Nå kontrollerer Kim Jong-un også naturen

Rufsete i håret, men på 2744 meters høyde, står Kim Jong-un smilende. Avisa hans, Rudong Sinmum, kan nå fortelle at han også «kommanderer naturen» som hilste ham med et strålende solskinn.
Rufsete i håret, men på 2744 meters høyde, står Kim Jong-un smilende. Avisa hans, Rudong Sinmum, kan nå fortelle at han også «kommanderer naturen» som hilste ham med et strålende solskinn. Foto: KCNA
Artikkelen fortsetter under annonsen

I småsko besteg Nord-Koreas leder det 2744 meter høye Paektu. Fjellet priset besøket av «kommandøren som kontrollerer naturen» med et enestående godt vær, skriver partiavisa hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paektu ligger på grensa mot Kina i nord og har en mytisk status i Nord-Korea.

– Paektufjellet er revolusjonens hellige fjell, sier Kim Jong-un, landets eneveldige leder.

Faren til dagens leder, Kim Jong-il, skal visst være født under en dobbel regnbue på fjellet, og i 2015 ble sangen «Vi vil dra til Paektufjellet» en nasjonal hit med jentebandet Moranbong Band (og det slovenske bandet Laibach har sammen med norske Morten Traavik lagd en egen versjon).

Kim Jong-un skal ha besøkt fjelltoppen etter å ha vadet gjennom høy snø, skriver landets offisielle avis, Rudong Sinmum. Det er nyhetsbyrået KCNAs engelske tjeneste som bringer nyheten, og gjengir også bilder av lederen kledd i svarte småsko i snøen på fjellet.

«Kontrollerer naturen»

I svarte småsko skal Kim Jong-un ha brøytet seg vei gjennom høy snø. Foto: KCNA
I svarte småsko skal Kim Jong-un ha brøytet seg vei gjennom høy snø. Foto: KCNA

Men det er påstanden om at Kim Jong-un nå også «kontrollerer naturen» som vel vekker størst overraskelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rudong Sinmums panegyriske beskrivelse av fjellturen fremhever at naturen stilte opp med et enestående godt vær i motsetning til de vanlige vinterstormene, og bedre enn det normalt er på våren.

Det var til og med mulig å se en rekke fjelltopper speile seg i Himmelsjøen som ligger på den egentlige vulkanen, heter det.

Avisa forteller også at Kim Jong-un ofte har besteget Paektu, men at dette var første gang på vinters tid.

Her er Moranbong bands versjon av «Let’s go to Mount Paektu»:

Og her er Laibachs versjon av sangen som er lagd for å hylle Kim Jong-un: