Gjør klar for karneval i spanske Cádiz

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karneval i Cádiz er humor på kunstnerisk nivå. Start planlegging – gå ikke glipp av neste karneval.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cádiz er Spanias musikalske havneby hvor det årlige karneval er «Folkets Fiesta». I 2018 begynner karneval 11. februar, noe som fører til minst ti dager med ablegøyer, prosesjoner, konserter og gatefester , akkompagnert av fyrverkeri, señoritas og gitarer.

(Saken fortsetter under)

Karneval i Cádiz - noe beslektet med karneval i Venezia.

Høydepunkt

Et daglige høydepunkt i Cádiz er en slags konkurranse mellom det som heter chirigotas – altså et mannskor, ofte i drag, som utfører satiriske sketsjer over hele gamlebyen. Det er morsomt, selv for dere som ikke snakker et ord spansk.

Det kan virke som karneval i Cádiz har en link til karnevalet i Venezia, kanskje ikke så merkelig ettersom begge er gamle havnebyer med lange tradisjoner. Karneval i Cadiz er kjent som Fastland-Spanias kreative og morsomste, og de som driver med dette bruker resten av året til å forberede neste karneval.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Derfor smaker pasta-retten så mye bedre i Italia

Morsomt og seriøst

I tillegg til satiriske sanggrupper kan du vente deg kor i gatene som både kan være morsomme og seriøse – og har ofte med strengeinstrumenter.

Comparsas er de mest seriøse sangerne, kjent for sine mer klassiske musikalske talenter og seriøst innholdet i sine sanger.

Du vil også oppleve kvartetter eller mindre grupper som ofte ikke holder seg til noen vedtatte tradisjoner, pluss såkalte romanceros som stiller opp alene og bare underholder på sin måte. Alt er tillatt – dette er tross alt karneval i Cádiz.

Les også:

Nok er nok – Europa hater turister

Verdens største snart klar for avgang

Et palass ved Rødehavet – hotell i særklasse

Saken er opprinnelig publisert på KingGoya