Nå kan du se Meghans bryllupskjole med egne øyne

Prins Harry og Meghan Markle ga hverandre sitt ja til hverandre under bryllupsseremonien i St. George's Chapel 19. mai i år.

Designkjolen som ble båret av hertuginnen av Sussex på hennes store dag, blir snart å se på Windsor Castle i forbindelse med en spesialutstilling.

«A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex» er navnet på en utstilling som vil bli inkludert som en del av omvisningen på Windsor Castle i perioden oktober til januar 2019. Utstillingen vil blant annet inneholde prins Harrys militæruniform som han bar da han giftet seg med amerikanske Meghan Markle.

Hertugen og hertuginnen av Sussex på vei ned trappene på St George's Chapel på Windsor Castle. Foto: AP/Jane Barlow
Hertugen og hertuginnen av Sussex på vei ned trappene på St George's Chapel på Windsor Castle. Foto: AP/Jane Barlow

Men det spørs om ikke brudekjolen som vil bli det store trekkplasteret. Den er laget av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller, som i fjor ble den første kvinnelige kunstneriske ansvarlige hos det franske motehuset Givenchy.

På selve bryllupsdagen hadde bruden på seg en glitrende tiara, lånt av dronning Elizabeth. Det lange, vakre brudesløret har på sin side en noe spesiell historie:

Meghan Markle ønsket at samtlige 53 land i det britiske samveldet skulle være representert under seremonien. Det ble løst ved at Waight Keller designet et slør med blomsterbroderier som representerer den særegne floraen i alle disse landene.

Fortvil ikke om du skulle gå glipp av brudekjolen innen utstillingen er slutt på Windsor Castle; Fra juni til oktober neste år vil den være utstilt på Holyroodhouse Palace i Edinburgh.

Les også:

Hollywoodstjernen som fikk sitt eget land

Da Norges kronprins fikk sin «umulige kjærlighet»

Hoffekspert: – Siste storslåtte kongelige bryllup på lenge

Personvernpolicy