Spansk pilegrimsvandring – i Tønsberg

Folkefiestaen Raba das Bestas er en av flere ting som kan oppleves langs pilegrimsleden i nord- Spania.
Folkefiestaen Raba das Bestas er en av flere ting som kan oppleves langs pilegrimsleden i nord- Spania. Foto: Turespaña
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanias Turistkontor gjentar suksessen fra i fjor og setter også i sommer opp utstillingen «Alle veier fører til Galicia», i Tønsberg. Denne gang på Vikingodden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I år feirer man Det hellige år i Santiago de Compostela, som er en av de hellige pilegrimsmålene i Europa. Utstillingen i år er utvidet, og gjennom 27 bilder ønsker vi å belyse en liten del av den 800 år gamle Pilegrimsleden som går fra franskegrensen i øst og strekker seg helt til Finisterre (Verdens ende) i Galicia i vest. Hertil har pilegrimer vandret siden Middelalderen, heter det i en pressemelding fra Turespaña.

Hellig år 120 ganger

Et hellig år er langt ifra noe man kan oppleve hvert år, dette blir det 120. i rekken siden man startet denne markeringen, i år 1182. Men kun tre ganger i historien har man besluttet å la et hellig år strekke seg over to år, markeringen i år er faktisk én av disse. På Vikingodden får du lære hvorfor.

Via utstillingen får du også en innføring i hva den hellige porten er, samt mange andre grunner til hvorfor vandring langs pilegrimsleden har utviklet seg til å bli en populær ferieform over de siste årene. Og årsakene er ikke nødvendigvis religiøst begrunnet. Dette er en veldig bærekraftig måte å feriere på. Man tar beina til bruk som fremkomstmiddel og støtter lokale reiselivsrelaterte bedrifter og serveringssteder på sin ferd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Etablerte pilegrimsruter
Etablerte pilegrimsruter

Gå fra Larvik til Santiago

– Med utstillingen ønsker vi å belyse en sakte og bærekraftig form for observasjon og turisme, her betraktes landskapet i sakte tempo, vandrende mens man snegler seg gjennom landskapet.

– Via utstillingen får man et innblikk i gamle tradisjoner som fremdeles den dag i dag holdes i live, det enten være gamle fangstmetoder, overtro eller byggeskikk. Dette, i kombinasjon med trim, hyggelige møter med lokalbefolkningen og ikke minst, god mat og drikke, må jo bli den perfekte måte å feriere på! lokker Spanias Turistkontor.

Tillegsinfo til den mest spreke: Nå er det faktisk også mulig å gå helt fra Larvik til Santiago med oppmerkede ruter!

Utstillingen innvies torsdag den 8. juli, utendørs på Vikingodden i Tønsberg og er gratis for den besøkende.