Meny

Bli med inn i den tidligere hemmelige Sovjet-bunkeren

Se video: Få en omvisning i bunkersen.

Historiske reisemål byr på spenning og kunnskap. Bli med på omvisning i bunkeren som trolig ble brukt til å lagre atomvåpen under den kalde krigen.

– I hvert av disse to varehusene er det plass til opp til 80 atombomber.

Det forteller Lukasz Gladysiak mens han guider det russiske nyhetsbyrået Ruptly gjennom den tidligere hemmelige bunkeren som i januar ble oppdaget av arkeologer. Bunkeren lå gjemt i de dype polske skoger og var sensurert vekk fra luftfotografier av området.

I videoen øverst i saken kan du bli med inn i Podborsko-bunkeren som selv beboerne i området ikke ante fantes på 60-tallet, ifølge National Geographic.

Bakgrunn: Her lå det sannsynligvis hemmelige atomstridshoder under den kalde krigen

Arkeologen Grzegorz Kiarszys publiserte sine funn i tidsskriftet Antiquity og nyheten gikk verden rundt i januar. Til National Geographic forteller Kiarszys at det var all sensuren som inspirerte ham til å grave opp hemmelighetene. Han forteller også at interessen for slike sovjetiske anlegg har vokst de siste årene.

Det finnes allerede flere forlatte anlegg som i dag er populære turistmål. I Moskva kan du blant annet få en guidet tur i Bunker 42 på The Cold War Museum og i Ligatne i Latvia kan du besøke bunkeren som skulle huse landets kommunistelite dersom en atomkrig brøt ut.

SE VIDEO: Forlatt i 50 år: Oppdag den sovjetiske testbasen i Kaspihavet:

SE VIDEO: Bli med inn i den sovjetiske spøkelsesbyen:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært