Verdens fineste kjøreturer

Lonely Planets nye bok «Epic Drives of the world» gir deg garantert lyst til å sette deg i bilen – og bare kjøre av gårde.

«On the road again

I just can’t wait to get on the road again

The life I love is makin’ music with my friends

And I can’t wait to get on the road again

On the road again

Goin’ places that I’ve never been

Seein’ things that I may never see again

And I can’t wait to get on the road again»

Willie Nelson

I den nye boka tar det kjente guidebokselskapet oss med på ikke mindre enn 50 av verdens mest episke, klassiske kjøreturer – og tipser om 150 til! Her finner du turer både av den enkle varianten, på kjente og velbrukte veier – og noen som fordrer litt mer eventyrånd. Her er ti av seniorskribent og produsent Oliver Smiths håndplukkede favoritter til Dagsavisen!

1. Ringveien på Island

Dette er ringveienes herre! Islands Rute 1 tar deg rundt hele den magiske sagaøya. Kjør gjennom endeløse, svarte lavafelt, forbi mektige fosser, buldrende vulkaner, lyseblå isbreer og isbresjøer, med ville kystlandskap ved din side – hele veien rundt. Stopp for å vandre på nattsvarte lavastrender eller på de gresskledde heiene. Ta en dupp i en varm kilde etter en ridetur på en ekte islandshest. For her gjelder det ikke bare å komme seg rundt, men også å nyte turen underveis! Turen starter og stopper i Reykjavik, øyas livlige hovedstad.

Distanse: 1336 km.

Tips: Du kan leie bil på flyplassen eller i Reykjavik. Eller ta med din egen bil med Smyril Line fra Hirtshals i Danmark! Hovedsesong er fra juni til august – men da er det også dyrt og mange på veien. Mai og september er gode alternativer. Du bør beregne minst 10–14 dager på rundturen.

Les også: Islands ville vestfjorder

2. Kjør selv-safari i Zambia

De fleste safarifarere reiser vanligvis ut med en kyndig guide. Men på en kjør selv-tur er du din egen guide, sjåfør, kartleser, kokk og førstehjelper. Men ikke la det skremme deg! Et bra sted for et slikt eventyr er Zambia et av Afrikas minst befolkede land. Fra hovedstaden Lusaka kan du kjøre Great East Road til en av de beste nasjonalparkene i landet, South Luangwa, som er kjent for blant annet elefanter, løver og leoparder, i tillegg til store bøffelflokker og en stor bestand av villhunder, en av Afrikas mest sjeldne arter. Og 400 ulike typer fugler! Veien til nasjonalparken går gjennom vakre landskaper og forbi landsbyer med små hytter med stråtak, åskledde skoger og gressmarker.

Distanse: Fra Lusaka til South Luangwas hovedport, Mfuwe Gate, via Great East Road, er det rundt 700 kilometer én vei.

Tips: Du kan kjøre selv og sove over på bush camps eller på lodger i parken. Uansett bør du hyre en lokal guide som kan vise vei til de beste stedene og fortelle om viltet.

Saken fortsetter under

Klar for et eventyr? Prøv kjør selv-safari i Zambia! FOTO: LONELY PLANET
Klar for et eventyr? Prøv kjør selv-safari i Zambia! FOTO: LONELY PLANET

3. Panoramaruten i Sør-Afrika

Turen over Drakensburg Escarpment er full av geologiske underverker og gamle gullgraverbyer. Turen starter i byen Hoedspruit, og tar deg først gjennom åkre fulle av appelsintrær, mango og avokado, før landskapet begynner å reise seg i dramatiske klippeformasjoner. Ved The Three Rondavels kjører du inn gjennom en av verdens lengste og dypeste kløfter, før du fortsetter videre over et høyt platå og gjennom daler fulle av vakre fosser. Det er ikke mange kilometerne mellom utsiktspunktene. Etter den lille lunsjbyen Graskop, tar Panoramaruten en mer kulturell sving. Du kjører nå inn i gullgraverland. På midten av 1800-tallet ble det funnet gull her. I dag er gruvene i Pilgrim´s Rest stengt, men byen står fortsatt som et minne over gamle dager.

Distanse: Hoedspruit i Limpopoprovinsen til Pilgrim’s Rest i Mpumalangaprovinsen, 209 km.

Tips: Det går innenriksfly fra Johannesburg og Cape Town til Hoedspruit, der du kan leie bil.

4. Icefield Parkway i Canada

Snøkledde, majestetiske fjelltopper, mer enn 100 glinsende isbreer, azurblå innsjøer og mer viltliv enn du ser på en gjennomsnittlig safari er noe av det som venter deg om du kjører en av verdens aller vakreste bilturer, mellom Lake Louise til Jasper i det sørvestlige Canada. Turen går over iskledde vidder og gjennom dype daler. Her får du ekstremt mye spektakulært og variert terreng pakket inn på en relativt kort strekning! Er du heldig, kan du også få et glimt av en bjørn! Beste tid å se dem på er mellom juni og august. Elger, ørner og ville fjellgeiter er enda lettere å få øye på.

Distanse: Lake Louise til Jasper Town, 230 km.

Tips: Du kan fly inn til Calgary International Airport, to timers kjøretur fra Lake Louise. Kjør gjerne på høsten for å unngå sommertrafikken.

5. Havanna til Viñales på Cuba

I det ene øyeblikket har du en drømmeaktig dueblå Buick foran deg, og det neste en åpen, knallrød Chevrolet Bel Air med sølvfinner, fulgt av en kongelilla Cadillac. En kjøretur fra hovedstaden Havanna til jordbruksbyen Viñales vest på øya, er som å kjøre i en eneste lang veteranbilparade av amerikanske 1950-talls doninger. Og akkurat som landskapet endrer seg underveis, gjør bilene det også. I Havanna er mange flotte og velholdte, men etter hvert er det godt brukte og -opplastede arbeidshester som er snekret sammen etter beste evne. Siste del av turen går gjennom yucca- og tobakkplantasjeland.

Distanse: Havanna til Viñales, 180 km.

Tips: Du kan leie biler fra statlig eide bilutleiefirmaer på flyplassen, men de må leies lang tid i forveien, er dyre og ofte i dårlig stand. Sjekk nettet for anbefalte utleiere – og eventuelle advarsler! Ofte kan det være like greit å leie bil og sjåfør i Havanna.

6. West Atlantic Way i Irland

Vill og vakker! Irenes vestkyst byr på en spektakulær og dramatisk kjøretur på smale, svingete veier mellom øde strender og ruvende klippelandskap, der Atlanterhavets bølger ustoppelig ruller inn. Oppe på hedene kan du besøke eldgamle slott, pittoreske landsbyer og superkoselige puber, der du kan høre den tradisjonelle irske folkemusikken. Ruten starter på Inishowen Peninsula i Donegal, øyas nordvestlige, rå og øde hjørne, pepret av gamle ruiner. Få med deg de mange severdighetene langs Ring of Kerry og den livlige kystbyen Galway, før ruten ender i gourmetbyen Kinsale i sørvest. Stikk innom noen av østers-, fisk- og muslingfarmene underveis, og nyt det beste av havets frukter.

Distanse: Inishowen til Kinsale, 2600 km. Men flere snarveimuligheter!

Tips: Fly inn til Belfast, 15 mil unna startpunktet. Du kan fly ut fra Cork Airport ved Kinsale. Det er imidlertid dyrt ikke å returnere leiebil fra same sted som du leide den, så du kan eventuelt kjøre tilbake til utgangspunktet via en av de raskere hovedveiene gjennom øya. Kjør mellom april og oktober.

7. Great Ocean Road i Australia

Australias mest berømte road trip går gjennom det varierte kystlandskapet i staten Victoria, vest for Melbourne. Underveis kjører du gjennom sjarmerende kystbyer, nasjonalparker – og helt ut til de berømte kalksteinsklippene Twelve Apostles, som ruver ute i havet. The Great Ocean Road er faktisk opprinnelig et krigsminne. Veien ble bygget av 3000 australske tjenestemenn som nylig kom hjem fra første verdenskrig, som en hyllest til deres falne venner. Hele ruten fra Torquay til Allansford sto ferdig i 1932. Hold utkikk etter koalaer i eukapyptusskogene og krokodiller under gummitrærne!

Distanse: Lei bil i Melbourne, og kjør vestover til Torquay, der Great Ocean Road starter. Turen går videre via Apollo Bay og ut til Twelve Apostles. Ta gjerne innlandsruten gjennom den gamle tømmerbyen Forrest på tilbaketuren. Hele rundturen er på 550 km.

Tips: Veien er åpen hele året, men oktober til mai er de beste månedene, om du ønsker å nyte strandlivet også. For å se hvaler er det mai til september som gjelder.

Les også: Tropisk storbyliv i Brisbane

8. Schwarzwald hochstrasse i Tyskland

Lag på lag med fjell, åser og dype, mystiske skoger gjør Schwarzwaldhochstrasse til en kjøretur som tatt ut av et Brødrene Grim-eventyr. Du kjører slett ikke bare inne i svarte skauen. B500 byr også på luftige høyder og eventyrslott. Derfor er det ikke så rart at den regnes som den aller vakreste veistrekningen i Tyskland. Veien, som er en av landet eldste panoramaruter, klatrer opp fra den snertne, lille spabyen Baden-Baden til litt anonyme Freudenstadt. Etter hvert avdekkes nye landskaper som sidene i en pop-opp bok – en pepperkakelandsby, et fagert slott på en åstopp eller et gjøkur på størrelse med et helt hus. Schwarzwaldsturen er nemlig både meget familievennlig, men byr samtidig på en følelse av å kjøre gjennom øde villmark.

Distanse: Baden-Baden til Triberg, 60 km. Få også med deg Kinzig-dalen og Triberg, til sammen 121 km. Akkurat passe for en langhelg!

Tips: Fly til Frankfurt og lei bil her. Veien er åpen hele året. Matelskere bør ta en avstikker til Baiersbonn. Landsbyen med færre enn 16.000 innbyggere har nemlig to tre stjerners michelinrestauranter, og to med én stjerne!

9. Blue Ridge Mountains i USA

Den 924 kilometer lange kjøreturen gjennom Blue Ridge Mountains er en av de flotteste road trip´ene du kan ta i USA, spesielt tidlig på høsten, når fargene flammer opp fjellsidene. Arbeidet med Skyline Drive (169 km) og Blue Ridge Parkway (755 km) begynte etter den store depresjonen på 1930-tallet, faktisk nettopp med tanke på turisme. På de to veistrekningene som snirkler seg langs de sørlige Appalachenes ryggrad er det imidlertid langt mellom neonskiltene. Så når du eller bilen trenger energipåfyll, må du svinge ned til en av de mange små bluegrassbyene i Virginia og North Carolina.

Distanse: Skyline Drive nordlige startpunkt ligger nær Front Royal, mens The Blue Ridge Parkways sørlige endepunkt ligger mellom Great Smoky Mountains National Park og cherokeefolkets reservat i i North Carolina. Total lengde er 924 kilometer.

Tips: Fly inn til Washington DC og lei bil her. Hesrfra er det 1,5 times kjøring til Front Royal. Tidlig høst er en flott tid å se området på.

10. Picos de Europa, Spania

Spanias nordlige kyst er fortsatt litt ukjent for nordmenn. Start i Bilbao, gjør en sving innom den baskiske bastionen Vitoria-Gasteiz og matbyen San Sebastian, før du snur nesen opp- og østover, og snirkler deg gjennom fjellkjeden Picos de Europa, som følger hele den nordlige kysten. Her kjører du på smale og pittoreske veier gjennom trange kløfter og små, hyggelige landsbyer. Ta en stopp i fjellbyen Oviedo, før du fortsetter til pilegrimsbyen Santiago og helt ut til Finisterre – verdens ende, på den spanske vestkysten. Underveis kan du bo på flotte paradorer, ombygde klostre, slott og palasser.

Distanse: Bilbao-Finisterre, 1000 km.

Tips: Du kan fly direkte til Bilbao i sommerhalvåret, og leie bil herfra. Det er også flott å returnere via kystveien.

Les også: Road trip i Namibia - kjør selv-ferie i et av verdens tynnest befolkede land!

Saken er først publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver i bolig i Sola18:48 Her har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32 USAs Ukraina-ambassadør forklarte seg om ukjent telefonsamtale18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:05 140 dødsulykker med vogntog gransket00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Aps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51 – Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26 Lyntog som myte og mysterium19:00 Forsvunnet i 30 år - nå er den gjenoppdaget18:51 Bergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49 Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22 Politiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10 Forslag til tvangsbruk i norske fengsler slaktes: – Vil ramme kvinner svært hardt18:01 Ap forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53 Kashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44 Stortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20 Flertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57 Monica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46 Russisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans
Siste nytt
19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver i bolig i Sola18:48VerdenHer har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør forklarte seg om ukjent telefonsamtale18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:05Motor140 dødsulykker med vogntog gransket00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01MotorSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorAps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51Reise– Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26StemmerLyntog som myte og mysterium19:00VerdenForsvunnet i 30 år - nå er den gjenoppdaget18:51NorgeBergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49VerdenBolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22NorgePolitiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10PolitikkForslag til tvangsbruk i norske fengsler slaktes: – Vil ramme kvinner svært hardt18:01PolitikkAp forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53SportKashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44NorgeStortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20NorgeFlertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57SportMonica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46SportRussisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans
Populært