25 ferier som utgjør en forskjell: Tips fra hele verden

Se video: Slik kan ferien din gjøre en forskjell.

Her er et utvalg av sosiale prosjekter, homestays, etiske turer, arbeidsferier og aktiviteter som støtter kvinners veldedige organisasjoner og tiltak.

The Guardian har fokus på etisk reiseliv. Her får du avisens beste tips til hvordan du kan reise hakket mer samvittighetsfullt verden rundt.

Fem av de beste prosjektene for samfunnsturisme:

Thailand: Andaman Discoveries ble opprettet i 2008, opprinnelig for å hjelpe fiskeværet Ban Talae Nok etter tsunamien. Nå finnes turistprogrammene deres over hele Thailand. Helt fra begynnelsen forpliktet dette prosjektet seg til å gi samfunnet ekstra inntekt, slik at menneskene kan fortsette å leve slik de vil. Halvparten av all profitt støtter lokal utvikling. Et bredt spekter av aktiviteter du kan delta på inkluderer å sove ute i jungelen, besøke elefantreservater, som opererer etter etiske normer, og snorkling med sjønomader. Men for en smak av landsbylivet er det vanskelig å slå den originale opplevelsen: å bo i et hjem, tilbringe tid med familien, lære å lage mat eller prøve deg på en runde tradisjonell batik-teknikk eller veving.

Sør-Afrika: Den soldrevne Bulungula-hytta eies og forvaltes av folket i Nqileni, en landsby med fantastisk utsikt over klippene og de lange strendene i berømte Wild Coast i Eastern Cape. Et par dager her gir muligheter en innføring i det landlige livet til xhosaene, du kan henge med fiskere eller delta i en av Bulungulas aktiviteter. Eksempel er En dag i livet til en xhosa-kvinne, som innebærer å samle brensel i skogen og bære det tilbake på hodet, og å sanke ingredienser til lunsj.

Saken fortsetter under bildet

Xhosa-guttene deltar i et farlig overgangsrite. Flere unge gutter har omkommet i forbindelse med omskjæringsprosessen. Foto: Carl De Souza / AFP
Xhosa-guttene deltar i et farlig overgangsrite. Flere unge gutter har omkommet i forbindelse med omskjæringsprosessen. Foto: Carl De Souza / AFP

Ecuador: The Black Sheep Inn ligger 3200 meter oppe i Andesfjellene, og er et turistparadis med daler, skyskog og fjellvann som alle kan nås på dagsturer. Vertshuset drives av lokalsamfunnet og hytta og hagen er bygget i henhold til prinsippene til permakulturen, og gir et praktisk innblikk i økologisk levemåte. Vertshuset ble åpnet i 1995 og har siden da vært forpliktet til å forbedre livet i landsbyen Chugchilán. Innflytelsen deres er synlig på mange områder: på de lokale turistvirksomhetene de har støttet, i lærerens lønn og stipendene lønnen subsidieres av og i tiltakene de administrerer som er alt fra familieplanlegging til førstehjelp, bibliotek, maskinlæring og resirkuleringssentrene vertshuset har sørget for.

Laos: Nam Nern Night Safari er et 24-timers safari som med båt frakter besøkende dypt inn i det Nam-et-Phou Louey-beskyttede område i Nord-Laos. Aktiviteter på dagtid inkluderer fugletitting og lytting til lyden av skogen, utforsking av land og spising. Om kvelden skrur båtene motorene av og i stillhet skanner turister elva for sambarhjort, lorier, sibetkatter, varaner, pinnsvin, ugler og – for de som er veldig heldige – en bjørn eller leopard. Landsbyboere mottar et fast beløp for å kjøre turene, som er støttet fra et fond utformet for å ytterligere stimulere beskyttelsen av dyrelivet. På slutten av safarituren registrerer gjestene dyrelivet de oppdaget. Sjeldne arter får høyere score og dette bestemmer størrelsen på bonusen byutviklingsfondet får.

Gambia: Alle aspekter av et opphold på stranden Sandele Eco Retreat støtter samfunnets bærekraftige utvikling. Lokale håndverkere har bygget bygningene ved hjelp av bærekraftig konstruksjonsteknikker som stabiliserer jordblokker og naturlig ventilasjon. Sandele-stiftelsen sprer sin innflytelse til de nærliggende landsbyene, og lærer bort praktiske løsninger som vannvern og bygging av mer effektive vedovner basert på et økosystem. Gjestene kan involvere seg som de vil, enten de deler sine egne ferdigheter eller bare bruker dette inspirerende stedet for egen personlig utvikling.

Saken fortsetter under bildet

Når risplantene har kommet i jorda og begynt å vokse, vil det skinne i lysende grønt fra rismarkene i Sapa, Vietnam. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Når risplantene har kommet i jorda og begynt å vokse, vil det skinne i lysende grønt fra rismarkene i Sapa, Vietnam. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Fem av de beste turene med homestays

Vietnam: KE Adventures to-ukers vandrerferie i Nordøst-Vietnam inkluderer overnattinger med seks etniske minoriteter og en hel dag med stammen Black Lolo Hill. Andre høydepunkter er et besøk til Ba Be nasjonalpark, sightseeing i Hanoi, et cruise på Halong Bay og en natt på Cat Ba Island.

Costa Rica: Besøkende kan bygge sin egen reiserute med Rickshaw Travel ved å velge fra et utvalg av mini-reiser. Flere av dem inkluderer homestays. På et to-dagers opphold med Bribri-stammen i Costa Rica, tar gjestene seg dit med kano, går tur i regnskogen, besøker kakaoplantasjer og lager egen sjokolade.

Kerala: Responsible Travel har laget en liste med rundt tjue ferier med homestays, fra Cuba til Zambia. En tur til Kerala i India kan inneholde et besøk på hytter i byene Cochin og Alappuzha, samt i landsbyen Kumarakom på Vembanad Lake, en del av Kerala-sjøene. Overnatting på husbåt kan du også få med deg.

Thailand: Mange av Intrepid Travel sine turer, også det nye Vegan Food Adventure, inkluderer en natt med en lokal familie. Turene starter med utforsking av gatemat og matlagingskurs i Bangkok, Ayutthaya og Kanchanaburi. Gjester tar deretter nattog til Chiang Mai hvor de kan bo to netter på hotell og en natt i et hjem i en landsby. Her kan de lære å lage en 11-retters khantohk-middag.

Titicaca-øyene, Peru. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Titicaca-øyene, Peru. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Peru: Fundo Chincheros er en ranch fra begynnelsen av 1900-tallet i nærheten av Titicaca-sjøen sør i Peru. Her har de nylig startet gårdsferie. Gjestene kan hjelpe med lamaer, alpakkaer og andre dyr, dra på rideturer og ta dagsturer til den store sjøen og Uros-øyene. Selskapet Fleewinter arrangerer 13-dagers familieturer som inkluderer to netter på gården, men det er også åpent for selvstendig reisende som bestiller selv.

Fem byturer som støtter vanskeligstilte mennesker

London: Unseen Tours tilbyr guidede turer rundt noen av Londons mest populære distrikter - Soho, Shoreditch, Covent Garden, London Bridge – ledet av personer som enten er hjemløse eller tidligere hjemløse og fremdeles sårbare. Disse turene handler ikke om å stirre på folk som bor på gata. Guidene utformer sin egen agenda, og snakker så mye eller lite de ønsker om sin egen erfaring og hverdag. De viser skjulte sider av byen, fra veggen der den originale Banksy-jenta med en ballong ble malt (den er nå malt over), til den pågående kampen for å bevare Crossbones, de utstøttes kirkegård som ble oppdaget under arbeidet med forlengelsen av Jubilee Line-banen.

Titicaca, Peru.
Titicaca, Peru.

Berlin: Stemmene til flyktninger fra Syria høres ukentlige gjennom gåturene til Refugee Voices, som forteller to historier om Berlin. Med stopp i den gamle østtyske parlamentariske bygningen Checkpoint Charlie, Terrorens Topografi og til slutt tvillingkirkene på Gendarmenmarkt, snakker flyktningene om Tyskland og deres opplevelser der. Men de forteller også historien om Syria. Det vises ofte hvordan de to landenes historier er sammensmeltet, fra at Stasi trente Syrias hemmelige politi på 1960- og 70-tallet, til at det i 2015 bor mer enn 500 flyktninger i det tidligere hemmelige politiets hovedkvarter i Berlin.

Mumbai: Reality Tours & Travels to og en halvtimes turer til Dharavi, en av Asias største slumområder, er laget for å utfordre negative stereotyper og støtte innbyggerne. Gruppene er små, det er ikke tillat å fotografere, og veilederne dine er innbyggerne selv. De avslører hvordan Dharavis snirklete gater er fylt med håndverkere og mikrobedrifter som driver med alt fra keramikk og broderi til farging av skinn i solen og baking av det tynne brødet papapdam. Fire femtedeler av selskapets overskudd går til utviklingsprosjekter i slumsamfunn, som sørger for datamaskiner og engelskundervisning, jenters fotballprogram, og en ordning som heter Jeg var en Sari, som jobber sammen med kvinner for å oppgradere gamle sarier til designprodukter. Det går også turer i slummen i Delhi og arrangerer flere dagers turer til områdene Kerala og Rajasthan.

Saken fortsetter under bildet

Dharavi i Mumbai er den største slummen i Asia. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Dharavi i Mumbai er den største slummen i Asia. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Cape Town: Uthando (som betyr kjærlighet) er turer i Cape Town som drives av non-profit grupper og tar besøkende bort fra strandpromenaden og Table Mountain og inn i townshipene. Mange turer til disse områdene ses på som titter-turer, men Uthando-turene fokuserer ikke på sangomer, tradisjonelle healere, og de semi-ulovlige drikkestedene. De har i stedet fokus på de sosiale tiltakene som jobber for å bygge et nytt Sør-Afrika. Deltakerne besøker tre eller fire av de 20 tiltakene som Uthando støtter. Eksempler er de som gjør rehabilitering av fanger mulig, de som støtter LGBT-folk i townshipene samt et samfunnsprosjekt for dans, som holder unge mennesker bort fra gjengene.

I flere byer: Authenticitys sørger for reiser med positive påvirkning til et voksende antall byer over hele Europa og Latin-Amerika. Reisene er søkbare etter by, erfaring eller problem. Dette kan for eksempel bety prøvesmaking av pintxoer i San Sebastián på en tur for «foodies» som også finansierer måltider i et suppekjøkken, eller å få innblikk hverdagen for kvinner i Delhi, dele et måltid i deres hjem og lære om fundamentet som beskytter sårbare kvinners rettigheter. Du kan også få opp pulsen i Barcelona på en joggetur ledet av grunnleggeren av veldedighetsinitiativet Street Child España.

Fem av de beste arbeidsferiene i Storbritannia

National Trust: Oppgaver på National Trust sine arbeidsferier inkluderer blant annet å hjelpe til å rydde i skog og mark. Den veldedige organisasjonen tilbyr mange arbeidsferier, fra helger til hele uker, fra hagearbeid og å opprettholde gamle steingjerder. Mulighetene i 2019 er dyrking av skog i West Sussex (14-21 juli) og treplanting i Wasdale i Cumbria (9-16 mars).

National Trust arrangerer ferier hvor du blant annet hjelper til med å rydde skogsområder. Foto: National trust
National Trust arrangerer ferier hvor du blant annet hjelper til med å rydde skogsområder. Foto: National trust

Klem et tre: Trees for Life jobber for å gjenopprette opprinnelige skoger i det skotske høylandet. Deres frivillige har plantet over en million trær, og har som mål å plante en million flere. Bli med på konserveringsuke i Dundreggan eller Glenn Affric, og bidra til å holde noen av de villeste delene av Storbritannia ville.

«Wwoofing»: Gjennom Wwoof UK kan du lære om organisk livsstil ved å hjelpe til i en liten bedrift, hage eller gård hvor du får en seng og mat som lønn for praktisk hjelp. Alternativene inkluderer å bidra på en jurt-virksomhet i Devon til å rydde mark og bygge broer i Perthshire.

RSPB: Et frivillighetsopphold med Europas største bevaringsfond for dyreliv inkluderer å hjelpe til på besøkssenteret og observere reir på Operation Osprey Project i Loch Garten i Cairngorms (tilgjengelig fra april til midten av august), habitat-ledelse på Ynys-Hir i Powys, og jobber på Seabird Centre på Rathin Island i Nord-Irland. De fleste oppholdene varer i to uker, men det finnes også noen ukesalternativer.

Kanaler: The Inland Waterways Association arbeider for å beskytte og gjenopprette 10.000 kilometer med kanaler og elver. Frivillige på ukelange Canal Camps bidrar til å fjerne vegetasjon og vedlikeholde og renovere låser. De holder til på 25 steder i England og Wales, inkludert tre familieleirer.

Fem av de beste turene som støtter kvinner

India: Den første kvinnelige fjellguiden i Ladakh, Thinlas Chorol, og hennes 20 guider, bærere og ansatte som alle er kvinner, leder turer som skal støtte og inspirere Ladakhi-kvinner, spesielt de som bor i fjerne landsbyer blant regionens fjellpass og tinder. Nettene tilbringes på hjem som drives av kvinner, hvilket gir dem sjansen til å tjene penger der de bor i stedet for å lete etter jobb i byer. Det gir også mulighet til å omgås besøkende. Turister får igjen et glimt av «ekte» Ladakh, inkludert den tradisjonelle maten. Turene tiltrekker seg spesielt kvinner som reiser alene på jakt etter eventyr, men alle er velkomne. De varierer fra en endags tur til Ladakhs mest imponerende gompa (tempelkompleks) til en utfordrende 14-dagers tur.

Peru: Tourism Caith er en organisasjon med base i Cusco, som driver fire herberger i Cusco, Yucay, Accha og Puno, og skreddersyr turer over hele landet. All fortjeneste fra overnatting, turer og utflukter hjelper fond-programmer som drives av Yanapanakusun, en NGO som arbeider med jenter og unge kvinner som er utsatt for eller har blitt fridd fra slaveri utenlands. De reddede jenter tilbys utdanning og opplæring, spesielt innen turisme. Mange av jentene jobber for Tourism Caith som ledere, kokker, hotellpersonale, drivere eller guider.

Mosambik: De Indiske Øyer er vanligvis forbundet med luksuriøse feriesteder. På den søvnige Ibo-øya utenfor Mosambiks nordkyst tilbyr Casa das Garças i stedet rimelige rom i idylliske omgivelser med sterke koblinger til det fattige lokalsamfunnet, særlig kvinner. Hytta åpnet i fjor og fungerer også som vert for forskere, et sted for jobb og opplæring, samt kjøp av produkter laget av kvinner, som kaffe, syltetøy og peanøttsmør. De oppfordrer også gjester til å spise på lokale sjømatrestauranter drevet av kvinner.

Saken fortsetter under

Mosambikiske kvinner som bærer vann. Foto: NTB scanpix / Shutterstock
Mosambikiske kvinner som bærer vann. Foto: NTB scanpix / Shutterstock

Italia: Through Stories and Hands of Women er en seksdagers liten gruppetur dedikert til kvinnene i avsidesliggende, små landsbyer i Abruzzo. Turen starter i L'Aquila, en by som fortsatt bygges opp fra det ødeleggende jordskjelvet i 2009, og inkluderer besøk til 12 kvinner som bevarer lokale tradisjoner og forsøker å revitalisere regionen gjennom sitt arbeid. Turene inkluderer besøk hos en vinprodusent, safranprodusent og flere håndverkere. Turen tilbys av Viaggie Miraggi, en bærekraftig turismeorganisasjon som støtter samfunnsprosjekter flere steder i verden.

Marokko: Arganolje, eller «flytende gull» som det har vært kjent som siden 600 før Kristus, skaper levebrød for tusenvis av marokkanske kvinner. Jobben for bærekraftige kooperativer sikrer at oljen selges til en rimelig pris. Et av dem, Coopérative Asdikae Bila Houdoud, arrangerer en guidet tur på åtte dager, kalt Traditional Cosmetique, der man i tillegg til å utvinne arganolje sammen med lokale kvinner, også kan lære å lage såper, couscous og urter ved hjelp av århundrer gamle lokale oppskrifter og teknikker. Nettstedet er på fransk, men turene er ledsaget av en engelsktalende guide.

, , Jeremy Smith og Iaia Pedemonte, The Guardian

Oversatt av Guro Thorbu/ ABC Nyheter /Pressworks © Guardian News & Media Limited

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:01 Kurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56 LSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43 Rødgrønn enighet i Oslo – byrådserklæring klar til uka16:14 Årets TV-aksjon i gang16:11 Ødegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42 Sitter fastklemt i gravemaskin etter velt15:17 Over 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22 Minst én skadd i møteulykke på Senja13:50 Minst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48 Jordras ved tursti i Bærum13:20 Ordfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02 De Gea og Martial i United-troppen12:47 Flyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01 Raab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41 Store demonstrasjoner i Hongkong11:34 Ledervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12 Vraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40 Kronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32 SIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22 Bjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51 Kvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33 Sudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55 Norske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00 Nina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31 Opptøyene i Chile har krevd liv07:00 Hovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59 Bjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36 Opposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 Fem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo
Siste nytt
17:01VerdenKurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56SportLSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43PolitikkRødgrønn enighet i Oslo – byrådserklæring klar til uka16:14NorgeÅrets TV-aksjon i gang16:11SportØdegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42NorgeSitter fastklemt i gravemaskin etter velt15:17VerdenOver 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22NorgeMinst én skadd i møteulykke på Senja13:50VerdenMinst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48NorgeJordras ved tursti i Bærum13:20NorgeOrdfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02SportDe Gea og Martial i United-troppen12:47Helse og livsstilFlyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01VerdenRaab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41VerdenStore demonstrasjoner i Hongkong11:34PolitikkLedervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12VerdenVraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40VerdenKronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32NorgeSIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22NorgeBjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51NorgeKvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33NorgeSudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55NorgeNorske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00SportNina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31VerdenOpptøyene i Chile har krevd liv07:00SportHovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59NorgeBjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36VerdenOpposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeFem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo
Populært