Meny

Undervannsvin:

Lagrer vin med unik, romersk oldtidsteknikk

Se video: Ifølge produsenten gir den unike lagringsprosessen vinen en helt egen smak.
En kroatisk vinprodusent har knekt koden: Han lagrer vinen under vann - og håver inn.

Den kroatisk vinprodusenten Edivo Vina har tatt vinlagring til et nytt nivå.

Vinen fraktes ned til 20 meters dyp i Mali Ston-bukten i Kroatia, og blir lagret der i to år. Buktens stabile temperatur på 15 grader skaper et ideelt lagringsmiljø for vinen.

Ved slutten av lagringsprosessen får kunder med dykkersertifikat muligheten til å dykke ned og hente sin egen flaske.

Vinprodusenten har valgt å benytte seg av en lagringsteknikk som ble brukt under romertiden.

Vinflasker lagret på Amfora-metoden. Foto: Edivo Vina

– Romerne og grekerne benyttet seg av amfora-metoden. De lagret vinen direkte i keramikkvasen. Vi heller vinen på en glassflaske, og dekker den så med keramikk.

Det sier Dora Mratovic, daglig leder ved Edivo Vina til den tyske kringkastingsorganisasjon Deutsche Welle.

Les også:  Er pappvin den nye kaffen?

Produsenten hevder at nettopp dette gir vinen sin unike runde smak.

Selskapet har tatt patent på amfora-metoden, og vinen er ikke billig. En flaske lagret på amfora-måten koster opp mot 2.600 kroner.

Lær mer om prosessen i videoen øverst i saken.

Se også: 221 år gammel vin oppdaget på amerikansk museum:

Les også:  Forskere: Derfor smaker dyr vin bedre enn billig

Reise
Populært