New Zealand er lei av å falle ut av kartet - lanserer kampanje

Du vet kanskje allerede hvor New Zealand ligger. Dessverre gjør ikke alle kartmakere det. Det vil newzealandske myndigheter gjøre noe med i en helsprø kampanjevideo.

En gang for over 700 år siden oppdaget polynesiske sjøfolk New Zealand for første gang. Senere oppdaget den nederlandske utforskeren Abel Janszoon Tasman New Zealand som den første europeer. Siden den gang har New Zealand blitt oppdaget både en og to ganger, ikke minst av turister som har oppdaget at landet er et aldeles utmerket reisemål.

Her ligger New Zealand, om du skulle være i tvil.
Her ligger New Zealand, om du skulle være i tvil.

Kanskje vet du allerede hvor New Zealand ligger. Vi snakker altså om landet som ligger et stykke ut i havet øst for Australia, omtrent rett under Norge, om du tar notater, helt ut i høyrekanten av de fleste verdenkart. Det er i hvert fall der det burde ligge. Dessverre for New Zealand, gjør det ikke alltid det.

Nuvel.

Les også: Slik vil verdens land promotere seg selv

Ofte glemt

New Zealand blir nemlig ofte glemt når kart skal lages. Enten havner de utfor selve kartet, eller så droppes de i stiliserte kartutgaver, gjemt under en infoboks, skjult bak en artig illustrasjon, druknet i Stillehavet. Du finner mange eksempler på nettsiden World Maps without New Zealand.

Sverige liker det ikke når Norge droppes fra kartet. Her er grunnen. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Sverige liker det ikke når Norge droppes fra kartet. Her er grunnen. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Og få, forutenom newzealendere, later til å bry seg om at landet stadig vekk blir borte. Det er ikke som svenskene som roper ut over at Norge ikke er med på europakartet på euroen. Ikke fordi svenskene er så utrolig trevlige eller synes at Norge er et så jätteskönt land, for det synes de ikke. Svenskene er bare lei seg fordi Sverige uten Norge ser ut som en kjempestor penis.

Ingen har hittil ropt ut at landet deres ser ut som en penis, eller en annen kjønnsdel, bare fordi New Zealand ikke er med på verdenskartet.

Nuvel.

Les også: Finn én feil med dette bildet

Promovideo

Newzealendere er i hvert fall fullstendig klar over sin egen eksistens. Derfor har landets turistmyndigheter laget en promofilm som de håper skal befeste New Zealands posisjon på kartet en gang for alle.

I kampanjen, med hashtaggen #getNZonthemap, spiller både komiker Rhys Darby, kjent fra serien Flight of the Conchords, samt den newzealandske statsministeren Jacinda Aredern.

Er det en konspirasjon, spør Rhys Darby i filmen - og gir uttrykk for en frykt for at folk kanskje kan komme til å droppe New Zealand i tro om at hele landet bare er en eneste stor feil.

Se den morsomme videoen øverst.

Les også: Slik har du neppe sett en sikkerhetsvideo før

Se video: Turistkontoret til New Zealand måtte trekke promovideo etter «kjempetabbe»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden