Nytt cruiseskip får undervannslounge - bygges i Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk rederi vil gi passasjerene unik opplevelse under vann. Har bestilt seks nye cruiseskip med undervannslounge fra norsk skipsverft.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det mangler ikke på luksustilbud og spektakulære attraksjoner når nye cruiseskip skal lokke til seg passasjerene.

ABC Nyheter har tidligere skrevet om rederiet Norwegian Cruise Line som satser på cruiseskip med både vannpark og en 300 meter lang racerbilbane om bord. Vi har også omtalt Celebrity Cruises som bygger nytt luksusskip med lugarer hvor vinduene går fra gulv til tak og hvor et «magisk teppe» på utsiden av skipet skal kunne ta passasjerene helt ned til vannoverflaten.

Les også: Celebrity Cruises satser på utsikt med sitt nye skip Celebrity Edge

I en svært konkurransedrevet turistindustri, prøver cruiseselskapene stadig å overgå hverandre med innovasjon. Og nå kommer det franske rederiet Ponant med en nyvinning de håper har appell:

En undervannslounge som gir passasjene mulighet til å følge med på livet under havflaten gjennom to kikkhull.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blue Eye Lounge

«Blue Eye Lounge» er navnet på den unike undervannsloungen designet av den franske stjernearkitekten og oceanografen Jacques Rougerie.

– For første gang skal passasjerer på cruise få kjenne på og være i sentrum av en undervannsverden, sier Rougerie om loungen hvor designet er inspirert av maneter og hvaler. De to «øynene» på hver siden av skroget er formet som øynene på en hval, skriver nettstedet architecturaldigest.com.

Les også: Nytt cruiseskip får racerbane

Ekspedisjonscruise

De seks cruiseskipene blir 131 meter lange og 18 meter brede og vil tilby ekspedisjonscruise i luksusklassen. Skipene skal seile til tropiske destinasjoner hvor større skip ikke kan seile, og vil ha plass til 180 passasjerer om bord, skriver Sunnmørsposten.

Skrogene på de nye skipene blir bygget ved Tulcea-verftet i Romania, før de slepes til Nordvestlandet og utrustes ved Søviknesverftet i Haram.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nettsiden til det franske rederiet blir de to første cruiseskipene, Le Lapérouse og Le Champlain, levert allerede i år, mens Le Bougainville og Le Dumont-d'Urville leveres i 2019. De to siste skipene, Le Surville og Le Bellot, skal stå ferdige i 2020, melder Ponant.

Se video av den spektakulære undervannsloungen øverst.

Les også: Carnival vil forvandle cruiseskip til smartbyer