De levende døde invaderer Örebro

Under svenskenes høstferie, fra 26.oktober til 03. november, inntar ånder, zombier og andre mystiske vesen Örebro by. Foto: Jonas Claesson
Under svenskenes høstferie, fra 26.oktober til 03. november, inntar ånder, zombier og andre mystiske vesen Örebro by. Foto: Jonas Claesson

Det er duket for zombie-apokalypse i Örebros gater i slutten av oktober, fordelt på tre kategorier: Småskummelt, skummelt og veldig skummelt.

Det er de som reiser for å nyte late dager med god mat og drikke. Så har du de som trives best når de slipper å sitte stille, og for den sistnevnte gruppen er det mulig virkelig å kjenne adrenalinpumpa dunke, svetten piple i panna og muskler som får seg en solid omgang.

27. oktober, tre dager før Halloween-feiringen tar av for alvor, forvandles nemlig Örebros gater til en postapokalyptisk slagmark der sultne zombier lurer bak hvert hjørne, klare for å spise hjernen din. Det hele skjer i forbindelse med skrekkløpet «Run For Your Life» som er inspirert av TV-serien «Walking Dead».

Løpet går ut på at du skal springe, gå eller krype i 6,5 km gjennom et zombie-apokalyptisk Örebro. Målet for deltakerne er å ta seg til en trygg sone ved Örebro slott. Men først må du forsere zombier og utfordrende hinder underveis.

Les også: Her står det mellom å overleve eller bli dødsdømt

VIDEO: Denne videoen fra Zombie Run gir deg en idé om hva du kan ha i vente i Örebro i slutten av måneden. De fleste zombier går i subbefart, men noen av dem løper

De levende døde vil prøve å frata deg «liv» som du har tre av festet rundt et magebelte. Hvis du kommer helskinnet i mål med minst ett liv hengende igjen, får du tildelt en overlevelsesmedalje.

Hvis du synes dette hørtes litt i voldsomste laget ut så er det andre skrekkelige aktiviteter å ta del i, inndelt i kategoriene småskummelt, skummelt og veldig skummelt. Blant aktivitetene som finner sted fra 26. oktober til 3. november kan du blant annet bli med på spøkelsesvandring i mørke museumsmagasiner hvor det på kveldstid skjer merkverdige og uforklarlige ting.

I Örebros gamleby, Wadköping, kan du lære mer om gjenferd og andre overnaturlige ting, mens Örebro slott – som fra før er fylt med historier om gjenferd og tragiske skjebner – arrangerer vandringer for store og små.

På Örebro slott kan du høre historier om slottets mørke fortid, om dronning Blanka, Petrus Petrosa og andre lugubre skapninger, hekser og fanger. Foto: Jonas Claesson
På Örebro slott kan du høre historier om slottets mørke fortid, om dronning Blanka, Petrus Petrosa og andre lugubre skapninger, hekser og fanger. Foto: Jonas Claesson

Les også: Sverige er det landet vi reiser mest til

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden