Meny

25 ferier som utgjør en forskjell: Tips fra hele verden

Se video: Slik kan ferien din gjøre en forskjell.

Her er et utvalg av sosiale prosjekter, homestays, etiske turer, arbeidsferier og aktiviteter som støtter kvinners veldedige organisasjoner og tiltak.

The Guardian har fokus på etisk reiseliv. Her får du avisens beste tips til hvordan du kan reise hakket mer samvittighetsfullt verden rundt.

Fem av de beste prosjektene for samfunnsturisme:

Thailand: Andaman Discoveries ble opprettet i 2008, opprinnelig for å hjelpe fiskeværet Ban Talae Nok etter tsunamien. Nå finnes turistprogrammene deres over hele Thailand. Helt fra begynnelsen forpliktet dette prosjektet seg til å gi samfunnet ekstra inntekt, slik at menneskene kan fortsette å leve slik de vil. Halvparten av all profitt støtter lokal utvikling. Et bredt spekter av aktiviteter du kan delta på inkluderer å sove ute i jungelen, besøke elefantreservater, som opererer etter etiske normer, og snorkling med sjønomader. Men for en smak av landsbylivet er det vanskelig å slå den originale opplevelsen: å bo i et hjem, tilbringe tid med familien, lære å lage mat eller prøve deg på en runde tradisjonell batik-teknikk eller veving.

Sør-Afrika: Den soldrevne Bulungula-hytta eies og forvaltes av folket i Nqileni, en landsby med fantastisk utsikt over klippene og de lange strendene i berømte Wild Coast i Eastern Cape. Et par dager her gir muligheter en innføring i det landlige livet til xhosaene, du kan henge med fiskere eller delta i en av Bulungulas aktiviteter. Eksempel er En dag i livet til en xhosa-kvinne, som innebærer å samle brensel i skogen og bære det tilbake på hodet, og å sanke ingredienser til lunsj.

Saken fortsetter under bildet

Xhosa-guttene deltar i et farlig overgangsrite. Flere unge gutter har omkommet i forbindelse med omskjæringsprosessen. Foto: Carl De Souza / AFP

Ecuador: The Black Sheep Inn ligger 3200 meter oppe i Andesfjellene, og er et turistparadis med daler, skyskog og fjellvann som alle kan nås på dagsturer. Vertshuset drives av lokalsamfunnet og hytta og hagen er bygget i henhold til prinsippene til permakulturen, og gir et praktisk innblikk i økologisk levemåte. Vertshuset ble åpnet i 1995 og har siden da vært forpliktet til å forbedre livet i landsbyen Chugchilán. Innflytelsen deres er synlig på mange områder: på de lokale turistvirksomhetene de har støttet, i lærerens lønn og stipendene lønnen subsidieres av og i tiltakene de administrerer som er alt fra familieplanlegging til førstehjelp, bibliotek, maskinlæring og resirkuleringssentrene vertshuset har sørget for.

Laos: Nam Nern Night Safari er et 24-timers safari som med båt frakter besøkende dypt inn i det Nam-et-Phou Louey-beskyttede område i Nord-Laos. Aktiviteter på dagtid inkluderer fugletitting og lytting til lyden av skogen, utforsking av land og spising. Om kvelden skrur båtene motorene av og i stillhet skanner turister elva for sambarhjort, lorier, sibetkatter, varaner, pinnsvin, ugler og – for de som er veldig heldige – en bjørn eller leopard. Landsbyboere mottar et fast beløp for å kjøre turene, som er støttet fra et fond utformet for å ytterligere stimulere beskyttelsen av dyrelivet. På slutten av safarituren registrerer gjestene dyrelivet de oppdaget. Sjeldne arter får høyere score og dette bestemmer størrelsen på bonusen byutviklingsfondet får.

Gambia: Alle aspekter av et opphold på stranden Sandele Eco Retreat støtter samfunnets bærekraftige utvikling. Lokale håndverkere har bygget bygningene ved hjelp av bærekraftig konstruksjonsteknikker som stabiliserer jordblokker og naturlig ventilasjon. Sandele-stiftelsen sprer sin innflytelse til de nærliggende landsbyene, og lærer bort praktiske løsninger som vannvern og bygging av mer effektive vedovner basert på et økosystem. Gjestene kan involvere seg som de vil, enten de deler sine egne ferdigheter eller bare bruker dette inspirerende stedet for egen personlig utvikling.

Saken fortsetter under bildet

Når risplantene har kommet i jorda og begynt å vokse, vil det skinne i lysende grønt fra rismarkene i Sapa, Vietnam. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Fem av de beste turene med homestays

Vietnam: KE Adventures to-ukers vandrerferie i Nordøst-Vietnam inkluderer overnattinger med seks etniske minoriteter og en hel dag med stammen Black Lolo Hill. Andre høydepunkter er et besøk til Ba Be nasjonalpark, sightseeing i Hanoi, et cruise på Halong Bay og en natt på Cat Ba Island.

Costa Rica: Besøkende kan bygge sin egen reiserute med Rickshaw Travel ved å velge fra et utvalg av mini-reiser. Flere av dem inkluderer homestays. På et to-dagers opphold med Bribri-stammen i Costa Rica, tar gjestene seg dit med kano, går tur i regnskogen, besøker kakaoplantasjer og lager egen sjokolade.

Kerala: Responsible Travel har laget en liste med rundt tjue ferier med homestays, fra Cuba til Zambia. En tur til Kerala i India kan inneholde et besøk på hytter i byene Cochin og Alappuzha, samt i landsbyen Kumarakom på Vembanad Lake, en del av Kerala-sjøene. Overnatting på husbåt kan du også få med deg.

Thailand: Mange av Intrepid Travel sine turer, også det nye Vegan Food Adventure, inkluderer en natt med en lokal familie. Turene starter med utforsking av gatemat og matlagingskurs i Bangkok, Ayutthaya og Kanchanaburi. Gjester tar deretter nattog til Chiang Mai hvor de kan bo to netter på hotell og en natt i et hjem i en landsby. Her kan de lære å lage en 11-retters khantohk-middag.

Titicaca-øyene, Peru. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Peru: Fundo Chincheros er en ranch fra begynnelsen av 1900-tallet i nærheten av Titicaca-sjøen sør i Peru. Her har de nylig startet gårdsferie. Gjestene kan hjelpe med lamaer, alpakkaer og andre dyr, dra på rideturer og ta dagsturer til den store sjøen og Uros-øyene. Selskapet Fleewinter arrangerer 13-dagers familieturer som inkluderer to netter på gården, men det er også åpent for selvstendig reisende som bestiller selv.

Fem byturer som støtter vanskeligstilte mennesker

London: Unseen Tours tilbyr guidede turer rundt noen av Londons mest populære distrikter - Soho, Shoreditch, Covent Garden, London Bridge – ledet av personer som enten er hjemløse eller tidligere hjemløse og fremdeles sårbare. Disse turene handler ikke om å stirre på folk som bor på gata. Guidene utformer sin egen agenda, og snakker så mye eller lite de ønsker om sin egen erfaring og hverdag. De viser skjulte sider av byen, fra veggen der den originale Banksy-jenta med en ballong ble malt (den er nå malt over), til den pågående kampen for å bevare Crossbones, de utstøttes kirkegård som ble oppdaget under arbeidet med forlengelsen av Jubilee Line-banen.

Titicaca, Peru.

Berlin: Stemmene til flyktninger fra Syria høres ukentlige gjennom gåturene til Refugee Voices, som forteller to historier om Berlin. Med stopp i den gamle østtyske parlamentariske bygningen Checkpoint Charlie, Terrorens Topografi og til slutt tvillingkirkene på Gendarmenmarkt, snakker flyktningene om Tyskland og deres opplevelser der. Men de forteller også historien om Syria. Det vises ofte hvordan de to landenes historier er sammensmeltet, fra at Stasi trente Syrias hemmelige politi på 1960- og 70-tallet, til at det i 2015 bor mer enn 500 flyktninger i det tidligere hemmelige politiets hovedkvarter i Berlin.

Mumbai: Reality Tours & Travels to og en halvtimes turer til Dharavi, en av Asias største slumområder, er laget for å utfordre negative stereotyper og støtte innbyggerne. Gruppene er små, det er ikke tillat å fotografere, og veilederne dine er innbyggerne selv. De avslører hvordan Dharavis snirklete gater er fylt med håndverkere og mikrobedrifter som driver med alt fra keramikk og broderi til farging av skinn i solen og baking av det tynne brødet papapdam. Fire femtedeler av selskapets overskudd går til utviklingsprosjekter i slumsamfunn, som sørger for datamaskiner og engelskundervisning, jenters fotballprogram, og en ordning som heter Jeg var en Sari, som jobber sammen med kvinner for å oppgradere gamle sarier til designprodukter. Det går også turer i slummen i Delhi og arrangerer flere dagers turer til områdene Kerala og Rajasthan.

Saken fortsetter under bildet

Dharavi i Mumbai er den største slummen i Asia. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Cape Town: Uthando (som betyr kjærlighet) er turer i Cape Town som drives av non-profit grupper og tar besøkende bort fra strandpromenaden og Table Mountain og inn i townshipene. Mange turer til disse områdene ses på som titter-turer, men Uthando-turene fokuserer ikke på sangomer, tradisjonelle healere, og de semi-ulovlige drikkestedene. De har i stedet fokus på de sosiale tiltakene som jobber for å bygge et nytt Sør-Afrika. Deltakerne besøker tre eller fire av de 20 tiltakene som Uthando støtter. Eksempler er de som gjør rehabilitering av fanger mulig, de som støtter LGBT-folk i townshipene samt et samfunnsprosjekt for dans, som holder unge mennesker bort fra gjengene.

I flere byer: Authenticitys sørger for reiser med positive påvirkning til et voksende antall byer over hele Europa og Latin-Amerika. Reisene er søkbare etter by, erfaring eller problem. Dette kan for eksempel bety prøvesmaking av pintxoer i San Sebastián på en tur for «foodies» som også finansierer måltider i et suppekjøkken, eller å få innblikk hverdagen for kvinner i Delhi, dele et måltid i deres hjem og lære om fundamentet som beskytter sårbare kvinners rettigheter. Du kan også få opp pulsen i Barcelona på en joggetur ledet av grunnleggeren av veldedighetsinitiativet Street Child España.

Fem av de beste arbeidsferiene i Storbritannia

National Trust: Oppgaver på National Trust sine arbeidsferier inkluderer blant annet å hjelpe til å rydde i skog og mark. Den veldedige organisasjonen tilbyr mange arbeidsferier, fra helger til hele uker, fra hagearbeid og å opprettholde gamle steingjerder. Mulighetene i 2019 er dyrking av skog i West Sussex (14-21 juli) og treplanting i Wasdale i Cumbria (9-16 mars).

National Trust arrangerer ferier hvor du blant annet hjelper til med å rydde skogsområder. Foto: National trust

Klem et tre: Trees for Life jobber for å gjenopprette opprinnelige skoger i det skotske høylandet. Deres frivillige har plantet over en million trær, og har som mål å plante en million flere. Bli med på konserveringsuke i Dundreggan eller Glenn Affric, og bidra til å holde noen av de villeste delene av Storbritannia ville.

«Wwoofing»: Gjennom Wwoof UK kan du lære om organisk livsstil ved å hjelpe til i en liten bedrift, hage eller gård hvor du får en seng og mat som lønn for praktisk hjelp. Alternativene inkluderer å bidra på en jurt-virksomhet i Devon til å rydde mark og bygge broer i Perthshire.

RSPB: Et frivillighetsopphold med Europas største bevaringsfond for dyreliv inkluderer å hjelpe til på besøkssenteret og observere reir på Operation Osprey Project i Loch Garten i Cairngorms (tilgjengelig fra april til midten av august), habitat-ledelse på Ynys-Hir i Powys, og jobber på Seabird Centre på Rathin Island i Nord-Irland. De fleste oppholdene varer i to uker, men det finnes også noen ukesalternativer.

Kanaler: The Inland Waterways Association arbeider for å beskytte og gjenopprette 10.000 kilometer med kanaler og elver. Frivillige på ukelange Canal Camps bidrar til å fjerne vegetasjon og vedlikeholde og renovere låser. De holder til på 25 steder i England og Wales, inkludert tre familieleirer.

Fem av de beste turene som støtter kvinner

India: Den første kvinnelige fjellguiden i Ladakh, Thinlas Chorol, og hennes 20 guider, bærere og ansatte som alle er kvinner, leder turer som skal støtte og inspirere Ladakhi-kvinner, spesielt de som bor i fjerne landsbyer blant regionens fjellpass og tinder. Nettene tilbringes på hjem som drives av kvinner, hvilket gir dem sjansen til å tjene penger der de bor i stedet for å lete etter jobb i byer. Det gir også mulighet til å omgås besøkende. Turister får igjen et glimt av «ekte» Ladakh, inkludert den tradisjonelle maten. Turene tiltrekker seg spesielt kvinner som reiser alene på jakt etter eventyr, men alle er velkomne. De varierer fra en endags tur til Ladakhs mest imponerende gompa (tempelkompleks) til en utfordrende 14-dagers tur.

Peru: Tourism Caith er en organisasjon med base i Cusco, som driver fire herberger i Cusco, Yucay, Accha og Puno, og skreddersyr turer over hele landet. All fortjeneste fra overnatting, turer og utflukter hjelper fond-programmer som drives av Yanapanakusun, en NGO som arbeider med jenter og unge kvinner som er utsatt for eller har blitt fridd fra slaveri utenlands. De reddede jenter tilbys utdanning og opplæring, spesielt innen turisme. Mange av jentene jobber for Tourism Caith som ledere, kokker, hotellpersonale, drivere eller guider.

Mosambik: De Indiske Øyer er vanligvis forbundet med luksuriøse feriesteder. På den søvnige Ibo-øya utenfor Mosambiks nordkyst tilbyr Casa das Garças i stedet rimelige rom i idylliske omgivelser med sterke koblinger til det fattige lokalsamfunnet, særlig kvinner. Hytta åpnet i fjor og fungerer også som vert for forskere, et sted for jobb og opplæring, samt kjøp av produkter laget av kvinner, som kaffe, syltetøy og peanøttsmør. De oppfordrer også gjester til å spise på lokale sjømatrestauranter drevet av kvinner.

Saken fortsetter under

Mosambikiske kvinner som bærer vann. Foto: NTB scanpix / Shutterstock

Italia: Through Stories and Hands of Women er en seksdagers liten gruppetur dedikert til kvinnene i avsidesliggende, små landsbyer i Abruzzo. Turen starter i L'Aquila, en by som fortsatt bygges opp fra det ødeleggende jordskjelvet i 2009, og inkluderer besøk til 12 kvinner som bevarer lokale tradisjoner og forsøker å revitalisere regionen gjennom sitt arbeid. Turene inkluderer besøk hos en vinprodusent, safranprodusent og flere håndverkere. Turen tilbys av Viaggie Miraggi, en bærekraftig turismeorganisasjon som støtter samfunnsprosjekter flere steder i verden.

Marokko: Arganolje, eller «flytende gull» som det har vært kjent som siden 600 før Kristus, skaper levebrød for tusenvis av marokkanske kvinner. Jobben for bærekraftige kooperativer sikrer at oljen selges til en rimelig pris. Et av dem, Coopérative Asdikae Bila Houdoud, arrangerer en guidet tur på åtte dager, kalt Traditional Cosmetique, der man i tillegg til å utvinne arganolje sammen med lokale kvinner, også kan lære å lage såper, couscous og urter ved hjelp av århundrer gamle lokale oppskrifter og teknikker. Nettstedet er på fransk, men turene er ledsaget av en engelsktalende guide.

, , Jeremy Smith og Iaia Pedemonte, The Guardian

Oversatt av Guro Thorbu/ ABC Nyheter /Pressworks © Guardian News & Media Limited

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:17 Brannen på Løvstakken i Bergen er slukket14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen
Siste nytt
14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:17NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er slukket14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen
Populært