Her overnatter du i «Game of Thrones»-inspirert ishotell

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du ikke er lei av is og snø, og i tillegg er ivrig fan av TV-serien «Game of Thrones», så kan dette iskalde hotellet i finske Lappland være midt i blinken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HBO-produksjonen «Game of Thrones» er en av verdens mest populære TV-serier som sesong etter sesong har holdt TV-seerne ytterst på stolkanten og etterlatt dype emosjonelle inntrykk underveis. Foreløpig må vi smøre oss med tålmodighet i påvente av siste sesong, men nå kan du korte ned litt av ventetiden med et hotellopphold utenom det vanlige.

Feriestedet Kittilä ligger 200 kilometer overfor Polarsirkelen og rundt 90 minutter fra Helsingfors. For 17. år på rad er det benyttet rundt 20 millioner kilo snø og 350.000 kilo krystallklar naturis for å skape Lapland Hotels Snow Village, som blant annet består av et «Game of Thrones»-inspirert ishotell med 30 rom - hvorav 10 er utformet som suiter for overnattingsgjester.

(Saken fortsetter under)

For 17. år på rad er det benyttet rundt 20 millioner kilo snø og 350.000 kilo krystallklar naturis for å skape Lapland Hotels SnowVillage. Foto: HBO Nordic

Iskalde drinker i isglass

Den årlige byggingen av Snow Village starter når temperaturen kryper ti grader under frysepunktet i oktober og dekker et areal på 20.000 kvadratmeter. I tillegg til ishotellet finner du en restaurant, en bar og et eget kapell der gjester kan gi hverandre sitt «Ja» - alt bygget utelukkende av snø og is.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I år er tema «Game of Thrones» og hotellets mange rom er utformet av profesjonelle isskulptører fra Russland, Polen, Latvia og Ukraina. Her finner du blant annet den berømte Jerntronen i naturlig størrelse med sverd laget av iskrystall, en kopi av Braavos’ «Hall of Faces», en is-pustende drage og en hvitvandrer med glødende blå øyne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I restauranten serveres det treretters middag, og natten tilbringes i varme soveposer før man får servert varm drikke når man står opp. Grunnet temperaturen i hotellet er konstant på minusside, anbefales det å kun overnatte en natt.

Les også: Årets heteste nye luksushoteller

(Saken fortsetter under)

Denne baren er ikke som andre barer du har vært innom tidligere. Foto: HBO Nordic

Nordlys og reinløp

Kittilä er ellers et utmerket sted å oppleve nordlyset, og SnowVillage tilbyr aktiviteter som snøscootersafari og reinløp. Du kan også melde deg på kurs i hvordan bygge egne isskulpturer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder TV-serien «Game of Thrones» så ser det foreløpig ut som fansen vil måtte smøre seg med tålmodighet i påvente av den aller siste sesongen som kun består av seks episoder. Noen dato er riktignok ikke satt ennå, men ifølge HBO får vi ikke vite hvordan det hele slutter før i 2019.

Les også: Gjenreiser hotell med dansk dynamitt