Meny

Bjørns reisetips: Slik får du kofferten din først

TRIKS: For å unngå lang ventetid på bagasjen er det et par triks som kan sikre at du får den før de fleste andre. Foto: Bjørn Moholdt
Hvem har ikke brukt timer av livet sitt på å vente på bagasjen. Her er et par triks som kan sikre at kofferten din er blant de første ut på samlebåndet

De fleste vil kjenne seg igjen: Forventningen som banker i brystet ved ankomst til et nytt feriested. Varmen som siger inn i ankomsthallen, etter en avreise fra is og snø.

Gleden over å være på tur, sandalene og shortsen som skal på straks bagasjen kommer.

Den forbaskede bagasjen, for den kommer jo aldri. Minutter blir til kvarter, som blir til halvtimer.

Er du ekstra uheldig kan det ta inntil en time, og i verste fall er den borte.

Men det finnes et par triks som kan sikre at du er blant dem som får kofferten først.

Les også: Matfestivaler i Europa verdt å besøke i høst

Om Bjørn Moholdt Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for ABC Nyheter, flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.

1. Forsiktig – verdisaker

Ved innsjekk kan du be om en ekstra merkelapp, som forteller bagasjehåndtererne at kofferten inneholder skjøre saker. Be om en «Fragile sticker». Det som da ofte skjer er at bagasjen blir lastet inn sist, oppå de andres, og kommer dermed også ut først.

En annen bonus er at kofferten blir mindre utsatt for røff behandling. Det bør samtidig bemerkes at noen ganger er ikke håndtererne oppmerksomme på lappen, og da ender kofferten i samme mølje som den øvrige bagasjen.

Les også: Flytoget øker gebyrene etter billettjuks

2. Sjekk inn sist

Ifølge innsidere blir bagasjen som regel alltid lastet inn fra først til sist. Det vil si at bagasjen for dem som sjekker inn først alltid blir stuet inn først, og havner innerst i lasterommet. Dermed vil du som er blant de siste innsjekkete få bagasjen din lastet ombord sist, men den vil være først ut på samlebåndet.

For å være ekstra sikker på dette kan du be om å få sjekke inn bagasjen din ved gaten, men da kan du ikke pakke ned flytende væsker eller andre ting som ikke er mulig å ta med inn i kabinen.

Ifølge de som reiser mye er det lurt å sjekke inn bagasjen sist. Foto: Bjørn Moholdt

3. Oppgrader

En garantert måte å få bagasjen din først ut på samlebåndet er å sjekke inn på første klasse eller business.

Er du medlem av Eurobonus eller andre lojalitetsprogram kan du be om en såkalt «priority tag» på kofferten din. Da vil du være blant de første som kan vandre ferielykkelig ut av ankomsthallen.

Reise
Populært