Bilhistoriens ukjente hvelv: – Det er en tidsmaskin!

Se video: Bli med inn i bilhistoriens hemmelige verden.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Velkommen til bilhistoriens hemmelige verden. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bak låste dører, dypt under jorda, finnes over 120 år med bilhistorie samlet på ett sted. Det er i den underjordiske garasjen til Petersen Automotive Museum i Los Angeles du finner alt fra 20-tallets messingbiler til dagens racerbiler. Med alt som kommer i mellom.

– Her har vi over 300 biler og i tillegg har vi omtrent 100 på lån. Det sier seg selv at vi ikke får plass til alle i utstillingen i museet, forklarer kurator Leslie Kendall.

I videoen øverst i artikkelen kan du bli med ned i hvelvet hvor bilene som ikke står på utstilling lagres. Kun et utvalg av museets besøkende får komme ned hit.

Les også: Slik var det å kjøre elbil for 46 år siden

Ønsker du en tur ned i museets skattekiste må du kjøpe billett til en guidet tur nede i hvelvet, i tillegg til inngangsbilletten til selve museet. En guidet tur tar minst 75 minutter og du blir tett fulgt av flere sikkerhetsvakter. I garasjen hviler nemlig noen av verdenshistoriens mest berømte biler og bilhistoriens dyreste skatter. Mange har aldri blitt sett av offentligheten og blir vist frem for aller første gang.

Les også: Bjørns reisetips: Beveg deg inn i stormens øye

Se mer i videoen øverst i artikkelen.

SE VIDEO: Bilkirkegården i Båstnäs: – Her hører ingen at du skriker: