Verdens fineste kjøreturer

Lonely Planets nye bok «Epic Drives of the world» gir deg garantert lyst til å sette deg i bilen – og bare kjøre av gårde.

«On the road again

I just can’t wait to get on the road again

The life I love is makin’ music with my friends

And I can’t wait to get on the road again

On the road again

Goin’ places that I’ve never been

Seein’ things that I may never see again

And I can’t wait to get on the road again»

Willie Nelson

I den nye boka tar det kjente guidebokselskapet oss med på ikke mindre enn 50 av verdens mest episke, klassiske kjøreturer – og tipser om 150 til! Her finner du turer både av den enkle varianten, på kjente og velbrukte veier – og noen som fordrer litt mer eventyrånd. Her er ti av seniorskribent og produsent Oliver Smiths håndplukkede favoritter til Dagsavisen!

1. Ringveien på Island

Dette er ringveienes herre! Islands Rute 1 tar deg rundt hele den magiske sagaøya. Kjør gjennom endeløse, svarte lavafelt, forbi mektige fosser, buldrende vulkaner, lyseblå isbreer og isbresjøer, med ville kystlandskap ved din side – hele veien rundt. Stopp for å vandre på nattsvarte lavastrender eller på de gresskledde heiene. Ta en dupp i en varm kilde etter en ridetur på en ekte islandshest. For her gjelder det ikke bare å komme seg rundt, men også å nyte turen underveis! Turen starter og stopper i Reykjavik, øyas livlige hovedstad.

Distanse: 1336 km.

Tips: Du kan leie bil på flyplassen eller i Reykjavik. Eller ta med din egen bil med Smyril Line fra Hirtshals i Danmark! Hovedsesong er fra juni til august – men da er det også dyrt og mange på veien. Mai og september er gode alternativer. Du bør beregne minst 10–14 dager på rundturen.

Les også: Islands ville vestfjorder

2. Kjør selv-safari i Zambia

De fleste safarifarere reiser vanligvis ut med en kyndig guide. Men på en kjør selv-tur er du din egen guide, sjåfør, kartleser, kokk og førstehjelper. Men ikke la det skremme deg! Et bra sted for et slikt eventyr er Zambia et av Afrikas minst befolkede land. Fra hovedstaden Lusaka kan du kjøre Great East Road til en av de beste nasjonalparkene i landet, South Luangwa, som er kjent for blant annet elefanter, løver og leoparder, i tillegg til store bøffelflokker og en stor bestand av villhunder, en av Afrikas mest sjeldne arter. Og 400 ulike typer fugler! Veien til nasjonalparken går gjennom vakre landskaper og forbi landsbyer med små hytter med stråtak, åskledde skoger og gressmarker.

Distanse: Fra Lusaka til South Luangwas hovedport, Mfuwe Gate, via Great East Road, er det rundt 700 kilometer én vei.

Tips: Du kan kjøre selv og sove over på bush camps eller på lodger i parken. Uansett bør du hyre en lokal guide som kan vise vei til de beste stedene og fortelle om viltet.

Saken fortsetter under

Klar for et eventyr? Prøv kjør selv-safari i Zambia! FOTO: LONELY PLANET
Klar for et eventyr? Prøv kjør selv-safari i Zambia! FOTO: LONELY PLANET

3. Panoramaruten i Sør-Afrika

Turen over Drakensburg Escarpment er full av geologiske underverker og gamle gullgraverbyer. Turen starter i byen Hoedspruit, og tar deg først gjennom åkre fulle av appelsintrær, mango og avokado, før landskapet begynner å reise seg i dramatiske klippeformasjoner. Ved The Three Rondavels kjører du inn gjennom en av verdens lengste og dypeste kløfter, før du fortsetter videre over et høyt platå og gjennom daler fulle av vakre fosser. Det er ikke mange kilometerne mellom utsiktspunktene. Etter den lille lunsjbyen Graskop, tar Panoramaruten en mer kulturell sving. Du kjører nå inn i gullgraverland. På midten av 1800-tallet ble det funnet gull her. I dag er gruvene i Pilgrim´s Rest stengt, men byen står fortsatt som et minne over gamle dager.

Distanse: Hoedspruit i Limpopoprovinsen til Pilgrim’s Rest i Mpumalangaprovinsen, 209 km.

Tips: Det går innenriksfly fra Johannesburg og Cape Town til Hoedspruit, der du kan leie bil.

4. Icefield Parkway i Canada

Snøkledde, majestetiske fjelltopper, mer enn 100 glinsende isbreer, azurblå innsjøer og mer viltliv enn du ser på en gjennomsnittlig safari er noe av det som venter deg om du kjører en av verdens aller vakreste bilturer, mellom Lake Louise til Jasper i det sørvestlige Canada. Turen går over iskledde vidder og gjennom dype daler. Her får du ekstremt mye spektakulært og variert terreng pakket inn på en relativt kort strekning! Er du heldig, kan du også få et glimt av en bjørn! Beste tid å se dem på er mellom juni og august. Elger, ørner og ville fjellgeiter er enda lettere å få øye på.

Distanse: Lake Louise til Jasper Town, 230 km.

Tips: Du kan fly inn til Calgary International Airport, to timers kjøretur fra Lake Louise. Kjør gjerne på høsten for å unngå sommertrafikken.

5. Havanna til Viñales på Cuba

I det ene øyeblikket har du en drømmeaktig dueblå Buick foran deg, og det neste en åpen, knallrød Chevrolet Bel Air med sølvfinner, fulgt av en kongelilla Cadillac. En kjøretur fra hovedstaden Havanna til jordbruksbyen Viñales vest på øya, er som å kjøre i en eneste lang veteranbilparade av amerikanske 1950-talls doninger. Og akkurat som landskapet endrer seg underveis, gjør bilene det også. I Havanna er mange flotte og velholdte, men etter hvert er det godt brukte og -opplastede arbeidshester som er snekret sammen etter beste evne. Siste del av turen går gjennom yucca- og tobakkplantasjeland.

Distanse: Havanna til Viñales, 180 km.

Tips: Du kan leie biler fra statlig eide bilutleiefirmaer på flyplassen, men de må leies lang tid i forveien, er dyre og ofte i dårlig stand. Sjekk nettet for anbefalte utleiere – og eventuelle advarsler! Ofte kan det være like greit å leie bil og sjåfør i Havanna.

6. West Atlantic Way i Irland

Vill og vakker! Irenes vestkyst byr på en spektakulær og dramatisk kjøretur på smale, svingete veier mellom øde strender og ruvende klippelandskap, der Atlanterhavets bølger ustoppelig ruller inn. Oppe på hedene kan du besøke eldgamle slott, pittoreske landsbyer og superkoselige puber, der du kan høre den tradisjonelle irske folkemusikken. Ruten starter på Inishowen Peninsula i Donegal, øyas nordvestlige, rå og øde hjørne, pepret av gamle ruiner. Få med deg de mange severdighetene langs Ring of Kerry og den livlige kystbyen Galway, før ruten ender i gourmetbyen Kinsale i sørvest. Stikk innom noen av østers-, fisk- og muslingfarmene underveis, og nyt det beste av havets frukter.

Distanse: Inishowen til Kinsale, 2600 km. Men flere snarveimuligheter!

Tips: Fly inn til Belfast, 15 mil unna startpunktet. Du kan fly ut fra Cork Airport ved Kinsale. Det er imidlertid dyrt ikke å returnere leiebil fra same sted som du leide den, så du kan eventuelt kjøre tilbake til utgangspunktet via en av de raskere hovedveiene gjennom øya. Kjør mellom april og oktober.

7. Great Ocean Road i Australia

Australias mest berømte road trip går gjennom det varierte kystlandskapet i staten Victoria, vest for Melbourne. Underveis kjører du gjennom sjarmerende kystbyer, nasjonalparker – og helt ut til de berømte kalksteinsklippene Twelve Apostles, som ruver ute i havet. The Great Ocean Road er faktisk opprinnelig et krigsminne. Veien ble bygget av 3000 australske tjenestemenn som nylig kom hjem fra første verdenskrig, som en hyllest til deres falne venner. Hele ruten fra Torquay til Allansford sto ferdig i 1932. Hold utkikk etter koalaer i eukapyptusskogene og krokodiller under gummitrærne!

Distanse: Lei bil i Melbourne, og kjør vestover til Torquay, der Great Ocean Road starter. Turen går videre via Apollo Bay og ut til Twelve Apostles. Ta gjerne innlandsruten gjennom den gamle tømmerbyen Forrest på tilbaketuren. Hele rundturen er på 550 km.

Tips: Veien er åpen hele året, men oktober til mai er de beste månedene, om du ønsker å nyte strandlivet også. For å se hvaler er det mai til september som gjelder.

Les også: Tropisk storbyliv i Brisbane

8. Schwarzwald hochstrasse i Tyskland

Lag på lag med fjell, åser og dype, mystiske skoger gjør Schwarzwaldhochstrasse til en kjøretur som tatt ut av et Brødrene Grim-eventyr. Du kjører slett ikke bare inne i svarte skauen. B500 byr også på luftige høyder og eventyrslott. Derfor er det ikke så rart at den regnes som den aller vakreste veistrekningen i Tyskland. Veien, som er en av landet eldste panoramaruter, klatrer opp fra den snertne, lille spabyen Baden-Baden til litt anonyme Freudenstadt. Etter hvert avdekkes nye landskaper som sidene i en pop-opp bok – en pepperkakelandsby, et fagert slott på en åstopp eller et gjøkur på størrelse med et helt hus. Schwarzwaldsturen er nemlig både meget familievennlig, men byr samtidig på en følelse av å kjøre gjennom øde villmark.

Distanse: Baden-Baden til Triberg, 60 km. Få også med deg Kinzig-dalen og Triberg, til sammen 121 km. Akkurat passe for en langhelg!

Tips: Fly til Frankfurt og lei bil her. Veien er åpen hele året. Matelskere bør ta en avstikker til Baiersbonn. Landsbyen med færre enn 16.000 innbyggere har nemlig to tre stjerners michelinrestauranter, og to med én stjerne!

9. Blue Ridge Mountains i USA

Den 924 kilometer lange kjøreturen gjennom Blue Ridge Mountains er en av de flotteste road trip´ene du kan ta i USA, spesielt tidlig på høsten, når fargene flammer opp fjellsidene. Arbeidet med Skyline Drive (169 km) og Blue Ridge Parkway (755 km) begynte etter den store depresjonen på 1930-tallet, faktisk nettopp med tanke på turisme. På de to veistrekningene som snirkler seg langs de sørlige Appalachenes ryggrad er det imidlertid langt mellom neonskiltene. Så når du eller bilen trenger energipåfyll, må du svinge ned til en av de mange små bluegrassbyene i Virginia og North Carolina.

Distanse: Skyline Drive nordlige startpunkt ligger nær Front Royal, mens The Blue Ridge Parkways sørlige endepunkt ligger mellom Great Smoky Mountains National Park og cherokeefolkets reservat i i North Carolina. Total lengde er 924 kilometer.

Tips: Fly inn til Washington DC og lei bil her. Hesrfra er det 1,5 times kjøring til Front Royal. Tidlig høst er en flott tid å se området på.

10. Picos de Europa, Spania

Spanias nordlige kyst er fortsatt litt ukjent for nordmenn. Start i Bilbao, gjør en sving innom den baskiske bastionen Vitoria-Gasteiz og matbyen San Sebastian, før du snur nesen opp- og østover, og snirkler deg gjennom fjellkjeden Picos de Europa, som følger hele den nordlige kysten. Her kjører du på smale og pittoreske veier gjennom trange kløfter og små, hyggelige landsbyer. Ta en stopp i fjellbyen Oviedo, før du fortsetter til pilegrimsbyen Santiago og helt ut til Finisterre – verdens ende, på den spanske vestkysten. Underveis kan du bo på flotte paradorer, ombygde klostre, slott og palasser.

Distanse: Bilbao-Finisterre, 1000 km.

Tips: Du kan fly direkte til Bilbao i sommerhalvåret, og leie bil herfra. Det er også flott å returnere via kystveien.

Les også: Road trip i Namibia - kjør selv-ferie i et av verdens tynnest befolkede land!

Saken er først publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:08 Sju elever omkom da skole raste sammen i Kenya09:05 Tyske Condor flyr videre til tross for konkurs09:00 Ving-kunder i Trøndelag må bli hjemme08:57 Norges avtale nesten i boks – avtalen med EU amazonas-blokkert08:39 Reiseforsikring gjelder ikke ved konkurs08:36 Analytiker: Flere grunner til Thomas Cook-konkurs08:25 Menneskerettsadvokat pågrepet i Egypt08:11 Tornado-fly mistet to drivstofftanker08:03 Johnson ville ikke komme Thomas Cook til unnsetning07:44 Reisegarantifondet: Har kontroll på hvor folk oppholder seg07:37 Krisemøter i Ving07:37 Boris Johnson gir Iran skylden for oljeangrep i Saudi-Arabia07:36 «Game of Thrones» tronet under Emmy-utdelingen07:09 Leger Uten Grenser anklager WHO for rasjonering av ebolavaksine i Kongo07:00 Ny statistikkbase: Oslo og Finnmark på voldstoppen06:03 Thomas Cook slått konkurs – hundretusener av turister rammes05:50 Dette skjer i dag05:47 Dette skjedde i natt05:30 Arbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti04:56 Flyktninger reiser tilbake til Eritrea04:48 Demokrater vil stille Trump for riksrett04:24 Tre Emmy-priser til «Chernobyl»03:40 Flere på fulltid i byggebransjen03:06 Emmy åpnet med priser til «Mrs. Maisel»02:43 Van Gogh-verk solgt på auksjon i Belgia02:03 Gründere ber om fiskeforbud ved undervannsrestaurant01:31 Italia tar imot 182 mennesker reddet i Middelhavet01:15 Danske pensjonsselskaper øremerker 350 milliarder til grønn omstilling00:27 Ny uke med storstreik i amerikansk bilindustri23:40 Skrantende Thomas Cook får ingen løfter av britenes regjering23:33 Fare for sykehusstreik fra tirsdag22:48 Egypt advarer journalister som dekker demonstrasjonene mot presidenten22:17 Her begraver de isbreen21:59 Rosenborg snudde og vant mot Mjøndalen21:46 2015-2019: Varmeste femårsperiode på 150 år21:44 Bendtner hyllet i hjemmedebuten, men 0-0 i toppkampen21:26 To personer reddet fra synkende seilbåt i Rogaland21:17 Kallmyr toner ned dronetrusselen mot norsk olje og gass20:43 For første gang leder Elizabeth Warren over Biden20:21 18-åring i storform da Odd vant over Sarpsborg20:19 Viking ydmyket Vålerenga, vant 4-0 i Oslo20:18 Strømsgodset tok viktig borteseier mot Tromsø20:17 Opptur for Lillestrøm, nedtur for Kristiansund etter 1-120:16 Bunnlaget Ranheim satte kjepper i hjulene for gulljagende Glimt19:46 Dette er fotavtrykket til en neandertaler19:29 Liverpool fortsatte den perfekte sesongstarten med seier over Chelsea19:01 Mann i 40-årene påkjørt i fotgjengerfelt i Lyngdal18:57 Svenskeid tankskip blir frigitt i Iran18:54 Solberg om plass i Sikkerhetsrådet: – Det er bare Norge som kan ivareta norske interesser18:08 Kjedekollisjon på E617:39 Arbeidsrettsadvokat mener Felleskjøpet-streiken er lovlig17:30 Havarikommisjonen skal undersøke båtulykke i Harstad17:25 Start ble ydmyket og tapte for første gang siden juni17:17 Hvordan klarer et så lite parti å krangle så mye?16:58 Trump har ingen intensjon om å møte iranere16:56 Manchester United senket av et effektivt West Ham16:51 Celtic og Ajer vendte til ny seier16:43 Solberg ble vist Equinors havvindfelt i New York16:05 Spinnvill Ødegaard-assist da Real Sociedad vant igjen15:23 Russer frigjorde Finnmark som 15-åring – nå kan han få norsk medalje15:21 Supporterbråk før HamKam møtte Start15:10 Gresk politi har pågrepet angivelig flykaprer15:00 Båtbrann i Halden sentrum spredde seg til brygge og bil14:34 Kvikkleire funnet flere steder rundt rasstedet i Nittedal14:12 Nye sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hongkong13:57 Virus drepte en halv milliard og ble utryddet. Nesten13:46 Minst fem skutt på swingersklubb i Kansas13:36 Solskjær med krystallklar beskjed - igjen: – Pogba går ingen steder12:45 Mistanke om russisk manipulasjon vil dominere mandagens WADA-styremøte12:38 Iran vil legge fram plan for Persiabukta12:08 Utagerende mann slo tilfeldig passasjer på Gardermoen12:00 Drillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef11:56 Friskmeldt Haaland med i Salzburg-troppen mot LASK11:44 Politiet gjør nye søk etter savnede Maja Herner10:33 De minste barna rammes oftest av grov vold09:58 Rapport: Sør-Sudans ledere plyndrer landet09:43 Stor svindelsak opp i Bergen tingrett09:15 Kjempekamp av Zuccarello, scoring og to målgivende i oppkjøringskamp09:13 Ferieparadis ble massegrav: – Det lukter fordervelse08:30 Forsker tror ikke norske kvinner vil innfri Solbergs ønske om flere barn08:02 22 omkom i bussulykke i Pakistan07:58 Hongkong forbereder seg på nye protester06:22 Kvinne reddet opp fra sjøen i Oslo – to personer sett løpe fra stedet06:21 Sri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:20 Colombias president ber om ytterligere sanksjoner mot Venezuela04:09 LO-topp slår alarm om deltidsstillinger03:55 Nye demonstrasjoner mot Egypts president03:15 FN: Houthienes stans i angrep kan føre til en slutt på krigen i Jemen02:36 Tidligere justisminister frykter at sexkjøpsloven har hatt feil effekt02:34 Over 100 skadd i kraftig jordskjelv i Albania02:11 Nytt jordskjelv i Albania01:56 Brann på gård i Nome slukket00:27 Lorena nedjustert til tropisk storm00:01 Advokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem23:59 Island bøtelagt etter Eurovision23:30 UP stoppet sjåfør som kjørte 85 kilometer i timen over fartsgrensa23:09 MC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg22:59 Barcelona og Messi snublet mot Granada
Siste nytt
09:08VerdenSju elever omkom da skole raste sammen i Kenya09:05VerdenTyske Condor flyr videre til tross for konkurs09:00NorgeVing-kunder i Trøndelag må bli hjemme08:57PengerNorges avtale nesten i boks – avtalen med EU amazonas-blokkert08:39NorgeReiseforsikring gjelder ikke ved konkurs08:36VerdenAnalytiker: Flere grunner til Thomas Cook-konkurs08:25VerdenMenneskerettsadvokat pågrepet i Egypt08:11VerdenTornado-fly mistet to drivstofftanker08:03VerdenJohnson ville ikke komme Thomas Cook til unnsetning07:44NorgeReisegarantifondet: Har kontroll på hvor folk oppholder seg07:37NorgeKrisemøter i Ving07:37VerdenBoris Johnson gir Iran skylden for oljeangrep i Saudi-Arabia07:36Verden«Game of Thrones» tronet under Emmy-utdelingen07:09VerdenLeger Uten Grenser anklager WHO for rasjonering av ebolavaksine i Kongo07:00NorgeNy statistikkbase: Oslo og Finnmark på voldstoppen06:03VerdenThomas Cook slått konkurs – hundretusener av turister rammes05:50NorgeDette skjer i dag05:47NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeArbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti04:56NorgeFlyktninger reiser tilbake til Eritrea04:48VerdenDemokrater vil stille Trump for riksrett04:24VerdenTre Emmy-priser til «Chernobyl»03:40NorgeFlere på fulltid i byggebransjen03:06VerdenEmmy åpnet med priser til «Mrs. Maisel»02:43VerdenVan Gogh-verk solgt på auksjon i Belgia02:03NorgeGründere ber om fiskeforbud ved undervannsrestaurant01:31VerdenItalia tar imot 182 mennesker reddet i Middelhavet01:15VerdenDanske pensjonsselskaper øremerker 350 milliarder til grønn omstilling00:27VerdenNy uke med storstreik i amerikansk bilindustri23:40VerdenSkrantende Thomas Cook får ingen løfter av britenes regjering23:33NorgeFare for sykehusstreik fra tirsdag22:48PolitikkEgypt advarer journalister som dekker demonstrasjonene mot presidenten22:17VerdenHer begraver de isbreen21:59SportRosenborg snudde og vant mot Mjøndalen21:46Verden2015-2019: Varmeste femårsperiode på 150 år21:44NorgeBendtner hyllet i hjemmedebuten, men 0-0 i toppkampen21:26NorgeTo personer reddet fra synkende seilbåt i Rogaland21:17NorgeKallmyr toner ned dronetrusselen mot norsk olje og gass20:43PolitikkFor første gang leder Elizabeth Warren over Biden20:21Sport18-åring i storform da Odd vant over Sarpsborg20:19SportViking ydmyket Vålerenga, vant 4-0 i Oslo20:18SportStrømsgodset tok viktig borteseier mot Tromsø20:17SportOpptur for Lillestrøm, nedtur for Kristiansund etter 1-120:16SportBunnlaget Ranheim satte kjepper i hjulene for gulljagende Glimt19:46Helse og livsstilDette er fotavtrykket til en neandertaler19:29SportLiverpool fortsatte den perfekte sesongstarten med seier over Chelsea19:01NorgeMann i 40-årene påkjørt i fotgjengerfelt i Lyngdal18:57VerdenSvenskeid tankskip blir frigitt i Iran18:54PolitikkSolberg om plass i Sikkerhetsrådet: – Det er bare Norge som kan ivareta norske interesser18:08NorgeKjedekollisjon på E617:39PengerArbeidsrettsadvokat mener Felleskjøpet-streiken er lovlig17:30NorgeHavarikommisjonen skal undersøke båtulykke i Harstad17:25SportStart ble ydmyket og tapte for første gang siden juni17:17PolitikkHvordan klarer et så lite parti å krangle så mye?16:58VerdenTrump har ingen intensjon om å møte iranere16:56SportManchester United senket av et effektivt West Ham16:51SportCeltic og Ajer vendte til ny seier16:43PolitikkSolberg ble vist Equinors havvindfelt i New York16:05SportSpinnvill Ødegaard-assist da Real Sociedad vant igjen15:23NorgeRusser frigjorde Finnmark som 15-åring – nå kan han få norsk medalje15:21NorgeSupporterbråk før HamKam møtte Start15:10VerdenGresk politi har pågrepet angivelig flykaprer15:00NorgeBåtbrann i Halden sentrum spredde seg til brygge og bil14:34NorgeKvikkleire funnet flere steder rundt rasstedet i Nittedal14:12VerdenNye sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hongkong13:57Helse og livsstilVirus drepte en halv milliard og ble utryddet. Nesten13:46VerdenMinst fem skutt på swingersklubb i Kansas13:36SportSolskjær med krystallklar beskjed - igjen: – Pogba går ingen steder12:45SportMistanke om russisk manipulasjon vil dominere mandagens WADA-styremøte12:38VerdenIran vil legge fram plan for Persiabukta12:08NorgeUtagerende mann slo tilfeldig passasjer på Gardermoen12:00Helse og livsstilDrillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef11:56SportFriskmeldt Haaland med i Salzburg-troppen mot LASK11:44NorgePolitiet gjør nye søk etter savnede Maja Herner10:33NorgeDe minste barna rammes oftest av grov vold09:58VerdenRapport: Sør-Sudans ledere plyndrer landet09:43NorgeStor svindelsak opp i Bergen tingrett09:15SportKjempekamp av Zuccarello, scoring og to målgivende i oppkjøringskamp09:13ReiseFerieparadis ble massegrav: – Det lukter fordervelse08:30NorgeForsker tror ikke norske kvinner vil innfri Solbergs ønske om flere barn08:02Verden22 omkom i bussulykke i Pakistan07:58VerdenHongkong forbereder seg på nye protester06:22NorgeKvinne reddet opp fra sjøen i Oslo – to personer sett løpe fra stedet06:21VerdenSri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:20VerdenColombias president ber om ytterligere sanksjoner mot Venezuela04:09NorgeLO-topp slår alarm om deltidsstillinger03:55VerdenNye demonstrasjoner mot Egypts president03:15VerdenFN: Houthienes stans i angrep kan føre til en slutt på krigen i Jemen02:36NorgeTidligere justisminister frykter at sexkjøpsloven har hatt feil effekt02:34VerdenOver 100 skadd i kraftig jordskjelv i Albania02:11VerdenNytt jordskjelv i Albania01:56NorgeBrann på gård i Nome slukket00:27VerdenLorena nedjustert til tropisk storm00:01NorgeAdvokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem23:59VerdenIsland bøtelagt etter Eurovision23:30NorgeUP stoppet sjåfør som kjørte 85 kilometer i timen over fartsgrensa23:09NorgeMC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg22:59SportBarcelona og Messi snublet mot Granada
Populært