Hit vil vi på norgesferie

Sommervær og sol i Lofoten - Foto: NTB scanpix.
Sommervær og sol i Lofoten - Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange nordmenn ønsker å legge ferien til Norge. Her er de mest populære stedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Aktive ferier har blitt en trend, og mange ønsker å feriere her hjemme i Norge. Flybillettsøk innenlands viser at mange søker seg til områder der natur og aktive opplevelser er lett tilgjengelig, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen.

FINNs reiseundersøkelse for 2018, gjennomført av Norstat, viser at 20 prosent av respondentene har planer om å tilbringe den kommende sommeren hjemme i Norge. Og åtte av ti svarer at de ønsker å feriere både i Norge og utland.

Nord-Norge opplevde stor vekst i 2017, og var et ettertraktet reisemål for sommeren 2017. Tall fra FINN reise viser at søk på flybilletter til Hammerfest doblet seg fra 2015 til 2017, og billetter til Leknes og Svolvær ble søkt på 76 prosent flere ganger i samme periode. Også søk på billetter til Bodø, Tromsø og Alta har økt solid de siste to årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Reiser til Nord-Norge, med Lofoten i spissen, blir stadig mer populært. Vi reiser året rundt nå og tiltrekkes av aktiviteter som du kan gjøre i de ulike sesongene, som toppturer, fiske, surfing, kajakkpadling, snøscootersafari, sier Christiansen.

Å leie feriehus eller hytte i Norge har også blitt mer populært, og fra 2015 til 2017 opplevde FINN reise her en vekst på 50 prosent, samtidig som antall ferieboliger lagt ut for utleie har økt markant. Aktivitetsferier, gjerne i kombinasjon med fjell eller sjø, er en gjenganger når man ser på feriehusstatistikken fra FINN reise for 2017.

Les også: Lokker det med Dubai, Maldivene, Bali og Mauritius?

Blant de mest populære destinasjonene innenlands finner vi hele syv fjell- og skidestinasjoner, med Trysil på toppen og Hemsedal på andreplass.

Blant andre populære destinasjoner i Norge i fjor, finner vi steder litt lenger sør i landet, som Kristiansand, Kragerø og Hvaler, steder som er særlig attraktive sommerstid, viser tall fra FINN reise.

Topp 10 mest søkte/bestilte feriehusdestinasjoner i 2017:

 1. Trysil
 2. Hemsedal
 3. Kristiansand
 4. Geilo
 5. Hafjell
 6. Kragerø
 7. Sjusjøen
 8. Hvaler
 9. Norefjell
 10. Beitostølen

Topp 10 mest søkte/bestilte feriehusdestinasjoner første halvdel av januar 2018:

 1. Trysil
 2. Hemsedal
 3. Hafjell
 4. Geilo
 5. Norefjell
 6. Sjusjøen
 7. Hovden
 8. Rauland
 9. Sirdal
 10. Oppdal

Les også:
Ja, vi elsker … Sverige!
Denne saken er først publisert i Hegnar.no