Åpen for alle - alltid

Hit vil vi reise i 2018

Thailand.
Thailand.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 50 prosent planlegger sommerferien nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten halvparten av oss begynner planlegging av neste års ferier i julen, viser tall fra FINN.nos store reiseundersøkelse for 2018, gjennomført av Norstat.

Andre juledag er den mest populære dagen for reiseplanlegging i romjulen.

- Andre juledag er det middager og selskaper, og da sitter man gjerne og snakker litt om hvor man har lyst til å dra på ferie, noe som resulterer i at mange går på nettet og bestiller turer, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen.

Tall fra FINN reise for fjerde kvartal i 2016 viser at både reiser til USA, Thailand og Europa hadde sin beste salgsdag 26. desember 2016.

Likevel er det i månedene etter jul at flesteparten booker sommerferien sin. Hele 47 prosent av oss planlegger å booke sommerferien for 2018 i januar, februar, mars eller april.

- Det er særlig pakkereiser og feriehus som blir booket, og for de som er avhengig av å reise i skolens ferie, kan det derfor være lurt å være tidlig ute, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik bruker du mindre penger i 2018

35 prosent på storbyferie

I likhet med i fjor, er henholdsvis Spania, Sverige og Danmark de mest populære destinasjonene for sommerferien 2018, mens Portugal (opp fire prosent), Italia (opp fem prosent) og USA (opp to prosent) seiler opp som nye favoritter.

Halvparten av oss vil tilbringe hele eller deler av neste års sommerferie hjemme i Norge, en økning på to prosentpoeng fra fjorårets undersøkelse. Hele 37 prosent av oss vil på hytteferie enten ved sjøen eller på fjellet i sommerferien 2018, men også teltferie og bilferie har økt fra i fjor. 43 prosent av oss vil på sol- og badeferie i 2018, en økning på tre prosentpoeng fra i fjor.

I tillegg vil 35 prosent på storbyferie og 37 prosent på hytteferie neste år.

Pakkereiser til syden derimot minker. Mens 34 prosent av deltakerne i fjorårets reiseundersøkelse svarte at de ville på pakkereise, vil 31 prosent det i år. I tillegg sier 44 prosent at de foretrekker å sette sammen reisen selv når de skal til sydligere strøk, mot 41 prosent i fjor.

Denne artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.