Meny

Håper å bli verdens sommerfugl-hovedstad

Delias eucharis er en dagaktiv sommerfugl i gruppen hvitvinger. Foto: Jeevan Jose/Wikimedia
Med sine mer enn 500 ulike arter sommerfugler, ønsker den indiske delstaten Uttarakhand å lokke til seg turister med svakt hjerte for insekter med florlette, vakre vinger.

I de vestlige delene av Himalaya, nord i India, ligger det en delstat som grenser mot Kina i nord, mot Nepal i sørøst, Uttar Pradesh i sør og Himachal Pradesh i vest.

For en naturelsker kan Uttarakhand fortone seg som et villmarksparadis; To tredjedeler er dekket av skog, delstaten omfatter flere store naturreservater og hinduenes to helligste elver – Ganges og Yamunotri – har sitt utspring her.

Men delstaten har også et rikt og variert dyre- og fugleliv, og her finner du rundt 500 av Indias 1400 sommerfuglarter. Nå sikter Uttarakhand seg mot å bli et av klodens mest populære reisemål for nettopp sommerfugl-elskere.

(Saken fortsetter under)

Uttarakhand er særdeles rik på vakre sommerfugler slik som denne som på engelsk kalles Glassy Bluebottle. Foto: Subhajit Mazumder/Wikimedia

To sommerfuglparker er allerede blitt åpnet, og nylig ble det lansert en rykende fersk sommerfuglguide. I forbindelse med forarbeidet på boken, ble det gjenoppdaget dusinvis av arter som ikke var blitt registrert på flere år.

– I løpet av fire dager ble det observert mer enn 100 sommerfuglarter og 300 møll. Vi merker økt etterspørsel etter trente turguider som kan fortelle om sommerfugler, og i mange områder finnes det slike guider allerede, forteller Sanjay Sondhi i Titli Trust til Lonely Planet.

– Hvordan kan man bedre nyte naturen enn å gå til fots mens man ser på fugler, sommerfugler og andre mindre kjente dyrearter. Uttarakhand har en fantastisk mulighet til å presentere seg som et fristed for naturturisme, mener Sondhi.

Les også:  Reiste til Norges østligste øy for å filme lundefugler

Reise
Populært