Meny

Magisk is-verden åpnes nå

Se de fantastiske bildene fra verdens største isfestival.

Det er 34. gang den internasjonale isfestivalen i Harbin i Kina arrangeres. Og for hvert år som går blir festivalen mer spektakulær å se på. En hel by er reist i snø og is, og i år er temaet «Isens blomstrende hage - en fantastisk verden». 

Les også:  – Når skrur dere på nordlyset? 

Millioner av liter med vann

Over 145 millioner liter vann brukes for å lage de utallige bygningene, templene, katedraler og slott som smykker festivalen. Det hele begynte som en lanternefestival på 1960-tallet, men har siden vokst i størrelse, varighet og antall besøkende. 

Les også: Verdens første ishotell feirer 25 år

Allerede er flere arrangementer med temaet snø og is avholdt i byen, men det er først 5. januar festivalen åpnes offisielt.

Les også:  Nordmennene svikter eget ferieland

Vakrest om natten

Temaet for is- og snøskulpturene er i år «Snøens hyllest av vinter-OL». Rundt om i vinterbyen arrangeres aktiviteter som involverer isbading, skøytebaner, issklier og alpint. Både skulpturene og bygningene lyses opp av fargerike lys, som gjør skuet ekstra spektakulært når mørket faller på.

Festival en åpen fram til februar.

Se skulpturene og bygningene av is fra isfestivalen i 2014:

Her reises isbyen i 2012:

Reise
Populært