Safari i all stillhet:«Så seiler vi på Bolgoda»

Foto: KingGoya
Foto: KingGoya

Cruise og opplevelser, eksotiske fugler, krokodille og en syngende kaptein.

BOLGODA, SRI LANKA (King Goya): «Bare kom om bord».

Invitasjonen fra kaptein Ruwan og hans mannskap er ikke til å misforstå. Vi skal ut på cruise og i første omgang en safari langs bredden av Bolgoda, den største innsjøen på Sri Lanka. Det ble en rolig og behagelig lunch-cruise for å bli kjent med skip, mannskap og omgivelsene. Etter at skipet la fra kai ble mat og drikke servert på øverste dekke ble mat og drikke servert. Som ny gjest med lugar midtskips må jeg innrømme at fornøyelsen og skipet fortonet seg ganske eksklusivt.

Det var mens jeg sto på dekk og studerte velstelte eiendommer, dyreliv og landskap, at jeg kom til å tenke på en vise om reiser og drømmer, altså Alf Prøysens «Så seiler vi på Mjøsa».

(Saken fortsetter under)

Lugaren er fremfor alt romslig med eget dusjrom og badekar. Foto: KingGoya
Lugaren er fremfor alt romslig med eget dusjrom og badekar. Foto: KingGoya

Fiskere, fugler og krokodiller

Mens Mjøsa er dyp, så er innsjøen Bolgoda kun 4-5 meter på det dypeste og dessuten blandet med innsig av sjø fra havet. Enkelte steder kan faktisk fiskere stå på bunnen midt ute i sjøen og samle sjøgress. Tydeligvis uten frykt for krokodiller som faktisk lurer i vannkanten.

Det ble flere turer i tropiske omgivelser med innslag av hvile i lugaren som både er romslig, har eget badekar og stor dobbeltseng. Fra øverste dekk fikk vi kunnskap om noen store og eksklusive eiendommer, vi så flokker av eksotiske fugler, fiskere i aksjon med sine enkle nett og faktisk også et par krokodiller som egentlig ikke er så store. Uansett hvor kaptein Ruwan ankret opp, stadig på ny kurs mellom øyer og kyst, så returnerte vil alltid til vår base ved kai i Marinaen.

Les også: Stil, historisk spa og foss av naturlig viagra

(Saken fortsetter under)

Langs innsjøen Bolgoda finnes eiendommer og idyller som denne. Foto: KingGoya
Langs innsjøen Bolgoda finnes eiendommer og idyller som denne. Foto: KingGoya

Safari og gammel sjarm

Cruise med «Flow» er det første av sitt slag på den skikkelige innsjøen Bolgoda. En flåte med to overdådige ‘steamers’ designet for å bringe gjestene ut på en safariopplevelse i innsjøen kombinert med et snev av gammeldags sjarm. Det er en stress-fri tur i stillhet og tropiske omgivelser med service i det overdådige interiøret på skipet.

(Saken fortsetter under)

Fisking med kaste-not er en lokal spesialitet. Foto: King Goya
Fisking med kaste-not er en lokal spesialitet. Foto: King Goya

Om skip og innsjø

Begge Flow-skipene er utstyrt med biotanker som samler og tar vare på avfall fra drivstoff på en miljøvennlig måte som verken skader selve innsjøen eller økosystemet som befinner seg i og rundt Bolgoda. Her må Flow-båtene overholde strenge regler bestemt av landets miljømyndighet.

Bolgoda er Sri Lankas eneste naturlige og største innsjø som dekker et område på 342 kvadratkilometer. Innsjøen ligger i distriktet Kalutara, 45 minutter med bil fra hovedstaden Colombo og bare 35km fra Bandaranaike internasjonale lufthavn.

Omgitt av uberørt dyreliv og skjulte øyer ble «Flow» vår uforglemmelige srilankiske opplevelse. En reise og opplevelse som passer perfekt for par og en familie som kan fordele seg over tre romslige lugarer. Aktiviteter om bord og rundt innsjøen inkluderer turer på tradisjonelle båter med lokale fiskere og ikke minst kokke-kurs og innføring i bruk av Sri Lankas spennende utvalg av urter og krydder. For alle som vil ha det riktig behagelig, kan rederiet også levere spa-behandlinger.

Les også: Roald Amundsen – første skip som er døpt i Antarktis

(Saken fortsetter under)

Det var morsomt å prøve Jetski på innsjøen. Foto: King Goya
Det var morsomt å prøve Jetski på innsjøen. Foto: King Goya

Marina og eksklusiv klubb

Et opphold og cruise på «Flow» inkluderer tilgang til The Marina – en eksklusiv klubb for private medlemmer ved innsjøen og som er en del rederiet The Amber Collection. Her kan gjester drive med vannsport, dra på utflukter, få mat servert med underholdning på kveldstid.. Marinaen har svømmebasseng, boblebad, solsenger og salong. Ombord på «Flow» med kun tre lugarer får du all den ro du kan ønske.

Les også: Reis sakte og grønt. Sterkekvinner forandrer turisme

(Saken fortsetter under)

Marinaen ved Bolgoda har både svømmebasseng og restaurant
Marinaen ved Bolgoda har både svømmebasseng og restaurant

Sang og servering

Enten du foretrekker å nyte måltider ombord på skipene eller på land, så spiser du utmerket. Fra menyen kan du velge mellom sjømat, internasjonale og lokale retter og grilling levert av kokker som kan kunsten. Husk at Sri Lanka er storprodusent av te.

Les også: Speakers Corner: Fritt frem for sterke meninger

(Saken fortsetter under)

Kaptein Ruwan og hans skipper på «Flow». Foto: King Goya
Kaptein Ruwan og hans skipper på «Flow». Foto: King Goya

Både skipene på Bolgoda og Marinaen ved innsjøen er avgjort ferie-tilbud utenom det vanlige. Og skulle du havne ombord i «Flow», husk at kaptein Ruwan sjelden sier nei til å fremføre en sang eller to. Etter en lang karriere i Marinen har han også utgitt sitt første musikk-album på singalesisk. Med interesser for sang og musikk minner Ruwan litt om Alf Prøysen der han sang om å seile på Mjøsa «i en sprøkkin holk». Vel, «Flow» er langt fra en holk, og kapteinens absolutte favoritt er en annen kjent sang, en fra den engelske artisten Rod Stewart – «I am sailing…»

Saken er opprinnelig publisert på KingGoya.no