Lokalbefolkningens Rio de Janeiro: Topp ti tips

Se video: Rio De Janeiro ligger idyllisk til i Guanabara-bukta i det sørlige Brasil.

Norwegian har nettopp begynt å fly direkte fra Oslo til Rio de Janeiro. The Guardians lokale journalist i Brasil har håndplukket favoritter som festmåltid i favelaen, samba-rytmer og sykkelturer langs havnepromenaden.

Sykkeltur langs sjøsiden

Da Rio først introduserte sykkelutleieordningen (sponset av Banco Intaú), var syklene ødelagte hele tiden og systemet frøs hyppig. Det fungerer langt bedre nå, med tre girs sykler tilgjengelige rundt om kring i byen for så lite som 35 kroner for tre dager.

Sykkelveiene langs stranda tar deg fra Marina da Glória, gjennom den grønne Aterro do Flamenko-parken med joggere, familier, piknik på gresset, folk som går på line og de som øver på samba, og hele veien til Urca, fjellet Sukkertoppen og den berømte Copacabana-stranda.

Derfra går kystruta videre til Ipanema og Leblom. På søndager er også halve motorveien ved sjøsiden stengt for trafikk, noe som gjør de gjenkjennelige oransje syklene til en selvsagt måte for lokalbefolkningen å ta seg til stranda på.

Bikeitau.com.br (Kun på portugisisk.)

Les også: Nordmenn knuser naboene i feriebudsjett

Rio de Janeiro har omkranset av mye fin natur og spektakulære turmuligheter. Foto: Mariusz Prusaczyk, colourbox
Rio de Janeiro har omkranset av mye fin natur og spektakulære turmuligheter. Foto: Mariusz Prusaczyk, colourbox

Fiskebarer på fortauet

Cariocanere, som Rios ordknappe, men svært utadvendte innbyggere er kjent som, elsker det urbane livet, å spise sjømat og å henge i de enkle gatebarene og matbodene kjent som pé sujo. Direkte oversatt betyr det skitne føtter.

Det forklarer populariteten til to fiskebarer som ligger på en ellers ordinær gate, rett ved det livlige nattlivet i nabolaget Lapa, der biler kjører forbi skremmende nære stolene og bordene spredt rundt på fortauet mens folkemylderet går forbi. Ølen er alltid iskald her. Både Bar do Peixe og Bar peixe e Cia serverer nydelig Leão velosa sjømatsuppe (17 kroner) og digre porsjoner med stekt fisk, ris, salat og pirão, en slags fortykket fiskesaus (rundt 110 kroner). Den er beregnet for personer, men ville mettet en liten familie.

  • Bar do Peixe, Rua André Cavalcanti 16b, Lapa. Åpen mandag til lørdag 11 til 24, og søndager 11 til 22.
  • Bar Peixe e Cia ligger ved siden av og er litt billigere.

Les også: 25 ferier som utgjør en forskjell

Konkurranse i slakkline på Copocabana. Foto: Colourbox
Konkurranse i slakkline på Copocabana. Foto: Colourbox

Håndverk, mat og musikalsk marked

I en sementstadion en ti minutters drosjetur unna stasjonen São Cristóvão, ligger et herlig folkelig koldtbord av mat, musikk og varer fra det nordøstlige Brasil. En fredag nå nylig sang en mann i leopardvest lokal nordøstlig popmusikk akkompagnert av et keyboard, mens barn spilte fotball og løp rundt. Markedet gjester samtidig også større artister.

Tradisjonelle retter fyller menyen, slik som soltørket biff (carne de sol) og mocotó, en rik og fet kjøttsuppe. Rosa og blå bokser med Guaraná Jesus – en knall rosa brus – selges blant skriver med innbydende rapadura, søtsaker laget av råsukker, og lokale suvenirer. Cariocanere liker også å trenge seg inn i en av de mange karaokebodene for en hemningsløs kveld med allsang.

  • Campo de São Cristóvão, feiradesaocristovao.org.br, åpen tirsdag til torsdag 10 til 18 (gratis), fredag/lørdag 10 til 06 og søndag 10 til 20 (25 kroner).

Les også: Topptur i skyggen av «Dødens fjell»

Utforsk den gamle havna

Det ble ikke noe særlig å se tilbake på etter Rio-OL i 2016, men byen gjorde én ting riktig når den forvandlet et forvitrende havneområde og byttet ut en stygg motorveibro med det romslige torget Praça Mauá. Reis dit langs Orlo Conde (også kalt Boulevard Olímpico), den rolige ruta langs vannkanten. Den passerer historiske Praça XV, der fergene til Niterói går, og en sjøfartsskole med utsikt til den koloniale øya Ilha Fiscal.

Torget har en fredfull familievennlig atmosfære med gatekunstnere og food trucks. Svær graffitikunst dominerer en bred promenade for fotgjengere som starter der. Det futuristiske Museu do Amanhã (morgendagens museum) langs vannkanten består av en visuelt slående arkitektur i sement, og er verdt et syn. Likevel er det ikke sikkert de interaktive vitenskaplige utstillingene gir igjen for de timene man må stå i kø for å komme inn på museet.

Les også: Norwegian starter direkteruter til Brasil

Grafitikunst av Eduardo Kobra i Boulevard do Porto. Foto: Jules Antonio (CC BY-SA 2.0)
Grafitikunst av Eduardo Kobra i Boulevard do Porto. Foto: Jules Antonio (CC BY-SA 2.0)

Kunst langs vannet

Det seks år gamle MAR (Museu de Arte do Rio) er et mye bedre valg i så måte. Som besøkende får man gå inn i en tidligere bussterminal, opp til taket der en spektakulær utsikt over byen venter, for så å vandre ned til det koloniale herskapshuset ved siden av.

Museet har en permanent utstilling av historiske malerier og fotografier av kjente landemerker i Rio, mens midlertidige utstillinger både utfordrer og er glimrende guidet. Brasiliansk moderne kunst tar ofte for seg nære og ubehagelige temaer som fattigdom, urettferdighet og slavehandelen som preget denne kaia i århundrer.

Les også: Derfor bruker hotellene hvite sengeklær

Museu do Amanhã. Foto: Rodrigo Soldon Souza (CC BY-ND 2.0)
Museu do Amanhã. Foto: Rodrigo Soldon Souza (CC BY-ND 2.0)

Festmåltid i favelaen

Halvveis opp bakkene i begynnelsen av Chapéu Mangueira-favelaen, ikke langt fra Leme-stranda, finner du Bar Do David. Det er regnet som en av Rios favorittrestauranter fordi den har alt de lokale vil ha. Maten er fortreffelig, vertskapet er vennlig og den sene ettermiddagsatmosfæren er avslappet og uformell.

Bønnesuppe med sjømat (feijoda de frutos de mar, 185 kroner) er selve varemerket, men du har også carioquinha - en rett med bønner, pølser, ris og kål (70 kroner), samt prisvinnende forretter som sjømatkrokett og håndtverksøl.

  • Ladeira Ary Barroso 66, Loja 03, Leme. Åpen tirsdag til søndag 10 til 22.

Les også: Kan bli verdens høyeste Kristus-statue

Gatemarkeder

På lørdager fra tidlig morgen til midten av ettermiddagen holdes det største gatemarkedet i Sør-Rio, Feira Da Glória. Det fyller det fargerike nabolaget med støy, mat og liv. Mens du karrer deg gjennom folkehavet, roper bodeiere om varer de vil selge, en mann med tilnavnet «Møkkakongen» selger gjødsel og musikere spiller søt chorinho-musikk rett bortenfor.

Det er ikke bare søndagens morgenrutine for mange cariocas, det er også den billigste måten å kjøpe frukt, grønsaker, krydder, håndtverksost, eller til og med levende krabber.

Hvis ikke saftig dypfritert bakst eller alarmerende søt sukkerrørsjuice ikke er nok, kjøp noe fersk fisk og dra til enden av markedet og gaterestauranten Damasio’s Galeteria. De vil tilberede fisken for deg for 35 kroner. Imens kan du nyte live samba i baren ved siden av.

  • Damasio’s Galetaria, Avenida Augusto Severo 220. Åpen søndag 08 til 14, mest travel sent på morgenen.

Les også: Bahrain vil ta turistene med under vann

En mann spiller på trommer på et marked i Rio. Foto: Colourbox
En mann spiller på trommer på et marked i Rio. Foto: Colourbox

Skogstur

Når du spaserer langsomt ned turstien Cláudio Coutinho er det vanskelig å tro at du er i utkanten av en metropol med mer enn seks millioner mennesker. Den asfalterte stien klamrer seg til den skogdekte foten av Urca-åsen og Sukkertoppen, og tilbyr en spektakulær utsikt over bukta nedenfor. Både sykkel og rullebrett er forbudt, dermed er det mest støyende du vil kunne høre i bakgrunnen er pratsomme aper. De blir besøkende oppfordra til å ikke mate.

På venstre side kan du ta en bratt 45-minutters avstikker opp gjennom trærne til der taubanen Morro Da Urca går fra. Den tar deg rett opp til den kjente Sukkertoppen, eller ned til bunnen igjen.

Praça General Tiburcio, 125, Urca. Åpent daglig fra 06 til 18, gratis, visit.rio.

Les også: Bjørns reisetips: Åtte strandfavoritter på Seychellene

Barene i Botafogo

Botafogo pleide å være et travelt og grått nabolag, kjent for mye trafikk og billig leie. I senere år har støket snudd og blitt trendy, med nye barer, klubber og restauranter som har dukket opp. De har gitt moderne estetikk til en by som i årevis gjentok den samme gastronomiske oppskriften.

Ceviche RJ er en Botafoto-favoritt, en gatekafé som serverer utsøkt peruansk mat slik som signaturretten ceviche (60 kroner) og delikate chicharrónes med fisk og blekksprut (85 kroner). Man får kjøpt både håndtverksøl og billigere merker til å skylle det ned med, og med passende salsamusikk i bakgrunnen. Dessuten er det gangavstand til Comuna, en hamburgerrestaurant og bar med DJ-er, og har et yngre og hippere publikum.

  • Rua Arnaldo Quintela 66b, Botafogo. Åpent onsdag til fredag 12 til 23:45, lørdag 13 til 24 og søndag 13 til 23.

Les også: Tequila-toget: Drikk så mye du vil på 90 minutter

Sambadansing

Det er et stykke å reise ut til Andaraí for en økt samba på en mandags ettermiddag/kveld, men det er verdt det for musikken, atmosfæren og acarajé, en sterk bønneburger med reker fra delstaten Bahia (35 kroner). Dette er tradisjonell samba da roda. Et tettstående publikum synger og danser med når de samler seg rundt musikere som sitter rundt et langbord.

På mandager leder Moacyr Luz, en stor sambakomponist, en gruppe som spiller tradisjonell arbeidersamba kalt Samba do Trabalhador med presisjon, innlevelse og bravur for tilhørere i en hvit hage. Mange har gjerne kjøpt seg en metallbøtte full av kald øl.

  • Renascença Club, Rua Barão de São Francisco 54, Andaraí, renascencaclube.com. Mandag 14 til 21:30, 45 kroner.
Karnevalet i Rio er en stor begivenhet hvert år. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
Karnevalet i Rio er en stor begivenhet hvert år. Foto: REUTERS / NTB Scanpix

Hvordan reise dit

Norwegian lanserte direkterute fra Oslo til Rio de Janeiro denne uken fra rundt 1600 kroner én vei.

Hvordan bo der

Overnatting er ikke billig i Rio, spesielt ikke nær de berømte strendene. Et stilfult unntak er Best Western Premiere Arpoador Fashion Hotel mellom Copacabana og Ipanema, der et dobbeltrom koster fra 850 kroner. Vila Galé Rio de Janeiro i Lapa (ypperlig for nattliv, men ta drosje) er også en god deal, med rom fra litt under 700 kroner og svømmebasseng. Thebrokebackpacker.com lagde nylig en nyttig med «20 utrolige hosteller i Rio».

Når man bør reise

Sommeren i Rio varer fra desember til mars, og er glohet med temperaturer opp mot 40 grader. Det er likevel morsomt å være der mens byen varmer opp til karneval i februar, som fyller gatene med parader og fest. Til og med vinteren fra juni til august er en bra tid å besøke byen på, like varm og behagelig som sommeren i London.

Oversatt av Marius André Jenssen Stenberg / ABC Nyheter / Guardian News & Media Limited.

Les også:

Derfor bør du legge en sko i hotellsafen

Bjørns reisetips: 10 på topp i Thailand

Glem sosiale medier når du er i Kina

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:29 E-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man
Siste nytt
21:29NorgeE-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man
Populært