Meny

20 millioner nær Roma

HVOR ER SINNASNEKKER'N? - Det er lett å få angst på dette stadiet av et oppussingsprosjekt, sier Widar Salbuvik. Foto: Privat.

– Norge er flott på den varmeste sommeren og den fineste vinteren. De andre elleve månedene er det oftest bedre i Italia, sier Pareto-gründer Widar Salbuvik. Han og konen kjøpte et husvrak med skyhøy kjendisfaktor.

Husk på dette:

• De fleste nordmenn kjøper på vestsiden, mot Middelhavet.
• Ikke kjøp noe som ligger mer enn 30-40 minutters kjøring fra havet, er gjerne rådet.
• Se gjerne etter steder med direktefly og kort vei til flyplass.
• Italienske meglere er ikke statsautoriserte og har ikke ansvar på linje med de norske. Så det må sjekkes at selgeren faktisk eier eiendommen.
• Noen av fellene: Du overtar ombygde garasjer og uthus - eller det er manglende tillatelse til svømmebasseng.
• Takster er fraværende og regler og skattesatser endres hyppig.
• Det er ikke vanlig med budrunder. Selger bestemmer prisen, og det kan være flere meglere på samme oppdrag.
• Ikke planlegg langtidsutleie til italienere. Er kontrakten feil utformet, kan de bli boende på ubestemt tid.
• Pass deg for å kjøpe eiendom av et aksjeselskap som kan bli slått konkurs.
• En ting er kostnader ved kjøp og salg. Men husk også de årlige utgiftene - og skattereglene.
• Jordskjelvforsikring kan være en god idé.
• Blir det bråk? Ike glem at det finnes steder som Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglingstjenester, Forbruker Europa, norske advokater med Italia som spesialitet - og Skattebetalerforeningen. Dessuten kan veiledningen til selvangivelsen være nyttig lesestoff.
• Ett råd er dette: Bruk norske meglere om mulig. Da gjelder norske lover og rettigheter. Men selskapet til megleren må være registrert i Norge, ellers kan kjøperne gå på en smell.

Kilde: Bl.a. norske advokater og meglere.

Ekteparet Widar og Gunn Salbuvik har allerede heltidsjobb og styreverv. Ikke bare det: De har Refsnes Gods på Jeløya ved Moss, en stor kunstsamling og vinkjeller, et bolighus - og en hytte på Norefjell. I tillegg til et familiested i Trøndelag.

Hva er da mer naturlig enn å kjøpte et hus i Italia som må totalrenoveres? Når man i tillegg har tre barn og er besteforeldre?

Året har jo 365 dager, nærmere 9.000 timer og over en halv million minutter.

Widar Salbuvik ser utfordringen:

– Det er et misforhold mellom antall feriesteder og antall feriedager, men det er vel ikke helt uvanlig?

Han var i sin tid med på starte det som i dag er finanskonsernet Pareto, men har trukket seg ut. På et tidspunkt var han registrert med 48 verv i databasen proff.no som er knyttet til Brønnøysundregistrene. Herav 23 verv som styreleder. I dag er han blant annet styreleder i Fornybar AS, der det forrige uke ble kjent at tidligere værdame og gründer i StormGeo, Siri M. Kalvig, er ansatt som daglig leder.

– Strengt tatt bor vi på det som til for 20 år siden var sommerstedet vårt på Jeløya. Så har vi en ytterst nøktern hytte på Norefjell som er mye i bruk av oss og barnas familie, sier Salbuvik.

Les også: Palma vil forby utleie av boliger til turister

120 italienske eiendommer til salgs

Det ligger over 120 italienske eiendommer til salgs på Finn.no. En av dem koster nærmere 190 millioner kroner. Den ligger ved den italienske rivieraen, det vil si i Liguria, som er kystregionen i nordvest-Italia. Det er en enebolig med ni soverom.

Men det har ikke manglet på advarsler når nordmenn kjøper eiendom i Italia (se faktaboks), selv om noen ville hatt enda flere blinkende lamper:

Det er blitt påpekt at italienske meglere ikke er statsautoristerte, og at de derfor ikke har ansvar på linje med de norske. Skrekken er å overta ombygde garasjer og uthus – eller svømmebasseng som aldri er blitt godkjent. I verste fall kan man kjøpe eiendom av en selger som ikke eier den likevel.

På listen står også høye kostnader ved kjøp, hyppige endringer av regler og skattesatser – og ikke noe fradrag for gjeldsrenter.

Les også: Hit vil vi reise i sommerferien

Men det skremte åpenbart ikke ekteparet Salbuvik. De kjøpte et sted ved kysten vest for Roma, i den lille byen Santa Marinella. Huset er fra 1925 og nå totalrenovert. Tomten er 700 kvadratmeter og ligger helt nede ved vannet, mot sydvest.

Salbuvik understreker at det er mildere om vinteren her enn i Roma og mindre varmt enn innlandet på de varmeste sommerdagene.

– Det kan være gode, lune dager også i januar. Norge er flott på den varmeste sommeren og den fineste vinteren. De andre elleve månedene er det oftest bedre i Italia.

Italia på kryss og tvers

Ekteparet Salbuvik var sammen i Italia for første gang for nesten 40 år siden. Dessuten var Salbuvik, i hvert fall for noen år siden, ganske lei av hjembyen Moss. Den gangen solgte han siste rest av det prisbelønte nærings- og kulturstrøket Møllebyen i Moss.

DRØMMEN OM ITALIA: Widar Salbuvik fant sitt paradis like utenfor Roma. 10 kroner literen for vin er en bonus. Foto: Christian Sørgjerd.

Men det var ikke noe åpenbart valg å bestemme seg for Santa Marinella: De har reist Italia på kryss og tvers. Som mange andre har ekteparet hatt en drøm om vingård og olivenlunder i Toscana. Men også et sted i mat- og vinområdene i Piemonte, som grenser til Frankrike – og ved Liguria-kysten som strekker seg fra Frankrike i vest til Toscana i sør.

De er ikke de første til å oppdage feriebyen. Her har blant annet skuespillerinnen Ingrid Bergman og regissør Roberto Rossellini hatt en villa. Det store trekkplasteret er likevel den italienske filmskaperen «Toto». Det er huset han bodde i der, som Salbuvik har kjøpt og pusset opp.

– Ja, det har bidratt til at det er blitt en veldig morsom opplevelse at en av Italias kjente filmskapere bodde der. I fjor ble 50-årsdagen for hans bortgang markert, og det ble satt stor pris på at totalrenoveringen av huset var ferdig til kommunens feiring. Lokalbefolkningen er stolte over at han bodde der, og de samlet mange kjente navn, spesielt innen filmkunst.

Les også: De beste byene å bo hvis du er ung og blakk

Sist sommer satte kommunen opp et marmorskilt på hagemuren til Salbuvik, for å markere dette.

Salbuvik viser bilder fra oppussingen:

– Det er lett å få angst på dette stadiet av et oppussingsprosjekt.

Men de er drevne:

– Jeg krevde skatteattester, full kontroll på merverdiavgift, HMS, personlig verneutstyr og sertifiserte stillaser. Noe ble møtt med hoderisting, som at håndverkerne skulle bruke hjelm og vernesko, men i all hovedsak er en seriøs entreprenør i Italia fullt på høye med en norsk. Vi har til dags dato ikke opplevd noen form for invitasjon til transaksjoner «under bordet», knyttet til rehabiliteringen. For oss er det så langt bedre erfaringer med slikt i Italia enn i Norge.

Forskjellig fra Norge

Salbuvik sier at det har vært en svært tett oppfølging av byggeprosessen fra kommunens side.

– Det skjer på en litt annen måte enn i Norge. I Italia betaler vi for en kommunalt tilknyttet kontrollør. Han er på eiendommen nesten hver dag og kan gi godkjennelser eller avslag på det meste der og da. Dette gir en smidig og effektiv prosess som avsluttes med oppdaterte «as built»-tegninger som sikrer fullt samsvar mellom det som er akseptert av myndighetene og det du faktisk sitter med som sluttprodukt.

Ifølge Salbuvik følger italienske håndverkere og leverandører opp helt eksepsjonelt godt.

– De har forstått at de får nye kunder gjennom gode referanser. De gir seg helt enkelt ikke før du tar dem i hånden, ser dem i øynene og bekrefter at du er fornøyd. Han som har lagt gressplenen, og han som har levert vanningsanlegget, setter sin ære i at gresset skal være grønt også ett år etter at det er levert.

Grønne gressplener

De lokale kan «se» hvor det er norske eiere, for der er gressplenen alltid grønn.

Ekteparet Salbuvik ga trolig rundt 1 millioner euro for huset, eller nærmere ti millioner kroner - og har brukt omtrent det samme på å pusse opp. Sluttsummen er dermed etter alt å dømme rundt 20 millioner kroner.

Salbuvik vil helst ikke snakke om priser.

– Attraktivt beliggende eiendommer i Italia er ikke billigere enn i Norge. Det finnes selvfølgelig mange rimelige eiendommer, men stiller man krav til beliggenhet og standard blir det som i Norge. Det samme gjelder byggearbeider. Ting kan gjøres billig, men da blir standarden deretter. Ønsker man kvitteringer, reklamasjonsrett og garantier for arbeider som holder norsk standard, er det i beste fall 20 prosent rimeligere enn her hjemme. Det eneste som er rimeligere er arbeidslønninger, for byggevarer, sanitærutstyr, hvite- og brunevarer koster det samme.

Les også: I disse byene er det billigere med hotell enn Airbnb

4,7 MILLIONER KRONER: Toscana. Enebolig med fire soverom. På fjellet. Foto: Finn.no.

Eiendomsprisene falt i Italia i mange år. Roma var en av byene som ble rammet, mens Venezia og Firenze lå mer stabilt, skrev Finansavisen for en tid tilbake.

– For de store, flotte og dyre eiendommene i Toscana har prisene falt dramatisk, jeg vil anslå 20-30 prosent, sa advokat Nina Reiersen høsten 2016. Hun har spesialisert seg på å hjelpe nordmenn som vil kjøpe, selge og eie eiendom i Italia.

Den norsk-italienske eiendomsmegleren Gabriella Gandolfi sa det slik tidligere i vår:

– De som kjøper i Italia, bruker oftere under 2 millioner kroner enn over 4 millioner kroner. De som kjøper i Frankrike har stort sett større budsjett. Kanskje fordi det er lettere å få lån i Frankrike, blant annet igjennom DnB/Luxenbourg. I Italia må man låne via en italiensk bank, for norske banker tar ikke pant i italienske eiendommer.

Dyrere enn planlagt?

47 MILLIONER KRONER: På den italienske riviera, i Liguria, finner vi denne luksusen. Foto: Finn.no.

Noen kjøpere har klaget over at det ble veldig mye dyrere enn de trodde å kjøpe hus i Italia, også når det gjelder Gandolfi.

– De viser blant annet til skatteregler og omkostninger til advokat og lignende? Hva tenker dere om det?

– Vi fikk god informasjon både muntlig og skriftlig om slikt på forhånd av Gabriella Gandolfi. Vi gjorde også en liten innsats på nettet. Vi har vel slik sett ikke hatt overraskelser på dette området. De lokale skatter og gebyrer har vi overlatt til en lokal forretningsfører som satte opp en detaljert budsjett som ser ut til å være korrekt, sier Salbuvik.

4,3 MILLIONER KRONER: Enebolig i santa Marinella. Fem soverom. Foto: Finn.no.

For å ha god orden og oversikt har de håndtert hele prosjektet, og ikke noe annet, gjennom en EUR-konto i DNB i Oslo.

– Dermed har vi til enhver tid oversikt over kostnader og annet vi måtte trenge til ligningsmyndighetene. Dessuten har vi opprettet en konto i italiensk bank hvor alle lokale skatter og avgifter belastes. Det gjør det meste svært enkelt og oversiktlig.

De beste rådene

– Hva er deres beste råd til de som vil investere i eiendom i Italia?

– Reis mye rundt. Tenk grundig gjennom behovene og det praktiske. Ombygging og oppussing fungerer godt om man følger reglene og innhenter referanser. Det viktigste er å ikke se det som en finansiell investering, men se på kultur, klima og mennesker.

De er kjent for Refsnes Gods.

– Hvordan er maten og vinen i Santa Marinella?

– Der, og det virker som om det gjelder hele Italia, er man veldig opptatt av egen mattradisjon og den er naturligvis basert på det som det til enhver tid er sesong for. Vi bor rett ved en frukt- og grønnsakhandler og der på fortauet, ser vi hva som høstes til enhver tid.

Les også: Hit reiser vi i 2018

SMART STRATEGI: - Italienske håndverkere og leverandører har forstått at de får nye kunder gjennom gode referanser. De gir seg ikke før du tar dem i hånden, ser dem i øynene og bekrefter at du er fornøyd, sier Widar Salbuvik. Foto: Privat.

I deres område dyrkes det mye artisjokk fra januar til april - med egen artisjokkfestival i nabobyen Ladispoli - og tomater og ulike sitrusfrukter gjennom hele året.

– Når melonene er på sitt beste, flommer både butikker og restauranter over av det. I Santa Marinella er det mange aktive fiskere, slik at det er fisk- og skalldyr som dominerer på menyene. Hvem har vel ikke lyst på spagetti vongole, fritert akkar eller risotto med skalldyr? Pizza fra steinovn - og tiramizu eller gelato til dessert?

17,8 MILLIONER KRONER: Toscana. Ni soverom. Ved sjøen. Foto: Finn.no.

Selv i denne byen med knappe 20.000 fastboende er det mange slaktere og fiskebutikker, og alt er åpent selv på søndag formiddag.

– Med så stor fokus på grønnsaker, fisk og skalldyr, er det hvitvin som dominerer vinkartene og vingårdene rundt i Lazio. Den nærmeste ligger 10 minutter unna, her kan man ta med egne plastdunker som fylles med vin til 10 kroner literen, med «bensintappekran».

Les også:

Italiensk landsby betaler deg for å flytte dit

Slik blir Italia-turen enda bedre

Denne saken ble først publisert i Finansavisen.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:29 Vegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23 Unike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Nasjonalt portforbud etter at over 190 er drept i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:38 Over 150 drept og flere hundre såret i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka07:33 11 Lotto-millionærer tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55 Nord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43 Sent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30 Politikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57 Fant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50 Svømming: Årets raskeste tatt for doping13:46 Tre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33 Mueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04 Russisk agent innrømmer skyld12:58 Kenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49 Det er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09 To alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03 Betydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54 – 27 soldater drept av IS i Syria11:49 Brannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45 Nøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37 Premier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26 Snur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15 Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02 To tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00 Kongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48 Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»
Siste nytt
13:29MotorVegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23NorgeUnike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenNasjonalt portforbud etter at over 190 er drept i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:38VerdenOver 150 drept og flere hundre såret i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka07:33Penger11 Lotto-millionærer tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55VerdenNord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43SportSent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30VerdenPolitikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57VerdenFant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50SportSvømming: Årets raskeste tatt for doping13:46SportTre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33VerdenMueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04VerdenRussisk agent innrømmer skyld12:58SportKenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49NorgeDet er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09VerdenTo alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03NorgeBetydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54Verden– 27 soldater drept av IS i Syria11:49NorgeBrannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45SportNøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37SportPremier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26NorgeSnur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15SportNok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02VerdenTo tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00NorgeKongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48NorgeBrannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»
Populært