Gjestene betaler 250.000 kroner natta - og hotellet er stort sett fullbooket

<p>ALT IKKE INKLUDERT: Men for 250.000 kroner natta er frokost er inkludert. Og noen spa-behandlinger og et par yogatimer. Gjestene blir også hentet på flyplassen, og bagasjen blir pakket både ut og ned.</p>
ALT IKKE INKLUDERT: Men for 250.000 kroner natta er frokost er inkludert. Og noen spa-behandlinger og et par yogatimer. Gjestene blir også hentet på flyplassen, og bagasjen blir pakket både ut og ned. Foto: bulgarihotels.com

Til tross for at gjestene betaler 250.000 kroner per natt, snakker vi likevel ikke om all inclusive i Dubai. Bvlgari Resort er ikke akkurat hverdagsluksus.

Det italienske smykkemerket Bvlgari tok steget inn i hotellverdenen allerede i 2004, og har hoteller i Milano, på Bali, i London og i Dubai. Sistnevnte, Bvlgari Resort Dubai, åpnet i desember i fjor. Hotellet er rett og slett Dubais dyreste hotell. Litt frem i tid kommer også hotellkjeden til å åpne i Beijing, Shanghai, Paris, Moskva og Tokyo.

– Hotellene er ekstremt dyre showroom for våre produkter. Inntektene fra hotellvirksomheten står bare for 0,01 prosent av omsetningen , sier salgssjef Natalya Pak i Bvlgari Resort Dubai til Finansavisen.

ROMANTIKK, TAKK: Middag på stranden, uten skyskrapere i horisonten, er ikke hverdagskost i Dubai. Foto: Tommy-Picone
ROMANTIKK, TAKK: Middag på stranden, uten skyskrapere i horisonten, er ikke hverdagskost i Dubai. Foto: Tommy-Picone

– Dessuten er det et lite hotell for å være i Dubai. I tillegg skiller vi oss ut fra de andre luksushotellene fordi vi har 20 egne villaer i tillegg. Alle villaene har egen butler. De største har to butlere. Da får gjestene tre soverom og egen boltreplass på 1.040 kvadratmeter fordelt på inne- og uteområder.

– Prisen?

– 250.000 kroner. Per natt, sier Pak uten å blunke.

– Inne er det kino, bar, stue, spisestue for 12, to kjøkken, spa, treningsrom, jacuzzi, møbler fra Hermés… fortsetter hun.

Les også: Haare & co skaper ny hotellkjempe

Russere og kongelige

– Hvem er gjester?

– Til nå har vi ikke hatt noen skandinaver, men vi har hatt noen russere og kongelige. Vi ser at europeere bruker mye penger på å bo. Kinesere vil heller bo billig og shoppe som gale, så dem ser vi ikke så mye til. Vi har også mange fashion-events og billanseringer. Både Lamborghini og Ferrari har brukt oss.

– Og belegget?

– Vi er stort sett fullbooket, men ikke i perioden mai til august. Da er det fryktelig varmt i Dubai, sier Pak.

På en egen øy

PRIVAT BASSENG: Villaene har egne bassenger som er større en de sedvanlige badekulpene. Foto: Tommy-Picone
PRIVAT BASSENG: Villaene har egne bassenger som er større en de sedvanlige badekulpene. Foto: Tommy-Picone

Hotellet, som tok syv år å bygge, er plassert på en egen øy, Jumeira Bay, og er koblet til bykjernen i Dubai med en 300 meter lang bro. For å komme dit, kan du be en av hotellets ansatte kjøre deg i en av de mange Maseratiene som står utenfor. Og der andre skyskraperhoteller føles som nettopp det, har arkitektene Antonio Citterio og Patricia Viel dempet seg. De 101 rommene og suitene er fordelt over fire etasjer.

Arkitekten har også droppet den typiske Dubai-blingen til fordel for stilen vi finner i moderne middelhavsvillaer og kanskje til og med litt Skandinavisk eleganse.

– Vi gjorde fullstendig motsatt av de andre gull- og glitterhotellene i Dubai. Vi måtte gjøre noe annet, slik at vi ikke blir bare ett av mange hoteller.

– Når vi går i korridorene, er det som å gå på en catwalk. Bvlgari er en del av LVMH-gruppen, så vi har også mange produkter fra Louis Vuitton, og på veggene henger det utelukkende bilder av Bvlgari-smykker. Hotellet er langt mer dempet i stilen enn det de fleste forbinder med Dubai, sier Pak.

Les også: Reisemålene vi drømmer om - men ikke drar til

– Dubai er blitt et alternativ til Kanariøyene

Som seg hør og bør for et italiensk luksushotell, har de også egen Yacht Club. Dette er Bvlgaris første egne marina med plass til 50 båter.

– Fordi vi er på en egen øy, kan gjestene se ut over havet i stedet for å kikke rett over til et annet hotell eller en av de mange heisekranene som hele Dubai er full av, lokker Pak.

– Antall kunder til Dubai har økt, sier daglig leder Dag Åge Karlsen hos Select Collection og fortsetter:

– Dubai er blitt et alternativ til Kanariøyene. Flyturen tar bare en halv time lenger tid, og for dem som skal videre til steder som Maldivene, er Dubai et naturlig stopp, sier Karlsen.

– Vi har hatt god vekst på Dubai, sier Emirates-topp Terje Grue, som legger til at de blir hjulpet av at de andre lavprisaktørene, som Norwegian, også flyr dit.

– Dubai vokser også om sommeren. Da er billettene mye rimeligere.

– Og det er uutholdelig varmt…

– Det har du rett i. Det kan komme opp i temperaturer på mellom 45 og 48 grader, men air condition virker over alt. De har til og med air condition på bussholdeplassene, kontrer Grue.

... men frokost er inkludert

Natalya Pak nikker seg enig.

– Vi snakker all inclusive og fri flyt av champagne for de 250.000 kronene gjestene betaler per natt?

Pak smiler og rister forsiktig på hodet:

– Men frokost er inkludert. Og noen spa-behandlinger og et par yogatimer. Gjestene blir også hentet på flyplassen, og bagasjen blir pakket både ut og ned, slik at gjestene kan bruke tiden sin på å nyte.

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen, 06.10.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært