Føler du på «flyskam»? Da trenger du ikke lese videre

Video: – Vi ble inspirert av glamouren og prestisjen med flyreiser i gamle dager.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høres det derimot fristende ut å svi av et millionbeløp på en liten jorden rundt-reise der du bader i luksus og ikke ofrer klimautslipp en tanke, er denne artikkelen et must.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det relativt nyfødte begrepet «flyskam» er ikke-eksisterende for de reisende som benytter seg av hotellkjeden Four Seasons privatflytjeneste.

Tjenesten der hotellkjeden siden 2015 har tilbydd verdensomspennende luksusreiser med en innleid privatjet av typen Boeing 757-200 ER, blir nå tatt til nye høyder.

– Bygd på den enorme suksessen til vårt privatjet-program, med konsekvent utsolgte turer, ventelister og nær perfekte gjestetilfredshets-rater, har vår drive etter å kontinuerlig innovere og pushe konvensjonelle grenser ført til denne nye muligheten til å oppleve Four Seasons som aldri før, sier Four Seasons-topp Christian Clerk.

Tirsdag kveld annonserte reisekonsernet planer for en splitter ny privatjet som ventes å være på vingene i starten av 2021.

Les også: Mer bagasje ble borte på flytur i fjor

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glamour

Flyet – en Airbus A321 LR – skal erstatte det nåværende flyet, og gjøre selskapet i stand til å tilby en opplevelse beskrevet som enda mer berikende og interaktiv.

I en egen lounge kan gjestene blant annet treffe Four Seasons’ eksperter på velvære, kunst og kultur for å nevne noe.

– Da vi designet den nye Four Seasons privatjeten, var vi inspirert av glamouren og prestisjen forbundet med flyreiser i gamle dager, da hver flyvning var en spesiell anledning, sier Dana Kalczak, konserndirektør for design i Four Seasons.

Flyet har 48 håndsydde seter i italiensk lær og interiøret er utformet for å oppmuntre til sosialisering gjestene imellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med på reisen følger et team bestående av kokk, fysioterapeut, concierge-medarbeidere, samt en egen kabinbesetning.

Reiserutene med det nye flyet er for tiden under utarbeidelse, men det ventes at de vil bli klare i løpet av året. Da vil det også åpnes for booking.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også : SAS åpner ny direkterute

Ikke for hvem som helst

Prisene for de nåværende rutene tilsier at det ikke akkurat er hvem som helst som drar på tur med Four Seasons’ privatjet, selv om «hundrevis av gjester» allerede skal ha benyttet seg av tilbudet.

En 24-dagers tur i månedsskifte mars/april neste år starter på Hawaii og tar gjestene innom Bora Bora, Sydney, Bali, Chiang Mai, Dubai, Praha og London, i tillegg til en liten dagstur til Taj Mahal i India.

Prisen er den nette sum av 147.000 dollar, eller nær 1,3 millioner kroner, pr. person i dobbeltrom. Reiser du alene, kan du plusse på ytterligere 130.000 kroner.

Denne saken ble først publisert på Hegnar.no.