene på gården er restaurert etter tur, slik at gjestene forhåpentligvis vil få en følelse av gårdens og lokalsamfunnets historie. Mange aktiviteter arrangeres etter ønske, og maten er både kortreist, økologisk og velsmakende. Privatopplevelser fra 7500 kroner for 2 personer heldag – eller fra 3500 halvdag. Romprisen inkluderer økologisk frokost.

www.292aurland.com

Snowhotel, Kirkenes

Snowhotel Kirkenes Foto: Snowhotel Kirkenes
Snowhotel Kirkenes Foto: Snowhotel Kirkenes

Det unike ishotellet, som har vokst til å bli en stor aktivitetsleverandør i Nord-Norge, kan oppleves uansett årstid. Men vinteren er spesiell. Etter aktiviteter som hunde- og reinsdyrkjøring, jakten på nordlyset, kongekrabbefiske og RIB-tur på Barentshavet kan du overnatte i et av Snowhotel365s 20 iskalde rom, dog utstyrt med thermal soveposer! Høres det for kaldt ut, kan du velge en varmere Gamme-hytte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

snowhotelkirkenes.com

Walaker Hotel, Luster

Walaker hotell Foto: Walaker hotell
Walaker hotell Foto: Walaker hotell

Walaker er det eldste hotellet i Norge og har vært i familiens eie siden 1690. Det ligger fantastisk til med utsikt ut over Sognefjorden. Hver kveld, presis klokken 19.30, serves en fireretters middag av ypperste klasse. Gjesterommene befinner seg i fire ulike hus og koster fra 2650 kroner med frokost. Unner man seg den «framifrå» middagen kommer det på 4150 kroner..

www.walaker.com