Denne øya er bare for menn - og du får ikke fortelle hva du opplever der

<p>Det er ikke så lett å gi øya Okinoshima de varmeste anbefalninger som reisedestinasjon. Men det er fristende å kalle øya Isle of Man, om du tar ordspillet. På Okinoshima har nemlig bare menn adgang. Foto: Wikimedia Commons.</p>
Det er ikke så lett å gi øya Okinoshima de varmeste anbefalninger som reisedestinasjon. Men det er fristende å kalle øya Isle of Man, om du tar ordspillet. På Okinoshima har nemlig bare menn adgang. Foto: Wikimedia Commons.

Lurer du på hvor du skal reise på bryllupsreise med din hustru - eller vil du ha inspirasjon til neste venninnetur? Da er det ikke den japanske øya Okinoshima du er ute etter.

Den lille øya i stredet mellom Japan og Sør-Korea er nemlig ulovlig for kvinner. Sagt på annet vis: Her har bare menn tilgang. Og bare de mennene som lover å holde kjeft om hva de opplever der.

Det er altså ikke så lett å gi øya de varmeste anbefalinger som reisedestinasjon.

Nå kan øya få verdensarvstatus i UNESCO, på grunn av sin unike kultur, skriver Japan Times. UNESCOs verdensarvliste inneholder mer enn 1000 steder, både kultursteder og naturområder av fremstående universell verdi.

Og det er nettopp Okinoshimas strenge, religiøse regler og forbud mot kvinner som har gjort at øya foreslås til verdensarvstatus. På øya finnes nemlig en helligdom som i flere århundrer har lokket i land fiskere som ønsker å be om sikkerhet på havet.

Les også: – Dette er verdens beste øyer

De som går i land, altså menn, må først kle av seg klærne (allerede her vil man trolig bli fersket dersom man er kvinne) og gjennomgå et renselsesritual før de får besøke øya og fullføre målet med reisen: Å tre inn i det hellige tempelet og tilbe en av havets gudinner.

Etter at man har forlatt Okinoshima, er det strengt forbudt å avsløre detaljer eller historier om ens egne opplevelser på øya. Det er heller ikke lov å ta med suvenirer til fastlandet, ikke en gang gresstrå.

Les også: 5 ting som gjør reisen mye bedre

Om den unike øya får den gjeve statusen avgjøres i juli under et UNESCO-møte i Polen. Om så skjer er det likevel lite som tyder på at kvinneforbudet vil bli hevet med det første.

– Vår holdning vil forbli uforandret, selv om den registreres som verdensarv, sier en tjenestemann som arbeider med øyas helligdom, til den japanske avisen Mainichi.

Les også: Thailandsk ferieparadis stenges for turister

Personvernpolicy