Trygve Sunde Kolderup vil satse stort på norsk reiseliv

TENKER HØYT: Trygve Sunde Kolderup ønsker å flytte det Snøhetta-tegnede 12 etasjers høye signaturhotellet fra Bislingen til Tryvann.
TENKER HØYT: Trygve Sunde Kolderup ønsker å flytte det Snøhetta-tegnede 12 etasjers høye signaturhotellet fra Bislingen til Tryvann. Foto: Iván Kverme

Den tidligere sommervikaren i Finansavisen skal løfte norsk reiseliv til nye høyder. Fortrinnsvis uten kinesere.

Det blafrer heftig i teltduken. Lavvoen truer med å reise seg, og bålet i midten ville gjort enhver pyroman lykkelig. Gutten i røyken, Trygve Sunde Kolderup, smiler. Han er i sitt rette element. Naturen. Med turskjorte og turbukse, sko som bærer preg av å ha gått mange mil utenfor allfarvei, tynn dunjakke og vindtett skalljakke. Og sjarmerende bustete luesveis.

– Jeg er ekstremt lite opptatt av sportsutstyr. Nesten alle nordmenn har utstyr for å gå til Sydpolen, men de tør ikke bo i telt. De burde bruke mer penger på å få brukt det i stedet for å kjøpe det. Få toppturutstyret ut av garasjen, det er mye kulere, sier Kolderup til Finansavisen.

Selvfølgelig sier han det. Han lever tross alt av folk som vil reise med ham på tur.

I seks år var han daglig leder i Hvitserk & Eventyrreiser, reiseselskapet som er mest kjent for å ta med tøffinger på turer til Kilimanjaro, til polpunktene og andre særdeles aktive ferier over hele verden. I sin tid som daglig leder økte han omsetningen fra 20 millioner kroner til over 60 millioner kroner. Med et plussresultat.

– Hvitserk har holdt på i 30 år, men i oppstarten gikk det nok konkurs noen ganger. Det er ikke så lett å drive business når de som drev det reiste på ekspedisjoner som varte i tre måneder og kom hjem til full telefonsvarer. Historisk har Hvitserk vært drevet av folk som har vært mer glad i å være på tur enn å studere Excel-ark, humrer 38-åringen.

Skjønt han er ikke helt utlært i Excel han heller. Da han gikk på NHH i Bergen, fant han raskt ut at det var morsommere å starte butikk enn å lære om det. Han var med nesten helt fra oppstarten av skimagasinet Fri Flyt.

– Jeg fullførte aldri NHH, men Fri Flyt ble Skandinavias største skimagasin, sier mannen som hadde sin første «ordentlige» jobb som sommervikar i Finansavisens lørdagsredaksjon. Men til forskjell fra sine Oslobaserte kolleger, gjorde Sunde Kolderup store innhugg i reisebudsjettet og var like mye på tur da som nå. Visstnok en medarbeider som levet sitt eget liv.

– Hva husker du best?

– At jeg reiste mer enn de andre. Og besøket i Båtsfjord. Der skulle jeg lage en reportasje, men husker ikke helt om hva. Men jeg beskrev Båtsfjord som et sted der morgenavisen først dukket opp sent på ettermiddagen og at jentene begynte å trille barnevogn tidlig, mimrer han.

Les også: Her får du billig ferie i 2018

GUTTEN PÅ TUR: Trygve Sunde Kolderup er mye på tur og oppgitt over nordmenns utstyrsnivå. De fleste har utstyr til å gå til Sydpolen, men tør ikke bo i telt. Foto: Iván Kverme
GUTTEN PÅ TUR: Trygve Sunde Kolderup er mye på tur og oppgitt over nordmenns utstyrsnivå. De fleste har utstyr til å gå til Sydpolen, men tør ikke bo i telt. Foto: Iván Kverme

– Nordmenn trenger ikke pass

Senere tok Sunde Kolderup en master i naturbasert reiseliv på Ås.

– Naturbaserte reiser er i vinden. De siste par årene har jeg innsett at Norge er finest. Det er trist å møte alle som har reist verden rundt, uten å ha opplevd Nord-Norge og Vestlandet. Nordmenn trenger ikke pass, hevder friskusen som har Sogn, Lofoten og Helgelandskysten som sine norske favoritter. Og nå skal han dele dem med flere.

Tidligere i høst etablerte han selskapet Hvitserk of Norway, som er et eget selskap som skal ta med utenlandske gjester på tur i de flotteste naturopplevelsene Norge kan tilby. Sammen med Marit Vidnes og Mats Hoel Johannessen eier han 51 prosent av selskapet. Hvitserk eier de resterende 49 prosentene.

– Vi har makset privatgjelden vår og tømt kredittkortene for å få dette til, og vi legger opp til rask vekst. I år vil vi omsette for 7 millioner kroner og et sted mellom 11 og 12 millioner neste år. I 2019 blir det betydelig mer, sier han selvsikkert.

– Hvem er målgruppen?

– Primært engelskmenn og amerikanere. Det går direktefly, de er vant til å være på tur og villige til å betale for gode opplevelser. Det samme gjelder gjester fra Australia og New Zealand.

Tyskere og Nederlendere er ikke i målgruppen fordi de er for prissensitive.

– Og vi er kanskje den eneste reiselivsbedriften i Norge som ikke har satsning på det asiatiske markedet med i forretningsplanen. Skjønt, vi har det med; vi har besluttet at vi ikke skal fokusere på å få med dem på tur. Vi har ikke lyst til å selge kinesere nordlysturisme slik andre gjør i dag, hvor bussen stopper i veikanten, turistene går ut av bussen og kikker på nordlyset før de kjører videre. For oss er ikke dette en naturopplevelse.

– Hvor vil du ta med utlendingene på tur?

– I første omgang Vestlandet og Lofoten. Men det gjør mange andre også. Derfor må vi skille oss ut ved å pakke opplevelsene slik at gjestene får oppleve mer. Ett eksempel på det, er toppturcruiset med Hurtigruten. Jeg mener det er en av de beste turene Hvitserk tilbyr i hele verden, sier han ubeskjedent.

Turen starter og slutter i Tromsø og inkluderer to dagers skikjøring i Lyngsalpene, to dager på ski i Lofoten og to spektakulære skidager på Senja. Så bor vi om bord og bruker de ordinære Hurtigrute-avgangene. Det er en fantastisk kombinasjon av kystkultur og vakker natur.

– Vi hadde aldri klart å selge en ukestur til mer ukjente Senja, men når vi pakker det inn slik, ser vi at de fleste er mest fornøyd med Senjaopplevelsen i etterkant.

Les også: Norge er det tryggeste landet å besøke i 2018

Lei av turistproblematikk

En ny vindkule finner smutthull i teltduken og gir bålet en heftig gjenoppliving. Små ildkuler farer gjennom luften. Sunde Kolderup snakker seg nesten like varm:

– Jeg er så lei alt maset om alle problemene turistboomen forårsaker. Enten der er snakk om forsøpling, manglende toalettfasiliteter eller slitasje på naturen – det er jo bare å løse det!

Om det er bålet eller ham som brenner mest akkurat nå, er vi usikre på.

– I fjor lanserte Hvitserk ideen «Nasjonale turiststier», hvor målet er å løse besøksutfordringene på de mest besøkte og ikoniske turmålene i Norge. Det handler om alt fra stirydding og sikring til andre tiltak, som flere toaletter, parkeringsplasser og søppelrydding. De har også en egen stipatrulje som skal forebygge redningsaksjoner.

Sparebankstiftelsen DNB ga 10 millioner kroner til prosjektet, og på statsbudsjettet i fjor ble det satt av 7,5 millioner kroner til ordningen.

– I dag fikk vi vite at det er foreslått å sette av 10,5 millioner kroner til på neste års statsbudsjett. Vi skal klare å bruke de pengene på en måte som gir turistene mye bedre opplevelser, redningstjenesten færre oppdrag og det skal sørge for økt verdiskapning i lokalmiljøene, lover Sunde Kolderup.

De første midlene er brukt til å sette Preikestolen, Kjerag, Gaustatoppen og Trolltunga i stand til å takle den store veksten i antall turgåere. Hele verden har oppdaget Trolltunga, og nå skal 80.000 turgåere ta selfie på tuppen. Bare i fjor ble det rapportert om nesten 50 redningsaksjoner ved Trolltunga.

– Det er en tøff tur opp. Den tar ti timer, og mange er ikke i god nok fysisk form, eller godt nok kledd for å klare den turen. Det er naturstridig at det ikke har skjedd enda flere ulykker og redningsaksjoner der, for det er ingen i Shanghai eller Sao Paulo som noen sinne har hørt om fjellvettreglene.

Sunde Kolderup foreslår at det for eksempel kan bygges en liten pausehytte halvveis, slik at turen også kan bli attraktiv for dem som synes det blir for langt til toppen.

I nærheten av Trolltunga, med sine 80.000 årlige besøkende, er det nesten ikke ett bra sted å bo.

– Dette må være en av de enkleste casene i norsk turistnæring; å bygge et kult overnattingssted i Odda eller omegn. Se bare på Juvet Landskapshotell. Det er fullbooket i overskuelig fremtid. Folk reiser langveisfra bare for å bo på Juvet. Flere burde kopiere slike tiltak, hvor hotellet blir et reisemål i seg selv.

– Hva er de største utfordringene med norsk reiseliv?

– Aktørene har vært for dårlige til å samarbeide og litt for opptatt av kommune- og fylkesgrenser. Dessuten må man ha en mastergrad i rutetabeller for å komme seg fra a til b. Frem til nå har heller ikke bransjen vært anerkjent nok, men det ser ut til å snu. Nå er det en soloppgangsbransje og en positivitet jeg ikke har sett tidligere.

– Hvor ligger de største mulighetene for norsk reiseliv?

– Vi bor i verdens vakreste land hvor det er fine opplevelser over alt. Det må bli slutt på å henge seg opp i at det er dyrt og at været er dårlig. Hvis det er for dyrt, må vi levere kvalitet på en annen måte. Og dårlig vær kan være skikkelig attraktivt, spesielt for dem som aldri har opplevd fire årstider. Når man er kald og våt og får komme inn foran en varm peis etterpå, er betalingsvilligheten der.

Maemo og pinnebrød

Sunde Kolderup forteller om oppveksten i nærheten til Bogstadvannet og alle skiturene i marka med familien. Nå tar han med sin egen familie på tur. Men ikke for enhver pris. Men det som alltid er med i sekken, er fyrstikker. Da kan han lage bål og steke pinnebrød. Det er ikke mer som skal til. På sommeren har han erfart at barna synes det er gøy å leke og slappe av underveis i en medbrakt hengekøye. Det skal være enkelt å komme seg på tur.

– Tenk deg for en brasilianer å steke pinnebrød ved et lite vann i marka, for deretter å dra ned til byen og spise på Maemo. Det er helt unikt og slår ethvert museumsbesøk, sier Sunde Kolderup og snakker varmt om sin hjemby. Og hvilke ubrukte muligheter som finnes, sett med reiselivsbrillene på.

– VisitOslo markedsfører Oslo med det samme som alle andre byer har, men glemmer naturen og fjorden. Hvorfor satser ikke Oslo mer på å ta rollen som «The outdoor capital of the world»? Det er helt feil å tenke at vi ikke har de bratteste fjellene, midnattssol, nordlys og de villeste fjordene. Vi har jo så mye annet, sier han og nevner alt fra alpinbakkene på Tryvann som er mer enn lange nok for en kineser som aldri har sett snø til en dansk skiturist som kan gå med slalåmstøvler fra danskebåten og rett i Tårnbakken.

– Oslo har hundrevis av kafeer, barer og utesteder, og flere av dem med afterskimuligheter bedre enn mange alpesteder. Jeg tør påstå at ingen steder i verden er kombinasjonen av eksklusiv shopping, kultur, konserter, Michelin-restauranter bedre enn i Oslo.

Gutten på tur lager en kunstpause. Dem har det ikke vært mange av i lavvoen. Om mulig er dette den første og eneste.

– Jeg mener at det signaturhotellet som er tenkt på Bislingen nord i marka, bør flyttes til Tryvann. Det 12 etasjers høye bygget som Snøhetta har tegnet, passer bedre her enn på Bislingen. Det står et tårn på Tryvann allerede, vi er vant til det, og lysforurensningen blir mindre enn på Bislingen. Der må det også gripes inn i urørt natur.

De brune øynene til eventyreren får et drømmende blikk:

– Det nye tårnet kan bli et overnattingssted, en turistattraksjon og et nav for å gjøre naturbaserte aktiviteter mer tilgjengelig for turister med høy betalingsvilje på jakt etter unike aktiviteter.

Sunde Kolderup lefler selv med tanken om å tilby dagsturer i Oslo i sitt nye selskap Hvitserk of Norway. Da er det ingen tvil om hvor han vil innlosjere sine gjester – hvis drømmen hans om et kult hotell på Tryvann går i oppfyllelse.

– Men da må vi ha noen rike folk med på laget. Noen som er både vågale og smågale. Hvis Christian Ringnes eller Petter Stordalen ringer, lover jeg å ta telefonen.

Trygve Sunde Kolderup

Stortingets talerstol blir din, hvilken sak tar du opp? Varig vern av Lofoten og Vesterålen. Er det én gang jeg skal lenke meg fast og drive med sivil ulydighet, er det for å stoppe oljeutvinning i dette sårbare området.

Hva bør Norge bruke mindre penger på? Taxfree. Det bør være bedre måter å finansiere småflyplasser på, enn å pushe billig sprit og aftershave.

Hva er din dårligste investering? Jeg har investert så lite at jeg heller angrer på det jeg ikke har hoppet på. For noen år siden var jeg veldig nære å kjøpe hus i Lofoten. Det burde jeg absolutt gjort.

Hvilken bok vil du gjerne lese om igjen? Det er mange, men jeg tar av og til med meg «Jubel» av Lars Saaby Christensen på tur. Jeg har likevel aldri rukket å lese den for andre gang, men det er en bok jeg ikke forstår hvorfor aldri har endt opp på film.

Hvor drømmer du om å reise? I Norge drømmer jeg om Varanger for å se på fugletitterskurene, og ikke fuglene. Og tilbake til Molden i Sogn for å se på utsikten og drikke bringebærjuice. Og så langt til havs - til Myken for å drikke whisky. Jeg drømmer også om Fogo Island i Canada.

Denne saken ble først publisert i Finansavisen 4. november.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 NASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med «high five» og klem
Siste nytt
17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02VerdenNASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med «high five» og klem
Populært