De rimeligste og dyreste destinasjonene Europa har å by på

<p>En ferie på Costa del Sol i Spania vil koste deg omtrent halvparten av en ferie i Nice i Frankrike eller i Sorrento i Italia.</p>
En ferie på Costa del Sol i Spania vil koste deg omtrent halvparten av en ferie i Nice i Frankrike eller i Sorrento i Italia. Foto: Colourbox.com

Mange turister sliter med å finne rimelige ferieturer innad i Europa. Det er penger å spare om du vet hvor du skal lete.

I Europa får du mest for pengene om du legger ferien til Tyrkia. Costa del Sol er den billigste i Eurosonen, mens prisene på de fleste spanske feriesteder ligger på rett over halvparten av hva det koster å feriere i Frankrike og Italia, ifølge en rapport fra britiske Post Office Travel Money.

Selv om den norske krona har vært svak mot mange internasjonale valutaer, har den steget mot tyrkisk lire det siste året. Nå vil nordmenn få rundt 60 lire på hundrelappen.

Se en full prissammenligning nederst i saken.

Kroatia og Kypros har blitt dyrere

Ifølge Post Office Travel Money har prisene i Kroatia steget med ca 18,5% siden i fjor, og prisene i Limassol på Kypros også har gått betydelig opp siden i fjor.

Sunny Beach i Bulgaria er fremdeles ett av de aller billigste feriealternativene i Europa. Foto: Colourbox.com
Sunny Beach i Bulgaria er fremdeles ett av de aller billigste feriealternativene i Europa. Foto: Colourbox.com

Post Office Travel Money tok utgangspunkt i et knippe typiske strandvarer, som å leie solsenger og pedalbåt, samt prisen på et måltid for hele familien da de sammenlignet ferieprisene i ulike land.

Prisen i Marmaris på Tyrkias sørkyst var 36 % billigere enn i juli i fjor. Når alle variablene i estimatet ble lagt sammen, slo Marmaris i Tyrkia til og med Bulgarias Sunny Beach som tradisjonelt har vært det billigste feriestedet i Europa.

Les også: Strand, kultur- og storbyopplevelser i Antalya

Spanias fastland billigere enn øyene

Undersøkelsen viser også hvor langt pengene rekker om du legger ferien til Spania. Her var gjennomsnittskostnaden for et familiemåltid på Costa del Sol 440 NOK, sammenlignet med en pris på like over tusenlappen i Nice, Frankrike, og rett under 1400 kroner i Sorrento, Italia.

Undersøkelsen viser også at den spanske øygruppen Balearene i Middelhavet har mye høyere kostnader enn det spanske fastlandet, hvor Ibiza ble rangert som en av de dyreste feriestedene i Europa.

For festløvene kostet et glass vin på Algarve i Portugal bare 15 kroner og kom ut billigst i undersøkelsen, mens i Poreč, Kroatia og på Ibiza er det sannsynlig at du må ut med mer enn svimlende 40 kroner.

Les også: Bygger verdens største kunstige strand utenfor Madrid

Europeiske feriesteder sammenliknet på pris:

Priser for måltid - vin - is:

 • Sunny Beach. Bulgaria: 362 NOK - 13 NOK - 13 NOK
 • Costa del Sol, Spania: 438 NOK - 20 NOK - 18 NOK
 • Marmaris, Tyrkia: 456 NOK - 25 NOK - 8 NOK
 • Kreta, Hellas: 630 NOK - 29 NOK - 17 NOK
 • Paphos, Kypros: 673 NOK - 37 - NOK - 17 NOK
 • Malta: 683 NOK - 34 NOK - 27 NOK
 • Korfu, Hellas: 795 NOK - 34 NOK - 19 NOK
 • Limassol, Kypros: 738 NOK - 34 NOK - 16 NOK
 • Algarve, Portugal: 754 NOK - 12 NOK - 18 NOK
 • Palma, Spania: 785 NOK - 29 NOK - 24 NOK
 • Poreč, Kroatia: 822 NOK - 38 NOK - 19 NOK
 • Nice, Frankrike: 1067 NOK - 36 NOK - 33 NOK
 • Ibiza Town, Spania: 1057 NOK - 39 NOK - 24 NOK
 • Sorrento, Italia: 1377 NOK - 29 NOK - 19 NOK

Kilde: Post Office Travel Money.Måltid er beregnet ut i fra en familiemiddag for fire – tre-retter for to voksne, to-retter for to barn pluss en flaske husets vin og mineralvann.

Oversatt av Inge Kvivik / ABC Nyheter / Pressworks © Guardian News & Media Limited.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært