Drømmejobb ledig: Paradisøy utenfor Irland søker par til å drive kafé og vandrerhjem

På den forlatte øya Great Blasket Island søker man nå etter et par som kan drive en kafé og et vandrehjem. Få dager etter at jobben ble utlyst har allerede hundrevis søkt.
På den forlatte øya Great Blasket Island søker man nå etter et par som kan drive en kafé og et vandrehjem. Få dager etter at jobben ble utlyst har allerede hundrevis søkt. Foto: FLICKR / CREATIVE COMMONS
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis har allerede søkt på jobben på den forlatte grønne øya.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drømmer du om et spartansk liv med grønne, frodige sletter, vill natur, tosomhet og Atlanterhavet som nærmeste nabo?

Great Blasket Island er den største av øyene som utgjør Blasketøyene, Irlands vestligste punkt. Det finnes ingen fastboende på øya, ikke strøm, ikke internett og ikke varmtvann. All matlaging og den lille elektrisiteten som finnes må gjøres med gass.

Søker par

Nå kan øylivet bli virkelighet. Et turistselskap som driver turer til øya søker nå to personer til å drive et vandrehjem og en kafé på den forlatte øya.

Øya har i dag ingen fastboende, og jobben består i å drive og vedlikeholde tre hus som fungerer som vandrehjem og drive en liten kafé for turister.

– Det kommer til å bli en tøff, men helt unik opplevelse. Det er «back to basic» med peis, stearinlys, vedovn, dyreliv og natur, sier Alice Hayes til Irlands allmenkringkaster IRE. Det er hun som har lyst ut stillingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lest denne?: Henger du dorullen med papiret mot veggen, eller over og ut fra veggen?

Perfekte søkere

Helt avskåret fra det moderne livet er man likevel ikke. All mat og drikke i kafeen må lages på gasskomfyr, og det er en liten vindmølle på øya som genererer nok strøm til å lade elektrisk utstyr som mobiltelefoner.

– De ideelle jobbsøkerne er i god fysisk form, er utadvendte og vennlige og skravlete, sier Hayes.

Ifølge den engelske avisa The Guardian har allerede hundrevis av personer søkt på jobben som blir beskrevet som en «drømmejobb».

Tidligere ble kaféen og vandrehjemmet drevet av irene Lesley Kehoe and Gordon Bond, som jevnlig la ut bilder fra øylivet på sin Instagram-konto.

Se dette innlegget på Instagram

Island rambles.

Et innlegg delt av The Great Blasket Island (@greatblasketisland)

Artikkelen ble først publisert av Dagsavisen.