Gode grunner for å føle seg hjemme i Liverpool

Video: Fotball er langt i fra den eneste grunnen til å besøke Liverpool.

Noe av det beste med Liverpool er at det er enkelt å komme seg fra en kulturarena til en annen.

LIVERPOOL, ENGLAND (KingGoya): Et spennende år for Liverpool og begivenhetsrikt også for dere som planlegger en tur til byen nordvest i England. Liverpool har flere museer og gallerier enn noen annen by i Storbritannia, bortsett fra London, og du blir stadig påminnet at dette er fødebyen til The Beatles.
Spasertur er en fin måte å oppleve atmosfæren og den arkitektoniske rikdom. I Liverpools historie starter alt med havnen, og i business-området ligger banker og kontorbygninger – gotisk og neoklassisk – som palasser. Byen har en kulturarv i utvikling og spennende arrangementer på programmet året rundt.
Her er flere grunner til at du vil føle deg hjemme i Liverpool, og da har vi ikke nevnt fotball med mer enn et ord.

(Saken fortsetter under)

Et besøk på The Cavern Club hører med.

Skattkammer

Midt i byen finner du William Brown Street, og World Museum Dette er et skattkammer med forskjellige former for kultur- og naturvitenskap som er vel verd å utforske til enhver tid.

Imponerende kunst

Noe av det beste med Liverpool er at det er så enkelt å komme seg fra en kulturarena til en annen. Etter bare et par minutters spasertur fra World Museum er du på Walker Art Gallery Her kan du se skulpturer, malerier og dekorativ kunst fra det 13. århundre og frem til i dag.

Les også: Jakten på dansk hygge endte på Himmelbjerget

Matkultur

Neste stopp kan bli lunsj i det bohemske RopeWalks-distriktet. Dette området flommer over av kunst, musikk og kultur, samt kulturinstitusjoner som for eksempel FACT (Foundation for Art and Creative Technology). Eller gå videre til et annet av byens kulturelle høydepunkter, Georgian Quarter, og The Art School Restaurant. Restauranten ligger i lamperommet i en viktoriansk bygning, og Chef Patron Paul Askew har utviklet smaksmenyer og prix fixe-menyer av sesongens ingredienser for både kjøttspisere, pescetarianere vegetarianere og veganere.

En Gotisk skatt

En av de flotteste bygningene i verden er etter manges mening katedralen i Liverpool et praktfullt arkitektonisk byggverk med verdens høyeste og bredeste gotiske buer, ett av de høyeste gotiske tårnene – som du kan klatre opp i for å få en fantastisk panoramautsikt over byen – og en skulptur av den berømte samtidskunstneren Tracey Emin.

Les også: Kloster på Tenerife; Her lever nonner et mystisk liv

(Saken fortsetter under)

Katedralen i Liverpool er et praktfullt arkitektonisk byggverk.
Katedralen i Liverpool er et praktfullt arkitektonisk byggverk.

Øl og gin

Uansett om du foretrekker øl eller gin, kan du smake på begge deler på H1780 i byens kreative og digitale kvartal – Baltic Triangle. Dette bryggeriet og destilleriet er i aktiv drift og produserer øl med det vakre navnet Love Lane og The Ginsmiths of Liverpool-gin. Baren lanserer snart The Ginsmiths Experience, ølomvisninger og ettermiddagste med gin.

Spis kreativt

Dra til sentrum av det kulturelle Liverpool til Upstairs at the Bluecoat Dette kreative knutepunktet i Liverpool viser frem talenter fra både visuell kunst, musikk, dans, livekunst og litteratur. Restauranten har fantastisk utsikt over byen, vegger pyntet med lokal samtidskunst og en meny full av lokalproduserte matvarer.

Les også: Boracay åpnet – slutt på strandparty og plastposer

Samtidskunst

Dra til UNESCOs verdensarvsted Albert Dock til Tate Liverpool en oase av britisk og internasjonal samtidskunst og moderne kunst som har 30-årsjubileum i år.

(Saken fortsetter under)

Med kunst har Tate vært med og fornyet Liverpool.
Med kunst har Tate vært med og fornyet Liverpool.

The Beatles

I Albert Dock finner du også The Beatles Story verdens største permanente utstilling om «Fab Four». I år kan du se en spesialutstilling som markerer at det er 50 år siden The Beatles reiste til Rishikesh i India. Musikalsk lever Liverpool som aldri før.

Tilbake i tid

En kort tog- eller fergetur unna i Wirral ligger den sjarmerende landsbyen Port Sunlight der Sunlight Soap og Lever Brothers tidligere holdt til. Dette er en unik kulturattraksjon i Liverpool og omegn. En morsom måte å komme seg rundt på, er med sykkel. Småhus i forskjellige stiler ble bygd som arbeiderboliger for 130 år siden. Ikke glem å stikke innom landsbymuseet. Sett av tid til å se Lady Lever Art Gallery med den private kunstsamlingen til industrilederen og filantropen Lord Leverhulme.

Les også: Dra til Finnmark – gift der på et ishotell

Teater

Englands nest største teater, Liverpool Empire viser forestillinger rett fra Londons West End, mens lystige komedier og musikaler vises på Royal Court Theatre Hvis du heller vil se engasjerende stykker som for eksempel Othello og A Clockwork Orange , er Everyman and Playhouse Theatres stedet.

Forvandlingen

På 70-tallet var Liverpool en dyster og deprimert by. Nå er alt pusset opp og fornyet. Du får servert te i en to-etasjers buss, kan posere med en statue av The Beatles og ta en tur med fargerik ferge designet av kunstner Sir Peter Blake. Tate og Museum of Liverpool symboliserer endringer som har forvandlet byen. Men historisk virksomhet forsvinner ikke så lett. Som Cafe Tabac i Bold Street, åpnet i 1974, utstråler noe kult. Stikk innom uberørte puber som «Ye Hole in Ya Wall» eller lille «Globe» – og du oppdager også at Liverpool er et utrolig vennlig sted.

Ut på tur

Landing: Liverpool ligger bare to timer med tog fra London og en halv time fra Manchester. Nærmeste flyplass; John Lennon Airport i Liverpool og Manchester Airport.

Bo bra: Liverpool sentrum har hoteller som reflekterer byens kulturarv. Arthouse Hotel er inspirert av den klassiske kinoverdenen. På Hard Day’s Night Hotel, verdens eneste Beatles-inspirerte hotell, fortelles historien gjennom kunstverk og gjenstander. På Titanic Hotel bor du i en del av det historiske Stanley Dock-komplekset, og alle rommene har en spektakulær utsikt over Liverpool havn. I sentrum ligger Hope Street Hotel inne i et opprinnelig lagerbygg med stil fra midten av 1800-tallet – Venetian Palazzo – mens det luksuriøse boutiquehotellet Nadler Liverpool ligger i et restaurert industribygg fra 1850-tallet. Byen har også velkjente kjeder, fra Ibis til Travelodge, og det ligger et Easyhotel bare ti minutters spasertur fra den kulturelle havnen Albert Dock.

Spis godt: Spis herlig fish and chips på Docklands Fish and Chip Restaurant mens du skuer ut over havnen og byens fantastiske skyline. Ikke glem å smake på ertepureen!

Natteliv: Du kan ikke være i Liverpool uten å få med deg en uforglemmelig kveld på et av byens mest legendariske kulturelle landemerker – rockeklubben The Cavern Club. Dette er stedet der The Beatles startet karrieren, og her finner du ikke bare arven etter dem, men også dagens beste og mest lovende band.

Mini-Guide: Liverpool er en havneby og Englands tredje største med nærmere 450 000 innbyggere. Bold Street har noen av byens beste uavhengige spisesteder og brukt-butikker. Restauranten Philharmonic Dining Rooms har en praktfull arkitektur og sies å være en av Englands vakrest utsmykkede puber. Dette er en av restaurantene som ligger nærmest Liverpool Philharmonic Hall, og her kan du få et godt tradisjonelt britisk måltid – tenk smakfulle paier og saftige pølser. Restauranten er berømt for de kunstferdig utformede og verneverdige herretoalettene – og kvinner kan også be om å få ta en titt!

Saken er opprinnelig publisert på KingGoya.no

Personvernpolicy