FERIE I FRANKRIKE:

Lommekjent i Lille: Ti på topp

Foto: Klim Levene/Flickr (CC BY 2.0)
Foto: Klim Levene/Flickr (CC BY 2.0)

Lille og nabobyen Roubaix har blitt gjenskapt som kulturelle kraftsentre. Kurator Didier Fusillier og den lokale kunstneren Fanny Bouyagui presenterer her sine favoritter.

Midt på hovedtorget i Lille ligger den gamle børsen La Vieille Bourse fra 1652, trolig byens vakreste bygning. I den åpne borggården finner man bokhandlere, sjakkspillere, gatemusikanter og tango (søndagskvelder om sommeren). Det er åtte permanente bouquinistes, bokhandlere som siden 1982 har hatt tusenvis av sjeldne bøker, kinoplakater, andre trykksaker og kart til salgs, samt bandes déssinées, brukte tegneserier på engelsk, fra Marvel og DC til Tintin og Mikke Mus. Vi lever kanskje i Kindles tidsalder, men i Lille lever og ånder trykte verk fremdeles godt. Siden kan man nyte chocolat chaud og den lokale spesialiteten gaufre-vafler ved Meerts tesalong og pâtisserie fra den 17ende århundret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vieille Bourse (den gamle børsen), oppført fra 1652 til 1653, er et viktig landemerke I byen. Bygget består av 24 mindre hus omkring en buet borggård. Foto: AntoineMeu / Flickr (CC BY-SA 2.0)
Vieille Bourse (den gamle børsen), oppført fra 1652 til 1653, er et viktig landemerke I byen. Bygget består av 24 mindre hus omkring en buet borggård. Foto: AntoineMeu / Flickr (CC BY-SA 2.0)

Magazine Club

Magazine Club er den viktigste nattklubben i Lille. Lokalet ligner en betongbunker, og har kun rom til 800. Når det er dans og fullt hus kjennes klubben svært intim. Musikken er house og techno, og gjenskaper stemningen fra belgiske elektroklubber på 80-tallet. DJene er hovedsakelig franske, med noen gjester som Jeff Mills fra Detroit og Terry Francis fra London. Stamgjestene står allerede i kø når dørene åpner ved midnatt, og stemningen står i taket omkring klokken 02. Magazine stenger ikke før halv sju om morgenen. Prisene er overkommelige, med cirka 10-15 € (100-150 kroner) i døren, og drinker fra 4 € (40 kr).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Magazine Club er en kjent nattklubb i Lille i Frankrike. Foto: http://www.magazineclub.fr/
Magazine Club er en kjent nattklubb i Lille i Frankrike. Foto: http://www.magazineclub.fr/

Gå på markedet

Det åpne markedet Wazemme. Foto: en.lilletourism.com
Det åpne markedet Wazemme. Foto: en.lilletourism.com

For å kjenne på den lokale stemningen kan du ta en tur til morgenmarkedet i det tidligere industrielle nabolaget Wazemmes. Markedet er åpent tirsdag, torsdag og søndag morgen. Her sier vi at det er «De hundre nasjonaliteters land», fra portugisere og italienere som jobbet i gruvene og tekstilfabrikkene, til dagens migranter fra Sri Lanka og Bangladesh, Albania og Moldavia, Irak og Afghanistan. Her finnes kafeer, boder og varebiler som selger all slags gods, samt en uimotståelig blanding av mat fra en rekke av verdens kjøkken. I den historiske tildekte mathallen (tirsdag-søndag fra kl. 08) finner man lokale spesialiteter som kraftig maroilles-ost og krukker med potjevleesch , en terrin-delikatesse bestående av kalv, hare, kylling og svin. Ved Le Cheval Blanc på rue des Sarrasins byr Madame Monique på livlig dans og live-musikk.

Dyrenes magi

Musée d’Histoire Naturelle, naturhistorisk museum, er perfekt for familiebesøk og et avbrekk fra trengselen. Det ligger i en diger bygning fra 1822, og er et av Frankrikes viktigste museum av sitt slag. Ved siden av kjempeskjelett av elefanter og hvaler finnes det tusenvis av utstoppede dyr og fugler, merkelige installasjoner med levende insekter og en geologisk fløy med skremmende dinosaurer. Under Lille 3000-festivalen vil museet være vertskap for en utstilling om meksikansk folkekunst. Rett utenfor finner man parken Jean-Baptiste Lebas, velegnet for piknik om sommeren. Parken er et typisk eksempel på hvordan Lille har endret seg, siden grøntområdet med moderne skulpturer og blomsterhager brukte å være en uskjønn parkeringsplass.

  • 19 rue de Bruxelles, mhn.lille.fr , voksne €3.70 (40 kr), 12-25 år €2.60 (25 kr), under 12 år gratis

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Naturhistorisk museum. Foto: mhn.lille.fr
Naturhistorisk museum. Foto: mhn.lille.fr

Unge designere

Roubaix ligger 20 minutters t-banetur fra Lille sentrum, og er hjem til La Piscine, et strålende kommunalt svømmebasseng i art deco-stil som har blitt bygget om til museum og galleri. Moteinteresserte bør også stikke innom naboetablissementet Vestiaire , en tidligere tekstilfabrikk som i dag er utstillingslokale for unge motedesignere. Maisons de Mode driver åtte pop-up-forretninger inne i lokalet, ment å hjelpe lovende designere etablere seg. Vestiaire har en kafe med helsekost, men på den andre siden av veien ligger L’Etoile de Damas hvis eier, en syrisk flyktning, har etablert en lokal favoritt. Han bruker å ringe hjem til sin mor for å få familieoppskrifter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Moteshow i Lille. Foto: maisonsdemode.com
Moteshow i Lille. Foto: maisonsdemode.com

Matgata i Lille

Le Petit Bougnat, ostespesialist i Lille. Foto: lepetitbougnat.business.site
Le Petit Bougnat, ostespesialist i Lille. Foto: lepetitbougnat.business.site

En gang var rue des Cochers en rolig bakgate, i dag er det Lilles foretrukne møtested for byens matglade. Bare i løpet av 2018 sprang det opp et halvt dusin nye bistroer. En av de nyeste er Le Petit Bougnat , som spesialiserer seg på oster og spekemat fra Auvergne fra 5 € (fra 50 kr). Naboen er den mer fasjonable Ripaille med to-retter fra 19 € (180 kr), med retter som skalldyr med chorizo-pølse og safran. Bestill bord på Bloempot , en flamsk cafeteria med tre-retters lunsj til 25 € (240 kr), som inkluderer øl og vin. Menyen er satt sammen av Michelin-stjernekokken Florent Ladeyn, og spenner fra multefisk på brassert rosenkål til velouté-saus med sopp og neslesorbet. Etter lunsj kan du spankulere i Lilles fremste galleri for avant-garde-kunst, Cédric Bacqueville, på rue Thiers.

Alternativt kunstsenter

Les Maisons Folie Moulins, senter for gatekunst. Foto: maisonsfolie.lille.fr
Les Maisons Folie Moulins, senter for gatekunst. Foto: maisonsfolie.lille.fr

Les Maisons Folie Moulins ble grunnlagt i 2009, i et bygg som fra 1800-tallet huset et bryggeri. I dag er det et livlig senter for gatekunst, fotografi, dans og musikk. Her finnes også Micro-Folies, et permanent digitalt museum som stiller ut 250 verk fra en rekke franske museum. Mini-Lab-verkstedet er flott for barnefamilier, og har ikke kun fargebøker og papir-maché, men også de nyeste 3D-printerne. Like oppi veien fra Maison ligger byens beste gatekjøkken, Friterie Sensas, på rue de Cambrai.

Vin og tapas

Lille og størsteparten av Nord-Frankrike er kjent for øl, fra lokale håndbryggere til hundrevis av trappistøl, triple og lambic brygget like over grensen, i Belgia. Nylig har det også åpnet utesteder for vinkjennere og dem som foretrekker en enkel tapastallerken fremfor større retter. Et av de beste utestedene er Jaja, under den kunnskapsrike Fred Challes ledelse. Vinlisten omfatter 600 forskjellige flasker, og du får rikholdige tallerkener med ost, skinke, salami og blekksprut - glimrende til å dele. Dersom du er mer nysgjerrig på hva lokale mikrobryggerier får til bør du slenge innom rock’n’roll-baren Bellerose, som har 11 forskjellige IPA og porter på fat.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tapasrestauranten Jaja. Foto: jaja-resto.com
Tapasrestauranten Jaja. Foto: jaja-resto.com

Middag og dans

Etter at den tidligere godsstasjonen St Sauveur ble omgjort til senter for samtidskunst i 2009 har det vært utstillinger, konserter, danseklubber og kino her. Den gamle adgangshallen er nå Bistrot de St So. Til lunsj kan man velge mellom smakfulle retter fra flere nasjoners kjøkken, fra tom yum-suppe til vegetarisk lasagne (to-retters 19 euro, 185 kr). Nattestid ryddes bordene vekk, og kameleonlokalet blir til det populære Apéromix med live-musikk, DJer og karaoke, smakfulle pizzaer, tapas og terriner, vin til 2 euro (20 kr) glasset, cocktail og lokalt øl. Søndager er roligere, med mulighet for familier med barn som ønsker å nyte en lang og rolig brunsj.

• 17 boulevard Jean-Baptiste Lebas, på Facebook

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Klim Levene/Flickr (CC BY 2.0)
Foto: Klim Levene/Flickr (CC BY 2.0)

Kunst-studioer

Roubaix var Frankrikes tekstilhovedstad i år 1900, men gikk inn i vanskelige tider på 1970-tallet. Siden har byen omgjort seg til et sentrum for kunstnere og håndverkere. Det tidligere tekstilvarehuset Ateliers Jouret var okkupert på 1980-tallet, og lå siden forlatt frem til 30 studioer med multimedia-utstillinger kom på plass i 2017. Dette er en fin anledning til å la publikum få innblikk i Roubaixs kreative miljø. Her arbeider kunstnere med keramikk, trykk, maling, skulpturer og illustrasjoner. Lokale og turister kan melde seg på halvdags-verksteder (hovedsakelig på fransk) til omkring 30 euro. Første helg hver måned blomstrer markedet Jouret, da hele senteret åpnes for besøk og salg, konserter og performancekunst.

  • 13 rue de l’Hospice, Roubaix, på Facebook

Når?

Kunstfestivalen Lille 3000 arragneres for femte gang i år. 27. april åpnes den med en stor parade, og varer helt frem til 1. desember. Her er det over 50 utstillinger, samt gatekunst og banketter. Årets happening, Eldorado, har meksikansk tema.

Hvordan?

Eurostar har sju daglige tog fra London St Pancras til Lille, reisen tar en time og 20 minutter og koster 58 pund (660 kr) tur-retur.

Hvor?

Why Hotel ligger i et kitschy bygg fra 1970-tallet, og har dobbeltrom fra 100 euro (980 kr) natten. Hotel Brueghel er koselig, gammeldags og ligger i sentrum, med dobbeltrom fra 89 (870 kr) euro.

Les også:

Foto: Klim Levene/Flickr (CC BY 2.0)
Foto: Klim Levene/Flickr (CC BY 2.0)

Oversatt av Ole Peder Giæver /ABC Nyheter / © Guardian News & Media Limited

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:41 Northug i corona-karantene synger om damesavn og toalettruller22:04 – Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47 Du kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56 Virusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16 Tysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15 Henriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02 Høie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28 Trump: Iran planlegger angrep18:59 Coronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50 Ung gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43 Coronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28 Afrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25 Sjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24 Tre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18 Stor studie: Corona-risiko øker markant allerede fra middelalder17:14 Virusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30 «Star Wars»-stjerne døde av corona16:25 Inntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09 Sverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52 Forskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18 Kaldeste mars på Svalbard siden 201015:17 To siktet for grovt skadeverk i vindmøllepark15:16 UD får 1.100 daglige henvendelser om nordmenn som vil hjem14:47 Alle landskamper i Uefa-regi utsettes til høsten14:34 – Høyt betalte fotballspillere burde ofre lønnen først14:17 Ny ordning for timeføring blant mottakere av dagpenger14:14 Legeforeningen urolig – ber syke folk gå til legen13:42 Mann omkom under trefelling i Ås13:35 Røde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33 Værmeldinger mindre til å stole på som følge av coronakrisen13:19 Over 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18 Fylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12 Generaladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12 Kjølig helg i vente over hele landet13:05 Panikk i USA: Frykter urfolk kan bli utryddet12:53 Helsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender12:18 Munnbind til alle som handler i Østerrike12:17 Bø-brødrene hilser Stina Nilsson velkommen12:14 Ernas flause: – Dette er ikke respiratorer12:09 En hilsen fra Europas verst rammede land til Norge11:54 Kina raser mot Aftenposten11:53 Obos-prisene falt i mars11:48 Mattilsynet: Kosttilskudd stopper ikke coronavirus11:46 Abe: Japan kan ikke stenges ned11:03 60 australske papiraviser legges ned11:02 Putin sender nødhjelp til USA10:56 Krekar-advokat med 1. april-stikk til Frp10:41 Butikkene ber folk ta påskehandelen så tidlig som mulig10:41 Forsikringsselskap betaler bilverkstedene raskere10:40 E6 over Kvænangsfjellet åpnet igjen10:37 Riksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med coronavirus10:37 Forbrukerrådet oppfordrer alle å bytte strømavtale10:02 Riksvei 7 i Hallingdal stenges i flere dager09:45 – Analysen gir et skremmende bilde av hva vi kan forvente i Asia, Afrika og Midtøsten09:43 Norske jegere får lov til å bruke lys under villsvinjakt09:29 Panama innfører kjønnsdelt portforbud09:24 Hvilke nyheter deler vi mest i sosiale medier?09:24 De av oss som er alene, begynner å savne en klem09:15 Nav har satt behandling av dagpengesøknader på vent08:53 Fortsatt fengselsfotball for Ronaldinho08:53 PSG fikk advarsel av Uefa etter Haaland-kopi08:51 Lurte hele byen til å tro at vulkanen hadde utbrudd08:33 Laveste strømpris på 27 år08:23 Norge – Serbia-avklaring kan komme onsdag07:58 Sterkt press for å åpne skolene igjen07:49 Ny dansk bibeloversettelse møter kritikk07:45 Trump: – Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker07:35 Åtte av ti vil få igjen på skatten07:19 Trump ber Florida ta imot coronarammet skip07:10 FHI skal kartlegge corona-mørketall – håper å være i gang over påske07:03 Dokumentar om Michael Jordans siste mesterskapssesong slippes i april06:41 Nær halvparten av befolkningen har lest falske nyheter om koronaviruset06:30 Solskjær veileder spillerne via WhatsApp06:30 Over 51.000 har meldt inn mulige korona-symptomer06:20 Regjeringen vil ikke love krisepakke for fattige barnefamilier nå06:14 Dette skjer i dag06:00 NFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming06:00 Påska blir annerledes – både til lands og til vanns05:37 Dette skjedde i natt05:30 Coronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt05:20 Norwegian-grunnleggerne selger seg ned05:00 Kraftige utslippsfall under koronakrisen04:45 4.656 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 21003:09 Rødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08 Kolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01 Foreløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:24 Bred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27 Russen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35 Tidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10 Nakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29 Latterliggjør Solbergs «gladnyhet»: – Er dette en tidlig aprilsnarr?22:05 Politiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37 Tidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28 Barna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17 Høie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16 Mann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16 Polaris Media dropper utbytte21:14 Kommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under coronakrisen21:14 Snart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12 Fagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka
Siste nytt
22:41NorgeNorthug i corona-karantene synger om damesavn og toalettruller22:04Politikk– Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47PengerDu kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56Helse og livsstilVirusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16VerdenTysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15Helse og livsstilHenriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02Helse og livsstilHøie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28VerdenTrump: Iran planlegger angrep18:59NorgeCoronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50VerdenUng gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43PengerCoronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28Helse og livsstilAfrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25PengerSjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24NorgeTre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18VerdenStor studie: Corona-risiko øker markant allerede fra middelalder17:14VerdenVirusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30Kultur«Star Wars»-stjerne døde av corona16:25Helse og livsstilInntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09VerdenSverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52PengerForskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18NorgeKaldeste mars på Svalbard siden 201015:17NorgeTo siktet for grovt skadeverk i vindmøllepark15:16ReiseUD får 1.100 daglige henvendelser om nordmenn som vil hjem14:47SportAlle landskamper i Uefa-regi utsettes til høsten14:34Sport– Høyt betalte fotballspillere burde ofre lønnen først14:17PengerNy ordning for timeføring blant mottakere av dagpenger14:14Helse og livsstilLegeforeningen urolig – ber syke folk gå til legen13:42NorgeMann omkom under trefelling i Ås13:35NorgeRøde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33NorgeVærmeldinger mindre til å stole på som følge av coronakrisen13:19VerdenOver 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18NorgeFylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12NorgeGeneraladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12NorgeKjølig helg i vente over hele landet13:05VerdenPanikk i USA: Frykter urfolk kan bli utryddet12:53SportHelsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender12:18Helse og livsstilMunnbind til alle som handler i Østerrike12:17SportBø-brødrene hilser Stina Nilsson velkommen12:14Helse og livsstilErnas flause: – Dette er ikke respiratorer12:09VerdenEn hilsen fra Europas verst rammede land til Norge11:54KulturKina raser mot Aftenposten11:53PengerObos-prisene falt i mars11:48Helse og livsstilMattilsynet: Kosttilskudd stopper ikke coronavirus11:46PengerAbe: Japan kan ikke stenges ned11:03Kultur60 australske papiraviser legges ned11:02VerdenPutin sender nødhjelp til USA10:56NorgeKrekar-advokat med 1. april-stikk til Frp10:41PengerButikkene ber folk ta påskehandelen så tidlig som mulig10:41MotorForsikringsselskap betaler bilverkstedene raskere10:40NorgeE6 over Kvænangsfjellet åpnet igjen10:37PolitikkRiksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med coronavirus10:37PengerForbrukerrådet oppfordrer alle å bytte strømavtale10:02NorgeRiksvei 7 i Hallingdal stenges i flere dager09:45Helse og livsstil– Analysen gir et skremmende bilde av hva vi kan forvente i Asia, Afrika og Midtøsten09:43NorgeNorske jegere får lov til å bruke lys under villsvinjakt09:29Helse og livsstilPanama innfører kjønnsdelt portforbud09:24KulturHvilke nyheter deler vi mest i sosiale medier?09:24StemmerDe av oss som er alene, begynner å savne en klem09:15PengerNav har satt behandling av dagpengesøknader på vent08:53SportFortsatt fengselsfotball for Ronaldinho08:53SportPSG fikk advarsel av Uefa etter Haaland-kopi08:51VerdenLurte hele byen til å tro at vulkanen hadde utbrudd08:33PengerLaveste strømpris på 27 år08:23SportNorge – Serbia-avklaring kan komme onsdag07:58NorgeSterkt press for å åpne skolene igjen07:49VerdenNy dansk bibeloversettelse møter kritikk07:45Helse og livsstilTrump: – Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker07:35PengerÅtte av ti vil få igjen på skatten07:19ReiseTrump ber Florida ta imot coronarammet skip07:10Helse og livsstilFHI skal kartlegge corona-mørketall – håper å være i gang over påske07:03SportDokumentar om Michael Jordans siste mesterskapssesong slippes i april06:41NorgeNær halvparten av befolkningen har lest falske nyheter om koronaviruset06:30SportSolskjær veileder spillerne via WhatsApp06:30NorgeOver 51.000 har meldt inn mulige korona-symptomer06:20NorgeRegjeringen vil ikke love krisepakke for fattige barnefamilier nå06:14NorgeDette skjer i dag06:00SportNFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming06:00NorgePåska blir annerledes – både til lands og til vanns05:37NorgeDette skjedde i natt05:30Helse og livsstilCoronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt05:20NorgeNorwegian-grunnleggerne selger seg ned05:00VerdenKraftige utslippsfall under koronakrisen04:45Norge4.656 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 21003:09NorgeRødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08VerdenKolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01NorgeForeløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:24NorgeBred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27NorgeRussen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35SportTidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10Helse og livsstilNakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29Helse og livsstilLatterliggjør Solbergs «gladnyhet»: – Er dette en tidlig aprilsnarr?22:05NorgePolitiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37NorgeTidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28VerdenBarna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17Helse og livsstilHøie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16NorgeMann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16PengerPolaris Media dropper utbytte21:14Helse og livsstilKommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under coronakrisen21:14Helse og livsstilSnart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12SportFagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka
Populært