Meny

Designerduo klekket ut ettertraktet gullegg

Svensk kunstnerduo designet enhver frysepinnes glovarme drøm. 

Det var de to svenske kunstnerne Mats Bigert og Lars Bergström som designet det gedigne egget på oppdrag fra Riksbyggen og Visit Sweden.

Gullegget heter «Solar Egg», og har inntil nylig stått flere steder i naturen i Kiruna i Sverige. Nå har egget blitt flyttet til Paris, og skal stå der til 10.desember. Det unike kunstverket har allerede skapt mye oppmerksomhet, og har tidligere blitt omtalt i utenlandske medier som Mirror og Business Insider. 

(Saken fortsetter under bildet)

Kunstneren Mats Bigert utenfor badstuen, som nå står utstilt på det svenske instituttet i Paris. Foto: Charles Platiau / Reuters

Hjerteformet peis 

To gjester testet badstuen i Paris. Foto: Patrick Kovarik / AFP

Ifølge Riksbyggens nettsider , er gullegget en del av Visit Swedens satsing «Swedish Design Moves Paris». Med denne satsingen vil boligutviklingselskapet rette oppmerksomhet mot svensk design, mote og arkitektur.

Badstuen inni egget er 4x5 meter stor, med plass til åtte personer. Peisen på innsiden er formet som et hjerte, og selve badstuen kan bli opp mot 85 grader, ifølge Daily Mail.

Peisen i badstuen skal være formet som et menneskehjerte. Foto: Charles Platiau / Reuters

Da egget stod i naturen i Kiruna, skulle det derimot markere en ny start for den svenske byen, ifølge Riksbyggens nettsider. Siden 2013 har det vært kjent at byen må flyttes fordi grunnen under dagens sentrum er underminert av gruveganger.

Reise
Populært